Gem

Gem de smochine. Rețeta simplă, din 3 ingrediente

Această rețetă de gem de smochine se face cu doar trei ingrediente simple: smochine proaspete cu coajă, zahăr și suc de lămâie.

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Gem de prune - rețeta simplă, tradițională

Această rețetă de gem de prune, simplă, clasică, se prepară folosind doar patru ingrediente: prune, zahăr, zeamă de lămâie și apă. În plus, nu e nevoie să adaugi deloc pectină.

Gem de mere pentru iarnă

Toamna este anotimpul în care cămările se umplu cu bunătăți pentru iarnă. Murături, conserve, siropuri, compoturi, gemuri, dulcețuri - acum este momentul să profitați de toate legumele și fructele de sezon și să le preparați.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Aroma dulce a merelor românești se va combina perfect cu parfumul de scorțișoară și veți obține un gem catifelat și cremos, numai bun de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt. 

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt modalități excelente de a păstra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Preparate în casă, acestea au avantajul că știți exact ce puneți în ele și puteți prepara varianta sănătoasă, fără conservanți și cu o cantitate minimă de zahăr. Astăzi vă propunem o rețetă de gem de prune simplu, sănătos, fără zahăr și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Aveți nevoie de prune de calitate, cărnoase, zemoase și dulci, pentru a compensa lipsa zahărului din rețetă. 

Dulceață din fructe de soc

Dacă primăvara ne bucurăm de aroma deosebită a socului prin suc și sirop, în toiul verii este momentul optim pentru a prepara o dulceață din fructe de soc. Acele bobițe mici, închise la culoare, extrem de aromate, care pot fi ușor confundate cu coacăzele, pot fi transformate într-o dulceață delicioasă.  Perioada optimă pentru culegerea fructelor de soc este sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august. Procesul de alegere a fructelor pentru dulceață poate părea migălos, dar vă asigurăm că merită efortul. Trebuie alese doar fructele coapte, închise la culoare, și îndepărtate cele verzi, pentru că acelea vor da un gust acru dulceței. 

Gem de caise - simplu și delicios

Cea mai gustoasă modalitate de a ne bucura de aroma fructelor tot anul este să le transformăm în gen, dulceață sau compot. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și gustoasă de gem de caise, care se face rapid și nu conține conservanți artificiali.  Diferența dintre gem și dulceață este că, dacă la dulceață ne dorim ca fructele să rămână pe cât posibil întregi, în cazul gemului, consistența acestuia este cremoasă, ca o pastă, iar fructul se amestecă cu siropul. De asemenea, gemul se fierbe mai mult, până când ajunge la consistența dorită. 

Gem de morcovi

Morcovii pot fi folosiţi cu succes la prăjituri, iar gemul din aceste rădăcinoase este pur şi simplu divin.

Gem de mure şi mere

Dacă vrei o reţetă specială de gem, încearcă această combinaţie de mure şi mere, pentru a-ţi îndulci dimineţile răcoroase de iarnă.

Gem Picant

Aromat si usor de facut, pentru acest gem nu este nevoie sa stai toata ziua in bucatarie.

Marmelada De Clementine Cu Foi De Dafin

Marmelada clasica englezeasca a fost reinventata prin adaugarea foilor de dafin, pentru o aroma discreta. Este perfecta intinsa pe paine prajita, dimineata.

Gem De Zmeura

E gata in 40 de minute si ai nevoie de doar 3 ingrediente.

Gem De Rosii Si Ardei Iute

Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.

Prajitura De Ciocolata Cu Coniac

Aceasta prajitura de ciocolata are un indiciu suplimentar al decadentei, o aroma imbietoare de coniac.

Biscuiti Cu Ciocolata, Menta Si Coacaze Negre

Foarte usor de facut, acesti biscuiti sunt perfecti pentru ceaiul de dupa-amiaza, sau pot constitui un mic-dejun langa o cafea fierbinte.

