O reteta simpla si foarte sanatoasa.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 1kg cartofi, taiati in felii de 3mm
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa rosie, feliata
- 1 lingura faina
- baby spanac
- 3 fileuri de somon, felii
- 200ml smantana lichida
- 50g Gruyere, rasa
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pune la fiert o oala de apa, apoi se fierb cartofii timp de 2-3 minute. Se scurg si se pun deoparte.2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se prajeste usor ceapa rosie timp de 5 minute, apoi se adauga faina si se asezoneaza.
3. Se opareste spanacul, apoi se stoarce excesul de lichid. Se unge un vas termorezistent si se aseaza, in straturi, cartofii, ceapa, somonul si spanacul, terminand cu un strat de cartofi.
4. Se toarna smantana peste partea de sus. Se presara Gruyere si se coace timp de 20-30 de minute, pana cand cartofii devin aurii.