Descoperă cum să faci rulouri cu gem folosind aluat de foietaj! O rețetă simplă și rapidă pentru un desert perfect, ideal pentru orice moment al zilei.

Rulouri cu gem cu aluat de foietaj

Dacă ai poftă de ceva dulce și rapid, îți arăt cum să faci niște rulouri cu gem și aluat de foietaj. E o rețetă simplă, bună pentru orice moment al zilei, fie că vrei ceva dulce de ronțăit, fie ai musafiri pe nepusă masă.

Ai nevoie doar de două foi de aluat de foietaj (pe astea le găsești la orice magazin) și un borcan de gem, oricare îți place mai mult. E atât de simplu de făcut încât chiar și dacă nu te pricepi la gătit, tot o să iasă bine.

Aluatul de foietaj e genial pentru că e foarte versatil și ușor de folosit. E un aluat care, când se coace, se umflă și formează straturi subțiri și crocante. Îl găsești în majoritatea magazinelor, fie congelat, fie refrigerat. E important să-l lași să se decongeleze bine înainte să-l folosești, ca să poți să-l întinzi ușor.

Un gem de caise merge de minune pentru că are dulceața și aciditatea potrivite, dar nu e prea lichid. Poți încerca și cu gem de zmeură sau căpșuni, care adaugă un gust mai intens și o notă de culoare. Dacă vrei ceva mai tradițional, gemul de prune sau mere e o opțiune bună. Important e să alegi un gem care nu e prea lichid, ca să nu curgă prea mult și să-ți înmoaie aluatul.

Rețeta de rulouri cu gem cu aluat de foietaj

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • două foi de aluat de foietaj, decongelate
  • 340 de grame de gem de caise sau ce gem preferi

Mod de preparare

Mai întâi, trebuie să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius convențional sau la 160 de grade Celsius cu ventilator. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Așază foile de foitaj dezghețate și acoperă-le pe fiecare în mod egal cu gem. Înfășoară-le strâns în formă de cârnați și, cu ajutorul unui tăietor de pizza, taie fiecare „cârnat” în câte șase bucăți.

Pune fiecare „rulou” pe tava de copt și coace rulourile timp de 20 de minute sau până când devin aurii și umflate. Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să se răcească.