Mousse de ciocolată cu avocado este un desert foarte usor de facut, care contine avocado si, mai mult decat atat, este fara zahar, asa ca n-ai de ce sa te simti vinovat.
Acest mousse de ciocolată cu avocado este aproape șocant de cremos, decadent și mătăsos. În plus, este gata în doar câteva minute, folosind ingrediente simple!
Textura bogată și cremoasă și aroma neutră a avocado-ului se combină cu ingrediente precum vanilia și pudra de cacao pentru o rețetă sănătoasă de mousse de ciocolată. Este super fin și delicios.
Este un desert plin de grăsimi sănătoase pentru inimă, fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Nu conține gluten, zahăr rafinat și este ușor de făcut vegan, keto, și/sau paleo cu câteva modificări ale ingredientelor.
Această versiune este mult mai ușor de preparat decât mousse-ul obișnuit. Doar puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender și amestecați. Asta înseamnă și mai puține vase de curățat!
Ingredientele necesare pentru mousse-ul de ciocolată cu avocado
- Avocado: Folosiți avocado copt pentru un mousse bogat, cremos și fin. Nu folosiți avocado fibros sau cu pete maronii.
- Pudră de cacao
- Fulgi de ciocolată: Folosiți ciocolata preferată neagră/amăruie/dulce/cu sau fără lapte pentru a adăuga aromă. Se poate folosi și ciocolată fără zahăr dacă preferați.
- Lapte: Folosiți lapte cald (pentru a evita întărirea ciocolatei topite) obișnuit sau vegetal. De exemplu, lapte de migdale neîndulcit, lapte de alune, lapte de ovăz, lapte de cocos etc.
- Extract de vanilie: Folosiți extract de vanilie natural, pur, pentru cea mai bună aromă.
- Îndulcitor: Această parte a rețetei este versatilă. Puteți folosi sirop de arțar, sirop de agave, zahăr de cocos, miere, etc.
- Sare: Este nevoie doar de un vârf de cuțit pentru a ajuta la accentuarea aromei de ciocolată și pentru a adăuga profunzime.
- Cafea (opțional): Ca și în cazul celor de mai sus, o cantitate mică de espresso preparat va spori aroma. Și nu va avea gust de cafea.
Cum alegi avocado perfect pentru mousse
Este important să alegeți un avocado copt și fraged (pentru a se pasa ușor), fără prea multe pete maronii.
Când este presat ușor, avocado trebuie să aibă o oarecare elasticitate fără să fie prea moale.
Dacă este complet maro, avocado este probabil trecut. Deși este bine să aibă câteva pete maronii pentru această rețetă, fructul trebuie să fie încă proaspăt. În plus, prea multe pete închise la culoare pot afecta aroma.
Rețeta de mousse de ciocolată cu avocado
Ingrediente
- 2 avocado, copți
- 20 g pudră de cacao
- 60 g fulgi de ciocolată topită sau 2-3 linguri de pudră de cacao
- 60 ml lapte la alegere
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 60 ml sirop de arțar sau sirop de orez brun, agave, zahăr din nucă de cocos, zahăr din curmale, miere etc.; ajustați după gust
- 1/8 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de cafea instant
Mod de preparare
Folosiți un cuptor cu microunde pentru a topi fulgii de ciocolată.
Combinați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender și amestecați până la omogenizare.
Gustați mousse-ul și ajustați oricare dintre ingrediente după gust (de exemplu, mai multă vanilie, îndulcitor etc.).
Cum se servește mousse de ciocolată cu avocado
Atunci când este savurat imediat, acest desert este ca o budincă delicioasă de avocado. Când este lăsat la rece mai mult de 2 ore, devine mai gros, mai bogat și mai asemănător cu un ganache.
Puteți savura o porție din acest mousse împreună cu toppingurile preferate: