Descoperă rețeta rapidă și simplă pentru cremă de brânză cu ceapă verde. Un aperitiv delicios, sănătos și ușor de preparat, perfect pentru micul dejun, cină sau gustări.

Cremă de brânză cu ceapă verde

Crema de brânză nu trebuie să lipsească de la niciun aperitiv, dar poate fi preparată și servită și pe post de gustare. Este simplu de făcut, ai nevoie doar de câteva ingrediente banale și la îndemână, pe care cel mai probabil le ai în frigider.

Poți servi această cremă de brânză cu pâine prăjită, tartine sau crochete. Este perfectă pentru un mic dejun gustos, un brunch sau chiar ca aperitiv la o masă cu prietenii.

Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g telemea
  • 100 ml smântână
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 100 g unt
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

Începe prin a mixa bine untul cu brânza de vaci într-un bol. Asigură-te că brânza de vaci este bine scursă de zer, pentru a nu face crema prea lichidă.

Zdrobește telemeaua și adaug-o în amestecul de unt și brânză de vaci. Continuă să mixezi până când ingredientele sunt bine omogenizate.

Adaugă smântâna și mixează din nou până când obții un amestec cremos și omogen.

Toca mărunt ceapa verde și mărarul. Adaugă-le peste crema de brânză și amestecă ușor cu o lingură de lemn. În acest fel, aroma lor se va răspândi uniform în toată crema.

Dacă consideri că este nevoie, poți să adaugi sare și piper după gust. Gustă crema și ajustează condimentarea după preferințele tale.

Pune crema la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a o servi. Acest lucru ajută la întărirea ușoară a cremei și la intensificarea aromelor.

Sfaturi extra

Dacă vrei să adaugi un plus de savoare, poți experimenta și cu alte ingrediente, cum ar fi:

  • Un cățel de usturoi zdrobit pentru un gust mai intens
  • Puțin suc de lămâie pentru un plus de prospețime

Dacă vrei o cremă mai ușoară, poți folosi brânză de vaci cu conținut redus de grăsime și smântână light.

Pentru o textură mai fină, poți pasa crema de brânză printr-o sită înainte de a o servi.