În perioada postului, pateul vegetal este o alegere delicioasă și sănătoasă, cu condiția să nu fie din cel din comerț. Pateul vegetal făcut în casă este sănătos și hrănitor și poate fi făcut din orice legume sau combinație de legume vă place. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, sănătoasă și delicioasă de pate de ciuperci și caju, cremos, care poate fi păstrat mai multe zile la frigider. 

Pate de ciuperci și caju (de post)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g ciuperci
  • 100 g caju
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Puneți caju-ul într-o tigaie fără ulei și rumeniți-l ușor. Dați la o parte și lăsați să se răcească.

Tocați ceapa, usturoiul și ciupercile și puneți-le la călit în câteva linguri de ulei. Asezonați cu sare și piper și lăsați pe foc până când legumele s-au călit și apa pe care și-au lăsat-o s-a evaporat complet.

Puneți toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie. Scurgeți uleiul dacă vi se pare că este prea mult, pentru că și caju-ul are o textură uleioasă.

Mixați bine, până când obțineți o pastă fină și omogenă. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie. Puneți puțin cimbru după gust și mixați din nou. Serviți pateul cu pâine prăjită sau lipii.

Poftă bună!