Cornulețele de post cu apă minerală sunt foarte ușor de făcut și normal, nu conțin nici ouă, nici unt și niciun gram de smântână.
Este perioada în care gospodinele fac dulciuri în casă, iar cornulețele sunt fragede, gustoase și cel mai important, de post.
Postul impune o anumită conduită în dietă, cu restricții de la alimentele de orgine animală, însă chiar și produsele de post pot fi delicioase și vă pot face zilele mai frumoase. Cu atât mai mult cu cât principalele ingrediente sunt ciupercile și soia, ce aduc beneficii în organism.
Dar să revenim la rețetele noastre de cornulețe, un desert tocmai bun atunci când nu mâncați de dulce.
Rețeta de cornulețe de post cu apă minerală
Ingrediente
- 300 gr de făină
- 75 gr de zahăr
- 75 ml de ulei
- 100 ml de apă minerală
- 5 gr de praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de oțet
- 1 păstaie de vanilie
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 250 g de gem de prune
- 50 gr de miez de nucă
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare
Principalul pas este să amestecați întru-un bol făina, praful de copt și sarea.
Într-un alt castron, mixați uleiul, zahărul și adăugați treptat apa minerală. Această compoziție se va turna peste făina pregătită anterior. Se pune și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și semințele din păstaia de vanilie. Se amestecă bine și se omogenizează totul, apoi se frământă până devine un aluat compact.
Este indicat să lăsați coca la frigider pentru 30 de minute, apoi se întinde și se formează cornulețele de 3-4 cm. Se umplu cu amestecul de nuci și dulceață.
Ultimul pas este să le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și să le dați la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade Celsius, pentru aproximativ 15-20 de minute.