Panettone Cu Ricotta

200g ricotta 1/2 lingurita esenta de vanilie 4 trufe de ciocolata, tocate 1 1/2 lingurite de scortisoara macinata 8 felii de panettone 110g gem 3 oua 125ml smantana 2 linguri unt 2 linguri de zahar pudra

Pulpa De Miel Cu Gem De Ardei Iute Si Rozmarin

Un preparat deosebit pentru o masa speciala.

Budinca De Orez, Cu Vanilie Si Nucsoara

Nu e nimic mai reconfortant decat un bol de budinca de orez cu gem.

Gem De Mure, O Reteta Delicioasa Perfecta Pentru Iarna

Ai nevoie de doar trei ingrediente si mai putin de o ora pentru a face un gem delicios.

Magiun de macese

1 kg macese, 200 g miere/litru

Gem de pepene galben

1 kg pepene galben,1/2 baton vanilie,4 linguri zeama lamaie/litru,200 g miere/litru

Gem de coacaze

1 kg coacaze, gelatina, 400 g miere/litru

Gem de agrise

1 kg agrise,80 g stafide,20 ml zeama de lamaie/litru, (sau zeama de portocale)300 g miere/litru

Gem de corcoduse

1,5 kg corcoduse1 kg zaharZeama de la o lamaie

Marmelada de pere

2 kg pere dulci50 g fructozaapa sa acopere perele in oala

Marmelada de mere

2 kg mere200 g fructoza

Gem de capsuni a la bunica

3 kg capsuni,1 kg zahar,1 jumatate de lamaie

Gem de cirese

3 kg cirese, 1 kg zahar, vanilie

Gem cu prune si nuci

4 kg de prune mici 1 kg zahar 150 g miez de nuca 2 lingurite scortisoara

Gem de struguri cu nuca

un kg struguri dulci (Hamburg) 500 g zahar 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata 100 g miez de nuca

Gem delicios de fructe de padure

500g mure, 500g afine, 1 lamaie, 1 kg zahar.

Gem gustos de piersici

1 kg pulpa de piersici,1 kg zahar, 1 lamaie.

Dulceata din fructe de padure

2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine) 1 kg zahar sucul de la 1 lamaie 1 aspirina

Gem de pere

1 kg pere, 700 g zahar, 2-3 linguri zeama de lamaie, cateva picaturi cu esenta de vanilie.

Gem delicios de gutui

1 kg gutui, 700 g zahar, 400 ml apa, zeama de la o lamaie.

Sarlota cu cirese

pt rulada:5oua75g zahar75g faina1 plic zahar vanilat1plic praf de copt1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300gpt crema:1 compot cirese sau cirese proaspete2 linguri amidon400ml lapte1 budinca vanilie1 zahar vanilat300ml smantana pentru frisca4 linguri zahar1 plic gelatina

Prajitura Rigo Jancsi

Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de cresterecrema: 2 cutii cu smanatana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%) 400 g ciocolata amaruie 2 lingurite ness cafeGlazura:ciocolata topita (sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)

Gem de mere si prune

5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)500 g prune500 g zahar1 lingurita de scortisoara1/2 lingurita de nucsoarazeama si coaja de la o lamaieIn plus, 2 linguri de apa, daca merele si prunele sunt mai seci, cum au fost ale mele..

Dulceata de mere cu scortisoara

1800 gr mere gata curatate,300 ml apa,800 gr zahar,1 lgta scortisoara macinata,3 aspirine.

Chutney cu merisoare si mere

1,5kg mere, curatate de coaja si taiate cuburi, 450g ceapa feliata, 50g ghimbir proaspat, 1 lingurita piper boabe, 500g zahar, 250ml otet de cidru, 500g merisoare

Dulceata de caise

2 kg caise 1 lamaie 1,5-2 kg zahar, dupa preferinta 2 lingurite esenta de migdale

Rulada cu dulceata

4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, esenta de vanilie, pentru umplutura: dulceata, gem, crema ciocolata etc.