Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.

Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii

Cornulețele nu se fac doar în perioada postului, cu margarină și apă minerală, ci există și rețete de pe vremea bunicilor noastre, care le făceau cu untură și smântână.

Această rețetă se face la fel de ușor ca mai toate rețetele de cornulețe, iar dacă țineți cont de secretele bunicii, veți obține un preparat special, fraged și cu siguranță, veți simți din nou gustul copilăriei.

Și încercați să faceți un exercițiu de imaginație: o dimineață friguroasă de iarnă, iar voi stați la căldură și aveți în față o ceașcă de cafea și o farfurie cu cornulețe. Minunat, nu-i așa?

Rețeta de cornulețe cu smântână și untură

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 800 g de untură
  • 800 g de smântână
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • rahat
  • zahar pudră pentru ornare
  • 1 ou

Mod de preparare

Într-un bol mare se amestecă bine smântâna (ținută la temperatura camerei) cu oul, apoi cu sarea și cu făina. Astfel, se obține un aluat, potrivit de tare, ce se frământă, apoi se lasă în jur de 30 de minute la frigider.

După aceea, se așează pe masă și se întinde într-o foaie nu foarte subțire (nu tapetați masa cu făină, deoarece compoziția este îndeajuns de grasă încât să nu se lipească).

Apoi, se taie pătrățele egale. Se pune câte o bucățică de rahat și se rulează de la un colț la altul.

Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și se așează cornulețele. Apoi se dau la cuptor până se rumenesc. La final, se scot și se pudrează cu zahăr.

Sfaturi utile pentru a pregăti cornulețe fragede cu untură

Atunci când le faceți acasă, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi pentru a obține cornulețe fragede și delicioase:

  • Lăsați aluatul la frigider, la dospit (pentru cel puțin 30 de minute) și nu îl frământați prea mult, doar până devine omogen.
  • Nu puneți prea multă umplutură, deoarece poate curge în timpul coacerii. Totodată, strângeți bine capetele după ce le-ați rulat.
  • Dacă folosiți gem, alegeți unul mai tare ca să nu se scurgă în tavă atunci când le puneți la cuptor.
  • Țineți cont de faptul că în timp ce rulați cornulețele, trebuie să preîncălziți cuptorul. Acesta trebuie să fie încins bine atunci când puneți tava.
  • Pentru a pudra cornulețele puteți folosi un amestec de zahăr pudră și zahăr brun. În orice caz, acestea trebuie presărate cu zahăr atunci când sunt fierbinți pentru a se forma un fel de glazură deasupra.