Retete cu scorțișoară

Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară mari, pufoase, moi și absolut delicioase. Glazură de cremă de brânză cu aromă de arțar sau vanilie care se topește în gură.

Aripioare de pui în stil marocan, cu sos de iaurt

Aripioarele de pui pot fi gătite într-o mulțime de feluri și sunt delicioase oricum, datorită cantității mari de grăsime pe care o conțin. Este drept că nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, dar, dacă le combinăm cu salată sau cu un sos ușor, pot fi savurate fără probleme.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de aripioare în stil marocan, condimentate și rumenite la cuptor. Le puteți face și pe grătar și, de asemenea, puteți renunța la anumite condimente dacă nu vă plac. 

Pachețele de foietaj umplute cu banane

Deserturile cu fructe și aluat foietaj sunt printre cele mai ușoare și la îndemână, atunci când avem poftă de ceva dulce. Fie că alegem să le preparăm sub formă de plăcintă sau mini-pachețele umplute cu fructe, acestea reprezintă o idee rapidă și accesibilă de desert preparat în casă. 

Karythopita - prăjitură grecească cu nucă și condimente

Bucătăria grecească este una foarte ofertantă, atât în materie de feluri principale, cât și în ceea ce privește deserturile. Dacă vă plac prăjiturile spicy, în care se simt pregnant aromele și condimentele, trebuie să încercați această rețetă! Karythopita este o prăjitură foarte ușor de făcut, dar foarte aromată. Coniacul se combină cu aroma de portocale și cu cele mai înțepătoare, de scorțișoară și cuișoare și iese un desert atipic, ușor intrigant. Nu este pentru toate gusturile, ci mai degrabă o prăjitură din categoria ori îți place, ori nu îți place. 

Tăiței cu nucă și pesmet caramelizat - desertul copilăriei

Deserturile pe bază de paste și de orez sunt cele care ne aduc cel mai mult aminte de copilărie. Orez cu lapte, griș cu lapte, fidea cu lapte. Toți am crescut cu aceste deserturi și le savurăm cu plăcere și acum, de câte ori avem ocazia.  Astăzi vă propunem o altă rețetă care ne aduce aminte de copilărie: tăiței cu nucă și pesmet caramelizat, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos. Puteți folosi tăiței din comerț sau îi puteți face în casă.  

Muffins cu cafea

Brioșele sau muffins sunt un desert pe cât de simplu și pufos, pe atât de gustos și arătos. Acele prăjiturele crescute și apetisante arată bine pe orice platou cu dulciuri și sunt delicioase pentru orice ocazie, de la o petrecere până la o banală zi de weekend în care pur și simplu aveți poftă de ceva dulce cu care să vă răsfățați. 

Pere aromatizate cu scorțișoară

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp, chef sau resursele necesare să prepari un desert complicat, aceste pere aromatizate cu sirop te vor scoate din încurcătură. Para este pusă în valoare de aromele și dulceața siropului și va arăta ca un desert de restaurant, cu efort și resurse minime. 

Compot de mandarine

Fructele devin mai aromate și mai gustoase atunci când le servim sub formă de compot sau dulceață. Zahărul în cantitatea potrivită le ajută să își elibereze mai bine aromele și să poată fi stocate mai mult timp. Nimic nu se compară cu un borcan de compot din fructul preferat, fie că este făcut vara sau iarna.  Astăzi vă propunem o rețetă de compot de mandarine, pe care o puteți adapta și pentru alte fructe citrice, cum ar fi portocale, clementine sau chiar grapefruit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că va trebui să adaptați cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulci sau acre sunt fructele.

Gogoși cu ananas

Gogoșile umplute sunt un desert savuros și surprinzător pentru cei care le gustă. Surpriza constă în feliile de ananas de la mijloc, a căror textură și gust se potrivesc perfect cu aluatul de gogoși, pufos și delicios.

Inele de măr pane

Atunci când aveți poftă de ceva bun, dulce, dar și ușor de făcut, puteți transforma un fruct banal, cum este mărul, într-un desert delicios. Feliile de măr, trecute prin panadă cu făină și iaurt, prăjite în ulei și pudrate cu zahăr pot fi o variantă rapidă, ieftină și la îndemână de dulce.

