Atunci când vine vorba despre rețete exotice cu carne de pui, Tikka Masala este un fel de mâncare pe care nu trebuie să îl ratați. O combinație de carne de pui, sos cremos și condimente parfumate, servit cu orez fiert, simplu, pentru un gust echilibrat. 

Ingredientul-cheie din această rețetă este garam masala, un condiment destul de rar întâlnit, dar care dă farmec mâncării.

Pui Tikka Masala cu orez
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 250 ml pastă de tomate
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir ras sau pudră
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță chilli
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 cană supă de pui sau apă
  • 120 ml smântână lichidă
  • verdeață pentru decor
  • orez pentru servit

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui și tăiați-l cubulețe. Asezonați cu sare și piper. Puneți uleiul de măsline într-un vas pe foc. Adăugați pieptul de pui și ceapa tocată mărunt și căliți până când carnea de pui și-a schimbat culoarea, 4-5 minute.

Amestecați câteva linguri de pastă de tomate cu condimentele și supa de pui și turnați în tigaie. Puneți și usturoiul tocat mărunt și lăsați să fiarbă 15-20 de minute, cât să fie complet gătită carnea. La final, adăugați restul de pastă de tomate și lăsați sosul să scadă.

Între timp, fierbeți orezul în apă cu sare.

Când puiul este aproape gata, puneți smântâna lichidă și opriți focul. Adăugați pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat și serviți puiul cu orez.

Poftă bună!