Pastele cu pui într-un sos cremos cu roșii și usturoi sunt cea mai confortabilă masă. Aveți nevoie paste, pui, opțional spanac, condimente, mult usturoi și parmezan și puteți prepara acest fel de mâncare incredibil în mai puțin de 30 de minute!

Paste cu pui și usturoi

Dacă vreți o cină cremoasă și delicioasă, pe care întreaga familie o va adora, rețeta noastră este perfectă. Totul, de la pieptul de pui suculent până la spanacul plin de nutrienți, dă acestui fel de mâncare foarte multă savoare. Toată lumea va fi încântată de gustul uimitor al acestor paste.

Cum se prepară pastele cremoase de pui cu usturoi

Nu știu dacă mai există un preparat atât de ușor de făcut și cu atât de multă savoare.

  1. Mai întâi se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.
  2. Apoi se condimentează pieptul de pui pe ambele părți.
  3. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie rezistentă, la foc mediu. Odată ce este încins, se adăugă pieptul de pui și se gătește timp de 5 minute pe fiecare parte. După ce puiul este gătit, se scoate din tigaie și se lasă deoparte.
  4. Folosind aceeași tigaie, adăugați usturoiul și untul. Se sotează timp de 1 minut sau până când usturoiul este parfumat. Apoi adăugați roșiile tăiate cubulețe și spanacul proaspăt. Gătiți timp de 2-3 minute până când roșiile se înmoaie.
  5. Reduceți focul și adăugați smântâna împreună cu brânza parmezan. Folosiți un tel și amestecați pentru a o încorpora complet. Adăugați sare și piper după gust.
  6. Scurgeți pastele și tăiați puiul în felii subțiri. Puneți-le în tigaie și amestecați bine. Serviți și savurați!

Ce fel de paste se potrivesc cel mai bine

Pentru a face paste cu pui și usturoi, puteți utiliza orice fel de paste doriți. Spaghetti, fettuccine, linguine și penne sunt toate opțiuni bune și se potrivesc bine cu puiul și sosul de usturoi. Puteți folosi, de asemenea, paste mai mici, precum farfalle, dacă preferați. O altă opțiune ar fi să utilizați paste făcute din ingrediente mai sănătoase, cum ar fi quinoa, linte sau mazăre. Indiferent de tipul de paste pe care le alegeți, asigurați-vă că le fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Rețeta de paste cu pui și usturoi

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 125 de grame de paste (de orice fel)
  • 500 de grame de piept de pui dezosat și fără piele
  • 480 grame de smântână de gătit
  • 180 de grame de roșii tăiate cubulețe
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 1 linguriță paprika
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 50 de grame de parmezan mărunțit sau ras
  • 60 de grame de spanac tocat, opțional
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Pregătiți pastele: Fierbeți apă într-o oală mare și gătiți pastele al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se condimentează ambele părți ale pieptului de pui cu sare, praf de usturoi, condimente italiene, paprika și un vârf de cuțit generos de sare și piper.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, rezistentă, la foc mediu și se gătește carnea de pui 5 minute pe fiecare parte. Se ia de pe foc și se pune deoparte.

În aceeași tigaie, adăugați untul și usturoiul și gătiți timp de 1 minut. Adăugați roșiile și spanacul și gătiți 2-3 minute sau până când se înmoaie.

Reduceți focul și adăugați smântâna de gătit și parmezanul. Amestecați până când se încorporează complet și sosul devine cremos. Adăugați un vârf de cuțit de sare și piper după gust.

Scurgeți pastele și tăiați puiul în felii subțiri și puneți-le în tigaie, peste sos. Amestecați și serviți!

Calorii și valori nutriționale

O porție de paste cu pui și usturoi are 640 calorii.

  • Calorii

    640kcal

  • Proteine

    29g

  • Carbohidrați

    42g

  • Zaharuri

    2g

  • Fibre

    2g

  • Grăsimi

    42g

  • Grăsimi saturate

    22g

  • Colesterol

    170mg

  • Sodiu

    280mg

  • Calciu

    185mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Pastele cu pui și usturoi pot fi o sursă bună de proteine, carbohidrați și vitamine și minerale, în funcție de ingredientele folosite în rețetă. Puiul este o sursă importantă de proteine, care ajută la construirea și repararea țesuturilor din organism. Usturoiul este bogat în vitaminele C și B6, precum și în minerale, cum ar fi fierul, manganul și seleniul. Pastele pot oferi, de asemenea, o sursă de carbohidrați, care pot ajuta la menținerea energiei pe parcursul zilei.