Cheesecake cu creme brulee

Cheesecake-ul este un desert extrem de versatil și de popular, cunoscut în toată lumea. Cu sau fără coacere, cu diferite arome, prăjitura cu bază crocantă de biscuite și cremă de brânză a ajuns să fie cunoscută și preparată în toate bucătăriile lumii, sub diverse forme. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de cheesecake cu coacere, cu o crustă crocantă de zahăr caramelizat deasupra. Se face ușor și este foarte potrivită pentru orice ocazie.

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de forme și există mai multe rețete, cu sau fără coacere, cu fructe, cu ciocolată sau cu diverse topping-uri. Cel mai bun rămâne însă cheesecake-ul simplu, rumenit în cuptor, servit simplu sau cu topping. Crema de brânză cu aromă de vanilie, crocantă la exterior și cremoasă la interior este secretul unui cheesecake reușit. 

Mere caramelizate cu scorțișoară și frișcă

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp și chef să prepari o prăjitură elaborată, acest desert simplu și rapid te poate scoate din încurcătură. O combinație delicioasă și cremoasă de mere caramelizate și frișcă, gata în 30 de minute.  Este un desert ideal și pentru o ocazie specială sau atunci când aveți musafiri, cu atât mai mult cu cât arată spectaculos servit în cupe sau pahare înalte. 

Ștrudel cu mere și sos de vanilie

Deserturile cu mere și scorțișoară sunt nemaipomenite în orice perioadă a anului, dar parcă în sezonul rece sunt mai bune ca niciodată. Rumenite în cuptor, parfumul lor se răspândește în toată casa și devin irezistibile. Astăzi vă propunem o rețetă de desert tipic bavarez: un ștrudel cu mere, servit cu sos de vanilie cremos și parfumat. Se face ușor și este un desert cu care vă veți impresiona familia sau prietenii. Puteți folosi aluat cumpărat, sau îl puteți face în casă.

Supă marocană de linte cu cartof dulce

Atunci când v-ați săturat de supele și ciorbele clasice din bucătăria românească, vă puteți inspira oricând din bucătăriile internaționale, unde găsiți o mulțime de rețete delicioase de supe și ciorbe, cu sau fără carne.  Supa pe care v-o propunem astăzi este una de origine marocană, aromată, condimentată și parfumată. Este o sursă excelentă de proteine și substanțe nutritive, datorită lintei și cartofului dulce. De asemenea, este o alegere excelentă pentru prânz și pentru vegetarieni sau cei care țin post. 

Plăcintă cu mere și nucă - de post

O plăcintă cu mere și nucă, proaspăt scoasă din cuptor, este un desert delicios, fie că țineți post sau nu. Combinația de nucă și măr, aluatul crocant, toate rumenite în cuptor, fac din acest desert unul perfect atât pentru o după-amiază cu familia, cât și o ocazie în care aveți musafiri.  Această plăcintă delicioasă este un desert nemaipomenit cu care vă puteți delecta în perioada postului, mai ales că se face ușor și cu ingrediente la îndemână. Puteți omite nucile, dacă nu aveți sau dacă nu vă place combinația de nucă și măr. 

Cheesecake cu dovleac, la pahar

Deserturile ”la minut”, fără coacere, sunt cele mai prietenoase și la îndemână. Se fac ușor, nu aveți cum să dați greș și vă scot din încurcătură atunci când aveți musafiri sau vreți să pregătiți ceva dulce rapid și delicios.  Și pentru că încă nu a trecut sezonul dovleacului, astăzi vă propunem un cheesecake la pahar, cu piure de dovleac. Puteți obține piureul din dovleac copt și pasat sau îl puteți găsi în supermarketuri, la conservă. 

Ciocolată caldă cu condimente

Ciocolata caldă este una dintre cele mai bune băuturi în sezonul rece. Dulce și catifelată, ciocolata caldă se poate obține acasă, la fel de bună cum este cea din restaurante, fără să folosiți ciocolată instant.  Secretul unei ciocolate calde ca la carte este să fie cremoasă și să nu aibă gustul acela prăfos, cum este cea la plic. Pentru a obține acest efect, trebuie să folosiți ciocolată adevărată, de calitate superioară. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi are un gust îndrăzneț, aparte, datorită combinației de condimente. 

Crumble cu mere - cea mai simplă rețetă

Unul dintre cele mai simple deserturi cu mere pe care le puteți face în perioada aceasta este crumble. O prăjitură de inspirație britanică, aromată și delicioasă.  Este vorba despre o prăjitură foarte simplă, cu un aluat sfărâmicios. Se regăsește sub o formă asemănătoare și în bucătăria românească, fiind vorba despre prăjitura cu aluat dat pe răzătoare. 

Salată Fattoush

Bucătăria orientală este foarte ofertantă atât în privința mâncărurilor complexe, deserturilor, dar și preparatelor simple, cum ar fi salatele. În afară de salata taboulleh, pe care o cunoaște toată lumea, a doua cea mai populară salată care se prepară în țările arabe este salata fattoush. Este vorba despre o salată de legume, cu bucățele de lipie crocantă și cu un dressing bogat în arome și condimente. O puteți prepara în orice anotimp și pentru orice ocazie și se potrivește perfect la orice masă. 

Ștrudele cu mere și nucă

Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Clătite americane (pancakes) cu dovleac

Clătite americane cu dovleac, aromate, parfumate și ușor de făcut. Le puteți servi cu orice sos și sunt delicioase pe post de mic dejun cald, în weekend.

Biscuiți cu banane și unt de arahide

Un desert perfect trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie gustos, să se prepare rapid, cu ingrediente la îndemână și să nu vă dea prea mari bătăi de cap. Iar acești biscuiți sunt ideali dacă aveți poftă de ceva bun și rapid. În plus, se pot încadra lejer la capitolul deserturi dietetice, pentru că au foarte puțin zahăr și făină. Îi puteți prepara inclusiv pentru copii și sunt ideali alături de un pahar de lapte cald. 

Mere coapte în foietaj

Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi. Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Trandafiri din mere

Unul dintre cele mai spectaculoase și simple, în același timp, deserturi pe care le puteți prepara din mere sunt acești trandafiri. Aveți nevoie doar de aluat foietaj, mere, zahăr și scorțișoară pentru a obține cel mai simpatic și apetisant desert cu mere.  Trandafirii din mere pot fi preparați pentru orice ocazie, mai ales dacă aveți musafiri, pentru că arată extrem de bine pe masă. Pot fi serviți simpli, cu frișcă naturală sau cu o cupă de înghețată de vanilie, pentru a fi puși în evidență și mai bine. 

Peltea de mere (jeleu)

Toamna ne bucurăm din plin de aroma și savoarea merelor. Se găsesc peste tot, sunt niște fructe autentice, sunt accesibile ca preț și le putem transforma într-o mulțime de bunătăți, de la plăcintă până la gem sau peltea.  O rețetă de peltea (sau jeleu) de mere vă propunem și noi astăzi. Este foarte simplu de făcut, nu necesită mult timp și este delicioasă pe o felie de pâine prăjită.   

Compot de dovleac pentru iarnă

Toamna, dovleacul plăcintar este vedeta. Poate fi inclus într-o mulțime de deserturi, rețete și este delicios și savurat ca atare, copt, cu puțin zahăr. Încă mai puteți profita de aroma lui și să-l transformați în diferite preparate gustoase.  Și dacă v-am prezentat deja o rețetă de dulceață de dovleac, nu putea lipsi și compotul. Un compot aromat, parfumat, delicios și ușor de făcut. Puteți adapta cantitățile la câte borcane vreți să vă iasă și puteți limita cantitatea de zahăr, dacă nu vreți un compot foarte dulce.

Compot de mere pentru iarnă

Toamna este momentul perfect să transformați în gem, dulceață și compot fructele voastre preferate. Aroma și parfumul lor se pot conserva și păstra peste iarnă și aproape că nu există fruct pe care să nu îl poți transforma în dulceață sau compot. Și dacă aici v-am propus o rețetă de gem de mere, a venit momentul și pentru un compot de mere. Simplu, parfumat și delicios. Se păstrează foarte bine peste iarnă și îl puteți prepara și servi chiar și proaspăt. 

Plăcintă americană cu dovleac

Toamna parcă nu este toamnă fără un desert cu dovleac. Fie că este vorba despre o plăcintă românească sau un desert de inspirație internațională, un lucru e clar: dovleacul este vedeta toamnei. Și nici nu e de mirare, având în vedere aroma deosebită pe care o are atunci când este copt. Iar dacă îl mai combinăm și cu mirodenii, condimente și arome, rezultatul nu are cum să fie altfel decât delicios. Astăzi vă propunem o rețetă de plăcintă cu dovleac în stil american. Delicioasă, aromată, parfumată și ușor de făcut. Sună bine, nu-i așa? 

Gem de mere pentru iarnă

Toamna este anotimpul în care cămările se umplu cu bunătăți pentru iarnă. Murături, conserve, siropuri, compoturi, gemuri, dulcețuri - acum este momentul să profitați de toate legumele și fructele de sezon și să le preparați.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Aroma dulce a merelor românești se va combina perfect cu parfumul de scorțișoară și veți obține un gem catifelat și cremos, numai bun de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt. 

Fursecuri Urechi de elefant

Ați auzit vreodată de fursecurile ”urechi de elefant”? Sunt unul dintre cele mai ușoare deserturi, pentru că aveți nevoie doar de un pachet de aluat foietaj, puțin zahăr și scorțișoară.  Sunt alegerea ideală atunci când vreți să preparați ceva rapid și gustos sau pentru acele momente când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri. 

Churros cu scorțișoară

Churros sunt genul acela de batoane din aluat care se servesc cu zahăr sau cu diverse sosuri dulci. Le găsiți peste tot pe faleză, la mare, în acel ambalaj sub formă de pălărie de carton.  O rețetă simplă de churros vă propunem și noi astăzi. Sunt o gustare tipic mexicană, rapidă și ușoară, gata în câteva minute. Sunt versatile și le puteți servi atât cu sosuri dulci, cât și picante sau sărate. 

Chec cu mere

Checul este unul dintre cele mai rapide și gustoase deserturi clasice din bucătăria românească. Iar dacă v-ați plictisit de checul simplu, puteți personaliza rețeta într-o mulțime de feluri.  Astăzi vă propunem o rețetă de chec cu mere, pentru că este sezonul lor. Puteți face checul răsturnat, adică să puneți merele pe fundul tăvii, sau deasupra. Oricum ați alege să-l pregătiți, merele se vor rumeni frumos, iar rezultatul final va fi unul delicios. 

Mere coapte, umplute cu nucă și scorțișoară

Merele sunt unele dintre cele mai populare și mai accesibile fructe de toamnă. Pot fi incluse într-o mulțime de deserturi, de la cele mai simple, până la unele mai complicate. Dacă ați încercat deja plăcinta cu mere sau tortul de mere și vreți un desert ușor de făcut și rapid, vă propunem o rețetă de mere coapte, umplute cu nucă și scorțișoară. 

Plăcintă cu mere - după rețeta bunicii

Nu există un desert mai bun decât acelea pe care ni le preparau mamele sau bunicile în copilărie și care ne aduc mereu aminte de acea perioadă. Unul dintre aceste deserturi este plăcinta cu mere, aromată și parfumată. Astăzi vă propunem o rețetă tradițională și delicioasă de plăcintă cu mere făcută în casă. Mirosul din timpul coacerii, dar mai ales gustul vă vor trimite din nou cu gândul la bucătăria mamei sau a bunicii.

Musaca de vinete în stil grecesc

Musacaua este un fel de mâncare foarte popular în bucătăria românească. Se face de regulă cu cartofi, rondele sau piure, și este o mâncare spornică și delicioasă pentru întreaga familie. Dar musacaua originală, după rețeta grecească, se prepară puțin altfel, iar astăzi ne-am gândit să vă prezentăm această rețetă. Diferența majoră față de musacaua cum o știm noi este că vom folosi vinete în loc de cartofi. La final, musacaua va fi acoperită de un strat de sos bechamel. Găsiți instrucțiunile pentru prepararea unui sos bechamel ca la carte aici. 

