Tortellini cu brânză într-un sos cremos și bogat de usturoi și parmezan este un preparat indulgent și plin de gust, iar partea cea mai bună este că este gata în doar 20 de minute!

Tortellini cu sos de usturoi și parmezan

Am combinat părți egale de lapte și smântână de gătit, împreună cu mult usturoi și parmezan proaspăt. Rezultatul a fost o mâncare ultra cremoasă și delicioasă, preparată în mai puțin de 20 de minute.

Sosul de usturoi și tortellini se gătesc separat pentru ca pastele să nu devină prea moi. Odată ce sosul este fiert, se adaugă tortellini proaspeți și fierbinți, cu puțin piper negru și cu pătrunjel tocat pentru aromă.

Rețeta de tortellini cu sos de usturoi și parmezan

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de tortellini (de preferabil cu brânză)
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de usturoi tocat mărunt
  • 2 linguri de făină integrală
  • 240 ml lapte degresat
  • 240 de grame de smântână de gătit
  • 45 de grame de parmezan ras

Mod de preparare

Se fierb tortellini într-o oală cu apă clocotită și sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se topește untul într-o tigaie și se adaugă usturoiul. Se gătește timp de aproximativ 30 de secunde, se adaugă făina și se gătește timp de 2 minute, până când începe să capete o culoare aurie.

Se adaugă laptele și smântâna și se fierbe, amestecând constant, până când sosul începe să se îngroașe (aproximativ 3-4 minute).

Îndepărtați tigaia de pe foc și încorporați ușor parmezanul proaspăt ras, amestecând constant până când se topește complet. Adăugați mai mult lapte sau mai multă brânză, după caz, până când sunteți mulțumit de consistență.

Gustați și asezonați cu sare și piper.

Se adaugă tortellini în sos și se împarte preparatul în boluri.

Se ornează cu pătrunjel tocat. Se servește imediat.

Cum se îngroașă sosul de usturoi cu parmezan

Dacă sosul nu este suficient de gros pentru gustul tău, există câteva lucruri pe care le poți face.

  • Adaugă câteva grame de cremă de brânză și amestecă în sosul cald până când se topește
  • Adaugă câteva linguri din apa în care au fiert pastele și fierbe la foc mic. Apa folosită pentru a fierbe pastele conține amidon și va ajuta la îngroșarea sosului
  • Adaugă amidon de porumb. Amestecă câteva lingurițe de apă cu o linguriță de amidon de porumb, apoi adaugă compoziția în sosul de usturoi și fierbe până când se îngroașă

Cum se păstrează sosul pentru mai mult timp

Sosurile cremoase pot fi dificil de reîncălzit, așa că cel mai bine este să le savurați proaspete.

Păstrați-le într-un recipient etanș până la 3 zile în frigider. Pentru cele mai bune rezultate, recomandăm cu căldură reîncălzirea într-o cratiță pe aragaz, la foc mic. Dacă folosești cuptorul cu microunde, încălzește sosul la putere medie (50%).

Nu recomandăm să-l congelezi, deoarece sosul tinde să se taie sau să devină apos la reîncălzire.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies aproximativ 5 porții. O porție de tortellini cu brânză si cu sos de usturoi și parmezan are 295 calorii.

  • Calorii

    295kcal

  • Proteine

    8g

  • Carbohidrați

    9g

  • Zaharuri

    3g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    26g

  • Grăsimi saturate

    16g

  • Potasiu

    125mg

  • Vitamina C

    1mg

  • Calciu

    214mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.