Această rețetă este perfectă pentru a prepara cele mai fragede cornulețe de post, cu margarină, pudrate cu zahăr, ce vi se vor topi în gură!

Cornulețe de post cu margarină

Aceste cornulețele sunt perfecte servite simple sau lângă cafea sau ceai, la mic dejun, la desert sau ca gustare, între mese. Cornulețele de post cu margarină pot fi consumate pe parcursul mai multor zile, deoarece se mențin proaspete un timp îndelungat.

Rețeta de cornulețe de post cu margarină

Ingrediente

  • un pachet de margarină
  • 300 g de făină
  • 250 g de gem de prune 
  • 150 g de nuci măcinate
  • 150 g de zahăr pudră 
  • un praf de sare

Mod de preparare

În primul rând, se topește margarina și se lasă să se răcească, apoi făina se amestecă bine cu sarea și cu 100 g de zahăr pudră. După aceea, se toarnă, în mai multe reprize, margarina rece. Se amestecă înglobând și făina până se va transforma totul în aluat.

Coca se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, se taie în bucăți de 3-4 cm și se umple fiecare fâșie cu amestecul de gem si nucă măcinată.

Se rulează cornulețele și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor, la 190-200 de grade Celsius, în jur de 20 de minute, până se rumenesc.