Cheesecake cu piure de dovleac

Deserturile fără coacere sunt printre cele mai iubite dulciuri pe care le puteți prepara acasă. Sunt gata în timp record și nu necesită cine știe ce experiență culinară pentru un rezultat ca la carte.  Și pentru că dovleacul este vedeta toamnei, astăzi vă propunem o rețetă de cheesecake cu piure de dovleac, delicios, aromat și simplu de făcut. Îl puteți prepara pentru orice ocazie, inclusiv pe post de tort. Aroma de dovleac copt se combină perfect cu mirodeniile și brânza cremoasă, iar rezultatul este un deliciu!

Griș cu lapte și scorțișoară

Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare. 

Loukoumades - gogoși grecești

Dacă ați fost în vacanță în Grecia, cu siguranță v-ați îndrăgostit de câteva dintre preparatele lor culinare. Unele dintre ele se fac foarte ușor și acasă, iar gogoșile tradiționale grecești fac parte din această categorie. Loukomadies sau loukoumades, așa cum se numesc, sunt asemănătoare ca mod de preparare cu gogoșile pe care le știm cu toții, doar că aluatul este mai moale în cazul acestora. Pot fi servite cu miere și scorțișoară, cu nucă, zahăr pudră sau cremă de ciocolată. 

Salată marocană cu năut

Salatele sunt întotdeauna o idee bună, rapidă și sănătoasă pentru o masă. Chiar dacă noi obișnuim să le consumăm ca garnitură lângă o friptură, există salate atât de sățioase, încât nu mai ai nevoie de nimic altceva pe lângă.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și sănătoasă de salată marocană. Conține quinoa, morcov și alte ingrediente nemaipomenite pentru sănătate. De asemenea, puteți adăuga carne sau ouă fiarte, dacă doriți să o faceți mai consistentă.   

Tartă cu mere în stil franțuzesc

Prăjiturile cu fructe sunt excelente, mai ales vara și toamna, când avem din belșug fructe proaspete și de sezon. De aceea vă propunem astăzi o tartă simplă, cu mere, un desert delicios și aromat, pe care îl puteți prepara pentru întreaga familie. Tarta cu mere este un desert fresh, nu foarte dulce, datorită faptului că mărul este un fruct ușor acrișor. Puteți folosi aluat pentru tartă gata făcut, sau îl puteți pregăti voi. Este foarte simplu și nu necesită prea mare efort. 

Crumble cu prune

Fructele de sezon sunt nemaipomenite pentru a fi integrate în diverse rețete de deserturi. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de crumble cu prune, dar pe care o puteți face cu orice fel de fructe vă plac: piersici, nectarine etc. Se face ușor și este un desert nemaipomenit vara, atunci când avem la dispoziție fructe  proaspete. Crumble-ul este un desert diferit de prăjitura cu aluat dat pe răzătoare, deși seamănă destul de mult ca aspect și ca mod de preparare. Aluatul pentru crumble trebuie să rămână sfărâmicios, pentru a putea fi presărat deasupra fructelor, de aceea va avea mai multe ingrediente uscate. 

Cremă catalană cu zahăr caramelizat

Crema spaniolă, sau crema catalană, așa cum mai este numită, este un desert foarte simplu de făcut și de efect. Ca gust și mod de preparare seamănă destul de mult cu crema de zahăr ars, pe care toată lumea o cunoaște, și cu creme brulee.  Crema catalană este un desert foarte de efect și rapid atunci când aveți musafiri. O puteți prepara de seara și pune în recipiente mici și păstra la frigider peste noapte. Va fi nemaipomenită a doua zi, rece, cu puțin zahăr caramelizat deasupra sau un sirop de caramel. 

Chec cu banane și ciocolată

Nu mai e niciun dubiu: checul este unul dintre cele mai iubite deserturi din bucătăria românească. Și copiii îl mănâncă cu plăcere și este destul de versatil, așa că puteți adapta rețeta și include și alte ingrediente care să facă din chec un desert delicios și deloc banal. Astăzi vă propunem o rețetă de chec cu banane și cubulețe de ciocolată, delicios și ușor de făcut. Trebuie să alegeți banane foarte coapte, pentru că sunt mai dulci și se vor încorpora mai ușor în compoziția de chec. De asemenea, puteți renunța complet la zahărul din rețetă, dacă vreți un chec mai puțin dulce și pe care să-l mănânce fără probleme și copiii. Vă asigurăm că dulceața bananelor și cubulețele de ciocolată sunt suficiente pentru un gust deosebit. 

