Dulceața de ceapă roșie este un preparat inspirat din bucătăria franceză, fin și delicios, care poate fi inclus într-o mulțime de combinații alimentare.

Dulceață de ceapă roșie

Dulceața de ceapă roșie sau rețeta de ceapă confiată este o combinație de gusturi: dulce, acrișor și puțin iute, care se potrivește de minune în sendvișuri sau alături de o friptură delicioasă.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g ceapă roșie
  • 40 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • piper, dupa gust
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 linguri cremă sau reducție de oțet balsamic

Mod de preparare

Curățați și spălați ceapa, după care tăiați-o julien. Puneți uleiul și untul într-o tigaie pe foc. Când untul s-a topit, adăugați ceapa, sare și piper și căliți la foc mic timp de 10 minute. Amestecați din când în când.

Când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, adăugați zahărul și lăsați tot la foc mic. După 8-10 minute, zahărul va începe să se caramelizeze. Atenție, acesta nu trebuie să se ardă! Când zahărul s-a caramelizat, adăugați reducția de oțet balsamic și amestecați din nou. Mai lăsați pe foc un minut, după care dulceața de ceapă este gata.

O puteți servi cu fripturi, în sendvișuri sau alături de garnitura preferată. Poftă bună!