Halloumi la cuptor glazurat cu miere și ardei iute este combinația perfectă de dulce, sărat și iute.

Halloumi la cuptor cu miere și chilli

Mierea și halloumi este o combinație de vis, mai ales atunci când brânza este coaptă la cuptor până devine delicios de crocantă, ca în această rețetă. Savurați-o cu o salată simplă și cu lipie prăjită. Sau cu un tzatziki răcoritor pentru un prânz de vară sățios.

Rețeta de halloumi la cuptor cu miere și chilli

Preparare 15 minute
Gătire 25 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 bucăți de 250 g de halloumi, scurse și uscate
  • 1/2 lămâie, coajă și suc
  • 1-2 chilli sau orice fel de ardei iuți roșii, tăiați mărunt
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de miere
  • 25 g de mentă proaspătă, doar frunzele, rupte dacă sunt mari
  • câteva frunze de cimbru proaspăt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Se taie halloumi pe lungime, în bucăți de aproximativ 1 cm grosime.

Se crestează pe alocuri halloumi. Puneți bucățile într-o tavă de copt și puneți deasupra coaja de lămâie, cimbru și ardeii iuți, împingând cu grijă o parte din fiecare în tăieturi. Se stropesc cu ulei de măsline și miere, apoi se condimentează cu mult piper negru.

Se coace la cuptor timp de 25 de minute, până când devine auriu și bolborosește, în acest interval ungând brânza cu miere de 2-3 ori pe măsură ce se gătește.

Se stoarce sucul de lămâie și frunzele de mentă înainte de a servi imediat.  

Tips & tricks

  • Halloumi se servește cel mai bine proaspăt gătită. Halloumi devine puțin mai scârțâitoare când se răcește.
  • Aveți grijă să nu gătiți prea mult halloumi! Este cea mai bună când este aurie pe ambele părți, dar se poate usca dacă o lăsați prea mult timp în cuptor.