Această rețetă de paste cu piept de pui și praz este ideală pentru zilele în care vrei să gătești ceva rapid, dar delicios.

Paste cu piept de pui și praz

Pastele cu piept de pui și praz sunt o mâncare rapidă și gustoasă, perfectă pentru orice zi. Combinația de paste, piept de pui și praz oferă un gust echilibrat și ușor de apreciat. Cele mai potrivite paste sunt cele de tip penne, fusilli, rigatoni sau farfalle, deoarece formele lor rețin bine sosul și aromele.

Prazul adaugă un gust ușor dulce, care se combină bine cu pieptul de pui. Gătit corect, prazul devine moale, dar își păstrează o textură plăcută, care dă un plus de prospețime. Sosul de smântână leagă ingredientele și face ca preparatul să fie cremos și plin de savoare.

Această rețetă este moderată ca aport caloric, având în jur de 400-500 de calorii per porție, dar poate fi adaptată ușor pentru o variantă mai ușoară. Poți folosi smântână light și paste integrale pentru a reduce caloriile și a adăuga fibre. 

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 grame paste (penne, fusilli sau orice alt tip preferat)
  • 500 grame piept de pui, tăiat cubulețe
  • 2 fire de praz, tăiate rondele
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 50 grame parmezan ras
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Parmezan ras (opțional)
  • Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt gata, scurge-le și păstrează-le deoparte.

Într-o tigaie mare, încinge 2-3 linguri de ulei de măsline. Adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe și prăjește-l la foc mediu, până când devine auriu și bine făcut. Condimentează cu sare și piper după gust.

După ce puiul este gătit, adaugă prazul tăiat rondele și usturoiul tocat mărunt în tigaie. Gătește-le împreună timp de 5-6 minute, până când prazul se înmoaie și usturoiul devine aromat.

Toarnă smântâna pentru gătit peste amestecul din tigaie și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 3-4 minute, până când capătă o consistență cremoasă.

Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă-le bine cu sosul. Lasă-le pe foc încă 2-3 minute, pentru a permite aromelor să se îmbine.

Transferă pastele în farfurii, presară parmezan ras și decorează cu pătrunjel proaspăt tocat. Servește preparatul cald.