Descoperă cum să faci miere de pere și ananas acasă! Urmărește pașii simpli pentru un desert sănătos și aromat. Ideal pentru toppinguri sau ca delicatesă!
Mierea de pere și ananas este o rețetă veche, ce a fost transmisă din familie în familie în Statele Unite ale Americii. Este extraordinară mai ales cu biscuiți calzi și unt, dar merge de minune și ca topping pentru înghețată și alte deserturi.
În esență, „mierea de pere și ananas” este o marmeladă aromată deschisă la culoare ce ar merge de minune și pe un desert autentic simplu, cum ar fi un griș cu lapte sau un orez cu lapte, sau chiar pe pâine prăjită cu unt, la micul dejun. De asemenea, poate fi folosită pentru a decora prăjituri, torturi sau alte deserturi.
Rețeta de miere de pere și ananas
Ingrediente
- 8 pere medii foarte tari, decojite și tăiate în patru
- 800 de grame de zahăr
- 570 de grame de ananas din conservă zdrobit, scurs
Mod de preparare
Mai întâi, pune perele într-un robot de bucătărie. Procesează-le până când sunt tocate mărunt. Într-un cuptor olandez sau o oală de fontă, ori într-o oală obișnuită încăpătoare, amestecă perele și zahărul. Adu amestecul la fierbere.
Apoi, redu focul la mic. Lasă marmelada la fiert, neacoperită, timp de 45 de minute, amestecând din când în când. Adaugă ananasul, lasă-l la fiert și mai amestecă timp de cinci minute. Ia compoziția de pe foc.
Tot ce îți mai rămâne de făcut este să o torni cât este fierbinte în șase borcane fierbinți de 230 de mililitri. Șterge marginile, închide borcanele și lasă-le la răcit. Ar trebui să obții șase astfel de borcane. Păstrează-le în frigider până la două săptămâni.
Informații nutriționale
Două linguri de miere de pere și ananas are:
- 91 calorii
- 0 grăsimi (0 grăsimi saturate)
- 0 colesterol
- Un miligram de sodiu
- 24 de grame de carbohidrați (dintre care 22 de grame de zaharuri și un gram de fibre)
- 0 proteine