Impresionează-ți familia cu un brad de Crăciun comestibil din aluat de foietaj și Nutella! Rețetă simplă și rapidă pentru un desert de sărbătoare unic și delicios.

Brad de Crăciun din aluat foietaj cu Nutella

Când vine vorba de Crăciun, toată lumea iubește un pic de magie în bucătărie, nu-i așa? Și ce poate fi mai magic decât să faci un brad de Crăciun comestibil? Gândește-te la asta: un brad frumos, crocant și dulce, perfect pentru a-l împărți cu familia și prietenii în jurul mesei de sărbătoare. Ei bine, dacă vrei să-ți impresionezi familia și invitații, pune pe masa de Crăciun un brad din aluat foiteaj cu Nutella.

Este perfect pentru cei care vor să încerce altceva decât tradiționalul cozonac sau prăjiturile de sezon. Toată lumea va fi curioasă și încântată, promit!

Rețeta e super simplă, chiar și pentru cei care nu stau prea mult pe la bucătărie. Vei avea nevoie de câteva ingrediente de bază: aluat foietaj, nutella, un ou și niște fructe de pădure pentru decor. E genul ăla de desert care arată de parcă ai muncit la el o zi întreagă, dar de fapt e destul de ușor de făcut.

Vei vedea, odată ce începi să tai aluatul în forma de brad și să răsucești fiecare „ramură”, cum începe să prindă viață. Și când iese din cuptor, auriu și pufos, toată lumea va fi impresionată. Plus că gustul...combinația aia de aluat crocant cu Nutella cremoasă e pur și simplu genială.

Gata să încerci?

Rețeta de brad de Crăciun din aluat foietaj cu Nutella

Preparare 15 minute
Gătire 20 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • două foi de aluat foietaj
  • două lingurițe de Nutella
  • un ou
  • 10 bucăți de zmeură sau căpșune

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Lucrează cu două foi de aluat foitaj așezate una deasupra celeilalte, pe hârtie de copt. Așază-le pe o bucată de hârtie de copt și taie o formă de brad de Crăciun prin ambele foi.

Desprinde foaia de sus și pune-o deoparte. Întinde Nutella pe foaia de aluat foitaj rămasă pe hârtie de copt, lăsând spațiu de-a lungul marginilor pentru a nu se murdări prea tare atunci când o vei răsuci. Așază cea de-a doua foaie de aluat foitaj deasupra.

Fă o crestătură în centrul triunghiului pentru a o folosi ca ghid. Taie orizontal prin ambele foi de patiserie pentru a crea o serie de „ramuri" prin pomul din foitaj. Apoi, răsucește fiecare „ramură” a bradului.

În cele din urmă, unge bradul cu oul bătut și apoi pune-l în cuptor pentru un timp de 15 - 20 de minute, până când se umflă și devine auriu.

Lasă-l să se răcească, după care decorează-l cu fructe de pădure pe post de globulețe. Așază bradul din foitaj pe un platou. Este delicios! Poți decora bradul cu căpșuni, cireșe sau zmeură, dacă vrei.