Dulceață din flori de liliac

Dulceața de flori de liliac este una pe cât de rar întâlnită în bucătăria românească, pe atât de specială. Gustul este unul aparte și, dacă vă place dulceața de trandafiri, trebuie să o încercați și pe aceasta.  Încă se mai găsește liliac mov înflorit, așa că puteți prepara această dulceață rară. Rețeta este cunoscută mai degrabă în zona Moldovei și îi aparține lui Nicolae Curelea, cunoscut pentru faptul că promovează gastronomia tradițională și preparatele rare.

Clătite americane cu banană și ananas

Atunci când ai poftă de un desert rapid sau de un mic dejun dulce, o porție de pancakes te scoate din încurcătură. Le poți servi cu orice îți place, se fac repede și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone

Dintre toate torturile, cel de morcovi are o dulceață și o aromă aparte, datorită gustului natural al morcovilor. Este un dulce sănătos și delicios, de care vă puteți bucura oricând, fără să fie nevoie de o ocazie specială. Astăzi vă propunem un tort dulce și simplu de făcut, cu două straturi de blat și cremă de brânză cu frișcă. Datorită faptului că morcovii sunt dulci în mod natural, puteți limita cantitatea de zahăr din rețetă, dacă doriți o variantă mai sănătoasă a acestui tort. 

Smoothie proteic cu cafea și banană

Cum ar fi să combinați micul dejun și cafeaua într-un singur pahar? Dacă vă plac smoothie-urile sau shake-urile la micul dejun, le puteți combina cu un shot de cafea, pentru un boost de energie.  Dacă vă treziți devreme, știți că fiecare minut este prețios, așa că, de cele mai multe ori, luăm micul dejun pe fugă și cafeaua la pachet sau invers, pentru că nu avem timp să le savurăm pe amândouă pe îndelete.  De aceea ne-am gândit să combinăm micul dejun și cafeaua într-un singur smoothie, pe care îl preparați în câteva minute și îl puteți bea imediat sau îl puteți lua la pachet, pentru a-l savura pe drumul până la serviciu. Acest smoothie este un fel de iced coffee, numai că are și proteine, și semințe și fructe, ca să vă țină de foame până la prânz.

Brioșe cu banane și semințe de chia (fără zahăr)

Dacă nu știi ce să mai pregătești pentru micul dejun, aceste brioșe te vor scoate din încurcătură. Sunt simplu de făcut, sunt sățioase și sănătoase în același timp și nu conțin zahăr.  Brioșele de banane cu semințe de chia sunt un fel de banana bread reinterpretată și pusă în forme de brioșă. Combinația de arome (cocos, scorțișoară, banane, sirop de arțar) nu are cum să te lase indiferent și sunt ideale atât ca gustare, cât și ca mic dejun sau desert. Pot fi servite simple, cu iaurt, cu fructe, cu unt de arahide sau cu cremă de ciocolată și se păstrează foarte bine, în pungi de hârtie, ferite de umezeală, până la câteva zile. Ca să nu mai spunem cât de repede se fac și cât de gustoase sunt!

Mucenici muntenești (fierți)

Pe 9 martie, ortodocșii sărbătoresc cei 40 de Mucenici. Dincolo de semnificația sărbătorii în sine, gospodinele gătesc mucenici, iar bărbații se cinstesc cu cele 40 de pahare de vin. De la o zonă a țării la alta, mucenicii au diferite denumiri, ca să nu mai vorbim despre rețete adaptate în funcție de zona geografică și de specificul fiecărei bucătării. Mucenici, sfințișori sau bradoși, așa cum se mai numesc, se pot face în 2 feluri: fie fierți, cu zeamă, fie la cuptor, sub formă de covrigi unși cu nucă și miere. În timp ce mucenicii fierți în sirop de apă cu zahăr și nucă sunt specifici Dobrogei și Munteniei, în Moldova și Ardeal se fac mucenici sub formă de 8, cu miere și nucă. Astăzi vă prezentăm rețeta de mucenici fierți în apă cu zahăr și aromatizați cu esență de vanilie, scorțișoară și coajă de lămâie. Se fac foarte ușor și rapid și îi puteți savura alături de familie.