Pastele cu un sos cremos și, eventual, câteva bucățele de carne, se potrivesc perfect pentru orice masă și orice ocazie. Atunci când vreți să preparați ceva rapid, delicios și sățios, o porție de paste vă poate scoate din încurcătură.

Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de penne (sau orice fel de paste vă plac) cu piept de pui și sos cremos de vin rose. Simple, rapide și deliciose. 

Paste cu piept de pui și sos de vin rose
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 300 g paste
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 pahar vin rose
  • 300 ml sos de roșii
  • 200 ml smântână lichidă
  • busuioc proaspăt
  • parmezan

Mod de preparare

Tăiați carnea de pui fâșii sau cubulețe. Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când fierbe, puneți pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Puneți o tigaie cu puțin ulei de măsline pe foc. Când s-a încins, puneți usturoiul tocat și după un minut, adăugați pieptul de pui. Sotați pieptul de pui până când își schimbă culoarea și începe să se rumenească.

Asezonați cu sare și piper și turnați vinul. Lăsați la foc mic până când alcoolul s-a evaporat. Adăugați sosul de roșii și smântâna lichidă și amestecați.

Scurgeți pastele de apă și adăugați-le peste sosul din tigaie. Amestecați bine și opriți focul.

Serviți pastele cu parmezan ras și cu busuioc proaspăt deasupra.

Poftă bună!