Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place. 

Vinete pane de post, la cuptor
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță usturoi pudră
  • oregano
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Pentru început, pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți hârtia cu puțin ulei, astfel încât vinetele să nu iasă uscate.

Spălați și curățați vinetele, după care le tăiați felii de aproximativ 0,5 cm grosime. Presărați sare peste ele și lăsați-le așa cel puțin 10 minute. Când vinetele au ”transpirat”, absorbiți apa de pe ele cu prosoape de bucătărie.

Într-un bol, amestecați pesmetul cu sare, piper, oregano și pudra de usturoi. Treceți fiecare felie de vânătă prin acest amestec și presați bine, pentru a se forma o crustă uniformă.

Așezați feliile de vânătă în tavă și dați la cuptor pentru 20-30 de minute. Întoarceți după primele 10 minute, dacă s-au rumenit pe partea de jos. Dacă mai este nevoie, mai ungeți hârtia cu puțin ulei.

Serviți vinetele pane cu salată, cartofi prăjiți sau cu sosul preferat. Poftă bună!