Rulada de porc suculentă și fragedă este umplută cu un amestec de spanac și brânză feta și apoi acoperită cu un sos picant făcut din oțet balsamic și rozmarin.

Ruladă de porc umplută cu brânză și spanac

Oricine poate face această rețetă acasă și va avea rezultate demne de un restaurant!

În această rețetă vom folosi mușchiuleț de porc, o bucată lungă și îngustă de mușchi de-a lungul coloanei vertebrale. Mușchiulețul de porc este o carne fragedă care se gătește la foc mai mare pentru o perioadă scurtă de timp.

Cum se umple un mușchiuleț de porc

Există câteva moduri de a umple un mușchiuleț de porc, dar cel mai simplu este:

  1. Tăiați mușchiulețul în jumătate pe lungime
  2. Puneți umplutura în centru
  3. Rulați carnea peste umplutură și folosiți sfoară pentru a lega fileul

Cum se prepară rulada de porc

Se pregătește umplutura:

  1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie împreună cu niște fulgi de ardei roșu și usturoi.
  2. Adăugați spanacul și lăsați-l să se gătească până se călește.
  3. Folosiți prosoape de hârtie pentru a îndepărta orice exces de lichid din spanac.
  4. Combinați spanacul fiert cu feta, usturoiul și roșii uscate pentru o umplutură cremoasă, picantă și cu un gust dulce subtil.

Așezați umplutura în interiorul mușchiulețului, legați-l, apoi amestecați ingredientele pentru sos:

  • Oțet balsamic
  • Coajă de lămâie
  • Rozmarin
  • Muștar Dijon
  • Usturoi
  • Sare și piper

Întindeți sosul deasupra, așezați mușchiulețul de porc umplut într-o tavă și sunteți gata să gătiți friptura!

Carnea de porc se gătește la foc mare (220 grade) timp de 15 minute, apoi să coborâm temperatura la 170 de grade pentru restul timpului de gătire. Astfel, rezultă un mușchiulet de porc extrem de fraged și suculent, plin de arome mediteraneene.

Rețeta de ruladă de porc umplută cu brânză și spanac

Preparare 25 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 750 de grame de mușchiuleț de porc

Pentru umplutură:

  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • Un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu
  • 150 grame de baby spanac
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 75 de grame de roșii uscate în ulei (aproximativ 6 bucăți de roșii), tăiate mărunt
  • 75 de grame de brânză feta

Pentru sos:

  • 60 ml de oțet balsamic
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de muștar dijon
  • 1 lingură de rozmarin, tocat
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • 3 căței de usturoi, rași
  • 1 linguriță mare de sare Kosher
  • 1/2 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.

Cum se prepară umplutura pentru ruladă

Se încălzește uleiul într-o tigaie mică la foc mediu. Adăugați fulgii de piper și radeți cei 3 căței de usturoi în ulei. Se sotează aproximativ 30 de secunde. Adăugați spanacul și lăsați-l să se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Presărați ușor cu sare, apoi îndepărtați amestecul de pe foc.

Așezați amestecul de spanac într-un prosop de hârtie și strângeți ușor (aveți grijă, este fierbinte!) pentru a elibera excesul de lichid. Puneți spanacul într-un castron mic și amestecați-l cu roșiile tocate și brânza feta. Dați deoparte.

Cum se prepară sosul

Combinați oțetul balsamic, uleiul, muștarul, rozmarinul, coaja de lămâie, usturoiul, sarea și piperul într-un castron mic și amestecați până când se omogenizează. Dați deoparte.

Cum se asamblează rulada de porc

Tăiați fileul pe mijloc pe lungime, lăsând o margine de 1 cm. Deschideți jumătatea de sus și așezați-o la orizontală. Răspândiți amestecul de spanac în mod egal în centrul fileului. Îndoiți jumătatea superioară la loc și folosiți sfoară pentru a lega rulada în 3-4 locuri. Așezați rulada de porc într-o tavă, apoi ungeți toate părțile cu sosul.

Cum se gătește rulada

Gătiți fileul timp de 15 minute, apoi reduceți focul la 170 de grade C și lăsați la cuptor încă 20-30 de minute sau până când un termometru introdus în partea cea mai groasă a fileului indică cel puțin 68 de grade C. Lăsați carnea de porc să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o tăia și de a o servi.

Trucuri pentru cea mai bună ruladă de porc

Dacă nu v-ați luat încă un termometru pentru carne, vă recomandăm să îl adăugați pe lista de dorințe. Este extrem de util dacă vreți o friptură suculentă sau gătită mediu.

Fiecare cuptor și fiecare bucată de carne este diferită, așa că un termometru pentru carne este cel mai fiabil și de ajutor instrument pe care îl aveți pentru a găti cărnurile. Și nu uitați, puteți oricând să puneți bucata de carne înapoi în cuptor (sau în tigaie), dar nu o puteți aduce niciodată înapoi odată ce a fost gătită prea mult!