Dacă nu ați încercat niciodată combinația de varză cu ciuperci, trebuie să preparați această mâncare simplă, rapidă și de post măcar o dată. Se poate face cu varză proaspătă sau varză murată, dar trebuie să aveți în vedere că cea murată poate fi prea acră și trebuie să stea în apă rece o perioadă. De asemenea, puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac pentru această rețetă. 

Mâncare de varză cu ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 varză murată sau proaspătă
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 150 ml bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • mărar pentru decor

Mod de preparare

Lăsați varza în apă rece dacă este prea acră. Scurgeți varza de apă și tăiați-o fideluță.

Tocați mărunt ceapa și dați morcovul pe răzătoare. Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Puneți câteva linguri de ulei într-un vas pe foc și căliți ceapa și morcovul cu sare și piper.

Adăugați varza, foi de dafin și lăsați să fiarbă la foc mic. Puneți și bulionul sau pasta de tomate. Când varza este aproape gătită, puneți ciupercile, acestea au nevoie doar de câteva minute pentru a se găti.

La final, după ce varza și ciupercile sunt călite și sosul a scăzut, opriți focul și adăugați verdeață proaspăt tocată.

Serviți cu pâine sau cu mămăligă. Poftă bună!