Somonul este o sursă excelentă de proteine și de grăsimi sănătoase. Este foarte bogat în Omega 3 și 6 și reprezintă alegerea ideală pentru o masă rapidă și sănătoasă. 

Somonul se gătește foarte ușor și este un pește destul de versatil. Puteți prepara o mulțime de rețete din el, este sățios și foarte gustos și nu are nevoie neapărat de o garnitură. 

Astăzi vă propunem o rețetă de somon în sos alb, cu zeamă de lămâie și smântână, care se prepară rapid și ușor. 

Somon în sos de smântână
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 4 bucăți file de somon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 120 ml vin alb
  • 150 ml apă sau supă de pește
  • șofran
  • 125 ml smântână lichidă
  • 1 linguriță capere
  • pătrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați peștele și curățați-l de oase. Asezonați-l cu sare și piper și puneți un strop de ulei într-o tigaie pe foc. Când s-a încins, adăugați peștele. Gătiți câte 2 minute pe fiecare parte, până când capătă un aspect rumenit.

Dați peștele la o parte și puneți ceapa și usturoiul tocate mărunt în tigaie. Căliți pentru câteva minute, amestecând. Adăugați vinul și lăsați câteva minute, după care apa sau supa și șofranul. Lăsați să fiarbă și mai amestecați din când în când.

Puneți smântâna în tigaie și puneți din nou bucățile de pește. Amestecați, adăugați caperele și gustați, să vedeți dacă mai este nevoie de sare și piper.

Lăsați să fiarbă 10-15 minute, sau până când sosul a scăzut. Opriți focul și adăugați zeama de lămâie și pătrunjelul proaspăt tocat.

Serviți cu legume, cu orez sau simplu.

Poftă bună!