Câte ouă de prepeliță poți mânca intr-o zi și de ce sunt mai sănătoase decât ouăle de găină

Mulți dintre noi au auzit că există o limită a numărului de ouă de găină pe care ar trebui să le consumăm zilnic. Este valabil oare și în cazul ouălor de prepeliță?

Iată de ce ar trebui să limitați numărul de ouă pe care le mâncați și de ce să alegeți ca opțiune principală ouăle de prepeliță.

Care este cantitatea ideală de ouă de prepeliță de mâncat într-o zi?

Răspunsul scurt la această întrebare este: de la 6 până la 12 ouă de prepeliță.

Studiile au arătat faptul că trei ouă de găină pe zi sunt perfect sigure pentru oamenii sănătoși, iar consumul lor oferă o serie de beneficii uimitoare pentru sănătate.

Valoarea nutritivă a ouălor de prepeliță este similară cu cea a ouălor de găină, dar, deoarece ouăle de prepeliță sunt atât de mici, puteți mânca mai multe. Trei până la patru ouă de prepeliță reprezintă echivalentul unui singur ou de găină.

În concluzie

6 până la 12 ouă de prepeliță sunt o cantitate rezonabilă de mâncat pe zi!

Care sunt beneficiile consumului de ouă de prepeliță în fiecare zi?

Ne place să spunem că ouăle de prepeliță sunt „micuțe, dar puternice”. Mai exact, sunt pline de beneficii!

Un ou de prepeliță (aproximativ 9 grame) conține:

  • Calorii: 14 kcal
  • Proteine: 1 grame
  • Grăsimi: 1 grame
  • Carbohidrați: 0 grame
  • Fibre: 0 grame
  • Colină: 4% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)
  • Folați: 2% DZR
  • Vitamina A: 2% DZR
  • Vitamina B12: 6% DZR
  • Fier: 2% DZR
  • Fosfor: 2% DZR
  • Selenium: 5% DZR

Ouăle de prepeliță au un gust puțin diferit

Deși ouăle de prepeliță sunt mai mici, raportul dintre gălbenuș și albuș este de fapt mai mare, ceea ce le face mai aromate și le conferă o textură mai cremoasă.

Sunt mici și drăguțe

Cine nu vrea să spargă acele mici coji cu pete maro? Beneficiul real al dimensiunii lor este dat de capacitatea mai mare de a controla dimensiunea porțiilor, astfel fiind perfecte pentru o gamă largă de diete.

Au o mulțime de avantaje pentru sănătate

Ouăle de prepeliță, în comparație cu cele de găină, pot furniza cantități mai mari de proteine, fier, vitamina B12 și grăsimi sănătoase. De asemenea, au proprietăți ce pot ajuta la tratarea alergiilor, la inversarea daunelor celulare și la susținerea sistemului nervos.

Sunt și cele mai bune prietene într-o dietă

Ouăle de prepeliță se potrivesc foarte bine în multe diete cunoscute de slăbit și sunt pline de grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă.

În plus, vă pot menține sătul mai mult timp, astfel încât să nu mâncați în exces!

Ce se întâmplă dacă mâncați prea multe ouă de prepeliță

Mâncatul a prea multe ouă de prepeliță vă va crește colesterolul.

Concret, ouăle de prepeliță vă cresc nivelul de colesterol, dar vă vor ridica și nivelul de „colesterol bun” (HDL), ceea ce, la rândul său, va reduce „colesterolul rău” (LDL). Cu cât mâncați "mai mult colesterol, cu atât corpul dumneavoastră va produce mai puțin.

Efectele secundare ale consumului de ouă de prepeliță

Din fericire, nu a fost raportat încă niciun efect secundar major al ouălor de prepeliță. În mod normal, acestea nu declanșează reacții alergice, spun experții. Dar ar trebui să fiți prudent și să nu exagerați cu consumul lor.

Cât rezistă ouăle de prepeliță

Timpul de depozitare recomandat pentru ouăle de prepeliță este de aproximativ șase săptămâni, dar dacă aveți mai multe loturi, luate în momente diferite, poate fi dificil să urmăriți cât timp a stat fiecare ou în frigider.

Din fericire, există mai multe metode de a determina prospețimea unui ou.

Testul de scufundare

Umpleți un castron mare cu apă la temperatura camerei și puneți ușor ouăle de prepeliță în bol.

Cele bune se vor scufunda până la fund, în timp ce toate ouăle ce sunt mai vechi vor pluti cu capătul ascuțit în jos. Aruncați ouăle ce plutesc, deoarece nu sunt sigure de mâncat.

Testul mirosului

Uneori, ouăle suferă lovituri ce sunt greu de văzut, în special pe cele de prepeliță pentru că au modelul de coajă cu pete.

Crăpăturile lasă cale deschisă infecțiilor să pătrundă în ouă și să se altereze mai repede, chiar dacă sunt relativ proaspete.Aceste ouă vor avea un miros urât, iar gălbenușul poate căpăta o culoare maro.

Acordați întotdeauna o atenție sporită aspectulului și mirosului ouălor pe care le spargeți și le utilizați pentru gătit.

Ce trebuie să mai știi despre ouăle de prepeliță

De ce sunt bune ouăle de prepeliță pentru bărbați?

Unul dintre motivele principale este colesterolul bun din ouăle de prepeliță, ce ajută la creșterea producției de testosteron și, ulterior, va duce la îmbunătățirea libidoului sau a dorinței sexuale.

Totodată, conținutul de fosfor din ouăle de prepeliță ajută bărbații să-și mențină sănătatea prostatei, întărind astfel sistemul de reproducere.

Puteți găti ouăle de prepeliță ca pe cele obișnuite?

Dacă aveți în minte să fierbeți ouă de prepeliță tari, ar trebui să vă gândiți de două ori înainte.

Un ou de prepeliță gătit corespunzător are un gălbenuș alb-cremos, moale și curgător. Asta nu se mai întâlnește și la alte tipuri de ouă, fiind specificul celor de prepeliță.

Aceeași teorie se aplică și în cazul timpului necesar pentru a face ouă fierte moi.