Prăjitura cu morcov este un desert foarte simplu de făcut, aromat și parfumat, pe placul celor mari și celor mici. Este o prăjitură pentru care aveți nevoie de numai câteva ingrediente, dar rezultatul va fi unul delicios. 

Datorită faptului că morcovii sunt dulci în mod natural, prăjitura cu morcov nu necesită o cantitate mare de zahăr și este ideală ca desert pentru copii.

Scorțișoara și cardamomul îi dau o aromă subtilă și ușor picantă prăjiturii, ideală în sezonul rece și nu numai. 

Prăjitură cu morcov și scorțișoară
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 65 ml ulei
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 80 g zahăr brun
  • 2 morcovi
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță cardamom
  • 80 iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un bol, amestecați făină, praful de copt, condimentele și un praf de sare și lăsați deoparte.

Într-un alt vas, amestecați ouăle, zahărul, iaurtul și uleiul, până când zahărul s-a topit. Adăugați ingredientele uscate, încorporându-le ușor. La final, puneți morcovii curățați și dați pe răzătoare.

Tapetați tava cu hârtie de copt (sau cu ulei și făină) și turnați compoziția. Puneți la cuptor pentru 40-45 de minute.

Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească, după care puteți tăia prăjitura. Serviți cu zahăr pudră deasupra sau cu glazură.

Poftă bună!