Pentru serile cand ai nevoie de ceva rapid, usor de preparat si nu prea greu, dar plin de arome - acest curry de peste este ceea ce ar trebui sa faci.

Curry De Peste Cu Iaurt Si Turmenic
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200g orez basmati
  • 450g peste
  • 2 lingurite de turmeric
  • 250g iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • unt
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 lingurita garam masala
  • coriandru

Mod de preparare

1. Se pune orezul intr-o cratita cu capac cu 240 ml de apa si un varf de sare. Se da in fiert, se acopera, apoi se gateste, la foc mic, timp de 15 minute, fara a scoate capacul.

2. Se taie pestele in bucati. Intr-un castron, se amesteca turmericul si iaurtul, apoi se zdrobeste usturoiul. Se condimenteaza bine, se pune pestele si se lasa sa se marineze timp de 10 minute.

3. Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Se taie ceapa, se adauga in tigaie si se amesteca. Se caleste timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie.

4. Se adauga coriandrul si garam masala, se amesteca timp de 1 minut, apoi se adauga pestele si marinata si se da in fiert. Se acopera si se fierbe usor timp de 7 minute sau pana cand pestele este gatit. Se adauga un strop de apa, daca este nevoie. Se asezoneaza.

5. Se ia orezul de pe foc sis e amesteca cu o furculita pentru a separa boabele. Se adauga coriandrul proaspat. Se serveste pestele alaturi de orze si coriandru proaspat.