O salata gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru o cina usoara.

Salata De Cartofi Cu Sos Tahini Si Verdeata
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 25g tahini
  • patrunjel
  • menta
  • busuioc
  • 1 lamaie - coaja si zeama
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingura miere
  • 4 lingura ulei de masline
  • Tahini:
  • 175 g seminte de susan
  • 25 ml de ulei de susan (se poate folosi orice alt ulei vegetal)

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii intr-o oala in care se adauga un varf de sare timp de aproximativ 25 de minute sau pana cand se inmoaie, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca.

2. Pentru tahini, se prajesc semintele de susan intr-o tigaie pana devin lucioase si casante. Se amesteca constant cu o lingura de lemn, pentru a impiedica rumenirea. Apoi se macina cu ajutorul unui blender si se adauga ulei pana ajunge la consistenta dorita.

3. Se amesteca restul ingredientelor pana devin o pasta omogena.

4. In timp ce cartofii sunt inca calzi, se taie pe jumatate, apoi se amesteca cu sosul si se asezoneaza cu sare si piper. Se serveste cu lamaie stoarsa deasupra.