Este o reteta veche de paine alba, foarta buna pentru a fi intinsa cu unt si gem dimineata.
Timp total 50 minute
Ingrediente
750g faina 2 lingurite de sare 75g unt 7g drojdie 1 lingura zahar 300ml lapteMod de preparare
1. Se pune faina intr-un castron mare si se adauga sarea. Se pune untul si se freaca cu varfurile degetelor pana cand are consistenta unui pesmet. Se adauga drojdia si zaharul.2. Se pune laptele intr-un vas si se amesteca cu 150 ml de apa, apoi se incalzeste pe aragaz. Se adauga peste faina si se amesteca cu o lingură de lemn. Se amesteca cu mainile pana cand se formeaza un aluat moale.
3. Se pudreaza o suprafata de lucru cu faina, apoi se framanta aluatul timp de 10 minute, pana cand este neted si elastic.
4. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se unge o tava si se pune aluatul in ea. Se acopera cu folie si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 25 de minute. Se pudreaza cu putina faina si se coace timp de 30 de minute. Se raceste in tava timp de cel putin 20 de minute.