Gem
Gem de mere fără zahăr. Dietetic, sănătos și delicios
Cauți o rețetă de gem de mere fără zahăr? Descoperă cum să faci un gem delicios, sănătos și dietetic acasă. Ghid pas cu pas și trucuri pentru cel mai bun gem!
Gem de afine. Rețeta simplă + variante inedite
Descoperă secretele gemului de afine făcut în casă cu această rețetă simplă și delicioasă. Invață cum să adaptezi rețeta adăugând arome precum vanilia, menta sau ghimbirul, pentru a personaliza gemul de afine după gustul tău.
Gem de mure şi mere
Dacă vrei o reţetă specială de gem, încearcă această combinaţie de mure şi mere, pentru a-ţi îndulci dimineţile răcoroase de iarnă.
Gem de mure. O rețetă delicioasă perfectă pentru iarnă
Descoperă secretele preparării unui gem de mure delicios, făcut în casă, cu această rețetă simplă și flexibilă.
Gem de zmeură. Cea mai simplă rețetă pentru iarnă
Descoperă rețeta de gem de zmeură, ușor de preparat și incredibil de delicios. Este gata în 45 de minute și ai nevoie de doar 3 ingrediente.
Gem de căpșuni fără zahăr
Descoperă gemul de căpșuni fără zahăr! Află cum să îl prepari acasă, care sunt beneficiile pentru sănătate și cum să îl folosești în bucătărie.
Gem de căpșuni - rețeta clasică
Învățați să preparați gemul de căpșuni acasă cu rețeta noastră clasică și descoperiți variante inovatoare.
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Gem de agrișe pentru iarnă
Gemul de agrișe este ușor de făcut, cu ingrediente simple, naturale, care se îmbină perfect. Vezi care sunt pașii de preparare.
Gem de struguri. Rețeta simplă și fără sâmburi
Aceasta este cea mai ușoară rețetă de gem de struguri pe care o veți găsi. Fără sâmburi și fără pectină. Vezi cum se prepară.
Gem de pere. Rețeta simplă din 3 ingrediente și în doar o oră
Această rețetă de gem de pere este cât se poate de simplă, dar și ieftină, întrucât necesită doar trei ingrediente de bază.
Gem de smochine cu nuci
Pentru această rețetă de gem de smochine cu nucă nu vei avea nevoie decât de patru ingrediente simple: smochine proaspete, lămâie, zahăr și nuci. Vezi cum se prepară.
Gem de mere cu scorțișoară
Gemul de mere cu scoțișoară are o aromă deosebită și este o încântare în sezonul rece, servit pe felii de pâine prăjită caldă, cu unt, lângă ceai sau cafea, sau chiar folosit în alte deserturi.
Gem de gutui fără zahăr
Gemul de gutui și mere, fără zahaăr, este una dintre cele mai savuroase și mai iubite arome ale toamnei. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Gem de smochine fără zahăr
Gemul de smochine fără zahăr este dulce, gustos, ieftin, dar și foarte sănătos. Se pregătește extrem de ușor și repede, din doar cinci ingrediente, și poate fi savurat pe pâine prăjită, biscuiți sau chiar lângă brânză brie proaspătă sau alte tipuri de brânzeturi, după preferințele fiecăruia.
Gem de gutui. Ingrediente și mod de preparare
Te-ai întrebat vreodată cum se face gem de gutui? Care sunt cele mai potrivite asocieri de arome și cea mai simplă rețetă? Vei afla tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos.
Gem de smochine. Rețeta simplă, din 3 ingrediente
Această rețetă de gem de smochine se face cu doar trei ingrediente simple: smochine proaspete cu coajă, zahăr și suc de lămâie.
Gem de prune cu nucă
Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.
Gem de prune - rețeta simplă, tradițională
Această rețetă de gem de prune, simplă, clasică, se prepară folosind doar patru ingrediente: prune, zahăr, zeamă de lămâie și apă. În plus, nu e nevoie să adaugi deloc pectină.
Gem de mere pentru iarnă
O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.
Gem de prune (magiun) fără zahăr
Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.
