În doar un minut, ai o maioneză de casă proaspătă, fără conservanți și extrem de gustoasă! Perfectă pentru salate, sandvișuri sau ca bază pentru diverse sosuri.

Maioneza este baza multor preparate iubite, de la salată boeuf până la diverse sosuri cremoase pentru burgeri și cartofi prăjiți. Și, deși găsim maioneză în orice magazin, cea făcută acasă este mult mai gustoasă și fără aditivi sau conservanți.
Totuși, multă lume evită să o prepare, crezând că durează mult sau că e complicat. Adevărul este că, dacă ai un blender vertical, poți face maioneză perfectă în doar 60 de secunde, fără să-ți bați capul. Este rapidă, nu se taie și iese cremoasă de fiecare dată.
Iată cum se face!
Ingrediente
- 1 ou întreg (la temperatura camerei)
- 200 ml ulei (de floarea-soarelui)
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Un praf de sare
Mod de preparare
Pune toate ingredientele într-un blender.
Introdu blenderul vertical până la fundul recipientului, fără să îl miști.
Pornește blenderul și menține-l nemișcat pentru aproximativ 20-30 secunde. Vei observa cum maioneza începe să se formeze de jos în sus.
Ridică încet blenderul și amestecă ușor până când toată compoziția este omogenă.
Gustă și ajustează cu sare sau zeamă de lămâie, dacă este necesar.
Note
- Ai grijă la temperatura ingredientelor – oul trebuie să fie la temperatura camerei pentru o emulsionare rapidă.
- Nu folosi ulei de măsline extravirgin – poate da un gust amar.