Prăjitura cu morcov este un desert foarte simplu de făcut, aromat și parfumat, pe placul celor mari și celor mici. Este o prăjitură pentru care aveți nevoie de numai câteva ingrediente, dar rezultatul va fi unul delicios.
Datorită faptului că morcovii sunt dulci în mod natural, prăjitura cu morcov nu necesită o cantitate mare de zahăr și este ideală ca desert pentru copii.
Scorțișoara și cardamomul îi dau o aromă subtilă și ușor picantă prăjiturii, ideală în sezonul rece și nu numai.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 65 ml ulei
- 2 ouă
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- 80 g zahăr brun
- 2 morcovi
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță cardamom
- 80 iaurt
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Într-un bol, amestecați făină, praful de copt, condimentele și un praf de sare și lăsați deoparte.
Într-un alt vas, amestecați ouăle, zahărul, iaurtul și uleiul, până când zahărul s-a topit. Adăugați ingredientele uscate, încorporându-le ușor. La final, puneți morcovii curățați și dați pe răzătoare.
Tapetați tava cu hârtie de copt (sau cu ulei și făină) și turnați compoziția. Puneți la cuptor pentru 40-45 de minute.
Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească, după care puteți tăia prăjitura. Serviți cu zahăr pudră deasupra sau cu glazură.
Poftă bună!