Atunci când aveți poftă de un desert cu brânză, cheesecake-ul este cea mai bună alegere. O prăjitură pretențioasă în opinia unora, mai ales dacă vorbim despre varianta cu coacere, dar delicioasă și potrivită pentru absolut orice ocazie.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una ceva mai elaborată. Un cheesecake cu coacere, servit cu o cremă ușoară de cocos. Un desert ideal mai ales în sezonul cald, cu o notă fresh și o aromă subtilă de cocos.
Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
- 1 pachet biscuiți digestivi
- 1/2 pachet de unt
- 800 g cremă de brânză
- 300 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- un praf de sare
- 4 ouă
- 250 ml lapte de cocos
- 4 linguri de smântână
- Pentru cremă:
- 250 g cremă de brânză
- 100 g unt
- 3 linguri lapte
- 350 g zahăr pudră
- 200 g fulgi de cocos
Mod de preparare
Zdrobiți biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Puneți amestecul într-o tavă rotundă și presați bine, având grijă să acoperiți și marginile tăvii. Aceasta va fi baza cheesecake-ului. Dați tava la frigider.Pentru cheesecake, puneți un vas cu apă la fiert. Într-un bol separat, puneți crema de brânză, un praf de sare, zahărul și mixați 2-3 minute, până când se omogenizează. Adăugați vanilia și ouăle, unul câte unul, continuând să mixați.
La final, puneți laptele de cocos și smântâna și mai mixați până când se omogenizează. Turnați crema peste blatul de biscuite făcut mai devreme.
Puneți tava într-un vas mai mare și turnați apa fierbinte în vasul exterior. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru o oră și jumătate.
Când prăjitura este gata și s-a rumenit și la suprafață, lăsați-o să se răcească în același vas cu apă, pentru o oră. Apoi, dați cheesecake-ul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Înainte de a servi, faceți crema. Bateți cu mixerul crema de brânză împreună cu untul, laptele și zahărul, până când s-a omogenizat. Adăugați fulgii de cocos și amestecați.
Puneți crema peste cheesecake și decorați cu fulgi de cocos.
Poftă bună!