Scazuta in calorii si bogata in fibre, aceasta reteta sanatoasa este un pranz delicios.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 3 linguri de sos de soia
- 25g ghimbir proaspat, tocat fin
- 1 ardei iute, tocat
- 5 cepe verzi, felii
- 200g scoici
- 200g file de somon, taiat in cubulete
- 500g cartofi noi
- 200g fasole verde
- 150g boabe de soia congelate
- 150g rosii cherry, taiate pe jumatate
- 12 oua de prepelita
- 1 lingura de ulei vegetal
- 1 lingura de suc de lime
Mod de preparare
1. Intr-un castron mare, nemetalic, se amesteca sosul de soia, ghimbirul, ardeiul iute si ceapa verde.2. Se adauga scoicile si somonul la castronul de marinata. Se acopera si se lasa deoparte.
3. Intre timp, se pun cartofii intr-o tava mare cu apa rece cu sare. Se dau in fiert, se fierb timp de 10 minute, apoi se adauga fasolea si soia. Se gatesc pentru inca 3 minute, apoi se scurg, rezervand 3 linguri de apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun intr-un castron cu rosiile.
4. Se pune o cratita mica de apa la fiert, se adauga cu grija ouale si se gatesc timp de 2 minute si jumatate. Se scot si se pun in apa rece. Se curata si se taie pe jumatate.
5. Se pune o tigaie mare, neacoperita, la foc pana se incalzeste. Se adauga uleiul, se scot scoicile si somonul din marinata si se prajesc timp de 3 minute. Se adauga marinata ramasa cu apa rezervata si suc de lime in tigaie si se lasa pana cand se incalzeste.
6. Se pun toate ingredientele pentru salata, se asezoneaza cu piper negru si se serveste imediat.