Ouăle de prepeliță sunt micuțe și umplute cu maioneză și muștar sunt perfecte pentru aperitiv! Această rețetă ușoară și delicioasă poate fi servită de una singură sau poate fi adăugată la masă cu un platou de mezeluri pentru vă servi invitații.

Ouă de prepeliță umplute cu maioneză și muștar

Pentru umplutură, este ideală o combinație de gălbenușuri, maioneză, muștar suc de lămâie și mărar proaspăt. Puteți înlocui mărarul cu orice altă verdeață preferată, fie că vorbim despre cimbru proaspăt, oregano sau busuioc.

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

Pentru această rețetă, este important ca ouăle să fie fierte tari. Și, dintre toate variantele testate, se pare că metoda apei reci este cea mai bună opțiune.

Acoperiți ouăle cu apă rece (aproximativ 3 cm peste), aduceți la punctul de fierbere, luați de pe foc, acoperiți și lăsați să stea încă două minute.

Scurgeți apa, clătiți ouăle și lăsați-le să se răcească complet înainte de a le curăța.

Cum se curăță ouăle de prepeliță

Ar putea fi surprinzător dar, în ciuda dimensiunilor lor mici, ouăle de prepeliță au de fapt o coajă mai puternică decât ouăle de găină. Astfel că străpungerea cojii și a membranei cu un cuțit reprezintă cea mai ușoară modalitate de a le decoji.

De remarcat este și faptul că, deoarece au o membrană mai groasă, coaja se desprinde și mult mai ușor decât în cazul celor de găină!

Cum se fac ouăle de prepeliță umplute cu maioneză și muștar

Preparare 40 minute
Gătire 2 minute
Timp total 42 minute

Ingrediente

  • 18 ouă de prepeliță
  • 5 linguri de maioneză
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de muștar
  • 1 lingură de mărar tocat sau planta proaspătă pe care o preferați
  • puțină sare, după gust

Mod de preparare

Fierbeți ouăle de prepeliță, conform indicațiilor de mai sus. După ce s-au răcit, le puteți curăța.

Tăiați cu grijă ouăle jumătăți și despărțiți gălbenușurile de albușuri.

Puneți gălbenușurile într-un castron potrivit. Folosiți o furculiță pentru a amesteca gălbenușurile cu maioneza, sucul de lămâie, muștarul și sarea până se fac piure. Încercați să faceți amestecul cât mai omogen. Încorporați și mărarul sau altă plantă proaspătă la alegere și amestecați din nou.

Transferați amestecul într-o pungă pentru ornat, cu vârf mic, și puneți cantități egale de umplutură în fiecare albuș de ou. Dacă nu aveți pungi speciale pentru ornat, puteți folosi o pungă de plastic pe care să o tăiați puțin în vârf.

În cazul în care vreți să le pregătiți din timp, cel mai bun sfat ar fi să urmați rețeta, dar să puneți separat la frigider umplutura și albușurile și să le pregătiți doar atunci când vreți să le serviți.

Beneficiile consumului de ouă de prepeliță

Ouăle de prepeliță sunt un superaliment destul de accesibil și utilizat pe scară largă în bucătăriile din întreaga lume. Cu toate acestea, beneficiile consumului de ouă de prepeliță nu sunt la fel de cunoscute ca în cazul altor alimente.

Ouăle de prepeliță pot fi o sursă excelentă de nutrienți și ajută la combaterea mai multor boli. Sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar.

Deși de dimensiuni mici, ouăle de prepeliță au de două ori mai mulți nutrienți față de un ou de găină de dimensiuni normale.

Introducerea ouălor de prepeliță în alimentația dumneavoastră și consumul lor regulat ar putea duce la îmbunătățiri vizibile ale sănătății generale.