Dulceață din fructe de soc
Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o dulceață din fructe de soc. Acele bobițe mici, închise la culoare, extrem de aromate, care pot fi ușor confundate cu coacăzele, pot fi transformate într-o dulceață delicioasă. Perioada optimă pentru culegerea fructelor de soc este sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august. Procesul de alegere a fructelor pentru dulceață poate părea migălos, dar vă asigurăm că merită efortul. Trebuie alese doar fructele coapte, închise la culoare, și îndepărtate cele verzi, pentru că acelea vor da un gust acru dulceței.
Gem de caise - simplu și delicios
Rețeta simplă și gustoasă de gem de caise, care se face rapid și nu conține conservanți artificiali. Ce fel de caise se folosesc și cât zahăr este necesar.
Gem de morcovi
Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.
Gem Picant
Aromat si usor de facut, pentru acest gem nu este nevoie sa stai toata ziua in bucatarie.
Marmeladă de clementine cu foi de dafin
Marmelada de clementine, clasică, englezească, a fost reinventata prin adaugarea foilor de dafin, pentru o aroma discreta. Este perfecta intinsa pe paine prajita, dimineata.
Gem De Rosii Si Ardei Iute
Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.
Prajitura De Ciocolata Cu Coniac
Aceasta prajitura de ciocolata are un indiciu suplimentar al decadentei, o aroma imbietoare de coniac.
Biscuiti Cu Ciocolata, Menta Si Coacaze Negre
Foarte usor de facut, acesti biscuiti sunt perfecti pentru ceaiul de dupa-amiaza, sau pot constitui un mic-dejun langa o cafea fierbinte.
Panettone Cu Ricotta
200g ricotta 1/2 lingurita esenta de vanilie 4 trufe de ciocolata, tocate 1 1/2 lingurite de scortisoara macinata 8 felii de panettone 110g gem 3 oua 125ml smantana 2 linguri unt 2 linguri de zahar pudra
Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin
Un preparat deosebit pentru o masa speciala.
Budinca De Orez, Cu Vanilie Si Nucsoara
Nu e nimic mai reconfortant decat un bol de budinca de orez cu gem.
Gem de pepene galben
1 kg pepene galben,1/2 baton vanilie,4 linguri zeama lamaie/litru,200 g miere/litru
Gem de corcoduse
1,5 kg corcoduse1 kg zaharZeama de la o lamaie
Marmelada de mere
2 kg mere200 g fructoza
Gem cu prune si nuci
4 kg de prune mici 1 kg zahar 150 g miez de nuca 2 lingurite scortisoara
Gem de struguri cu nuca
un kg struguri dulci (Hamburg) 500 g zahar 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata 100 g miez de nuca
Gem delicios de fructe de padure
500g mure, 500g afine, 1 lamaie, 1 kg zahar.
Dulceata din fructe de padure
2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine) 1 kg zahar sucul de la 1 lamaie 1 aspirina
Sarlota cu cirese
pt rulada:5oua75g zahar75g faina1 plic zahar vanilat1plic praf de copt1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300gpt crema:1 compot cirese sau cirese proaspete2 linguri amidon400ml lapte1 budinca vanilie1 zahar vanilat300ml smantana pentru frisca4 linguri zahar1 plic gelatina
Prajitura Rigo Jancsi
Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de cresterecrema: 2 cutii cu smanatana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%) 400 g ciocolata amaruie 2 lingurite ness cafeGlazura:ciocolata topita (sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)
Gem de mere si prune
5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)500 g prune500 g zahar1 lingurita de scortisoara1/2 lingurita de nucsoarazeama si coaja de la o lamaieIn plus, 2 linguri de apa, daca merele si prunele sunt mai seci, cum au fost ale mele..
Dulceata de mere cu scortisoara
1800 gr mere gata curatate,300 ml apa,800 gr zahar,1 lgta scortisoara macinata,3 aspirine.
Chutney cu merisoare si mere
1,5kg mere, curatate de coaja si taiate cuburi, 450g ceapa feliata, 50g ghimbir proaspat, 1 lingurita piper boabe, 500g zahar, 250ml otet de cidru, 500g merisoare