Quinoa este un ingredient considerat super aliment, care poate face din orice salată una mult mai gustoasă și sănătoasă. Cu o cantitate mare de proteine, fier și vitamina E, quinoa poate fi inclusă într-o mulțime de rețete, iar în salate este extrem de versatilă.

Astăzi vă propunem o salată ușor de făcut, în stil mexican, cu fasole roșie, foarte gustoasă și sănătoasă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține o masă sănătoasă, potrivită pentru toată familia.
 

Salată de quinoa cu avocado și fasole roșie
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1/2 cană de quinoa
  • 1 cană fasole roșie fiartă sau din conservă
  • 1/2 cană sos salsa
  • 1 cană boabe de porumb
  • 1 linguriță chilli
  • 1 avocado
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți quinoa cu o cană de apă într-un vas pe foc mediu. Când ajunge la punctul de fierbere, puneți capacul și lăsați 12-15 minute, până când apa este absorbită de quinoa.

Când quinoa s-a răcit puțin, amestecați toate ingredientele într-un bol. Asezonați cu sare și piper după gust, 2 linguri de ulei de măsline și amestecați. Salata poate fi servită caldă sau rece, simplă sau în ce combinații vă place.

Poftă bună!