Tortellini cu pastă de avocado - pentru o cină delicioasă, dar și foarte ușoară, în cursul săptămânii și nu numai.

Tortellini cu pastă de avocado

Ce puteți face cu un avocado foarte copt? Este simplu: o pastă de avocado, extrem de aromată și savuroasă!

În plus, avocado reprezintă o sursă excelentă de vitamine C, E, K și B-6, precum și de folați, magneziu și potasiu. De asemenea, conține luteină, beta-caroten și acizi grași Omega-3. Deși majoritatea caloriilor dintr-un avocado provin din grăsimi, nu e cazul să vă îl evitați!

Tortellini sunt niște paste italiene în formă de inel, umplute cu brânză sau carne, care se servesc cu diferite sosuri.

Tortellini cu pastă de avocado poate fi o opțiune sănătoasă și delicioasă de mâncare. Iar dacă adăugați și spanac la acest fel de mâncare, veți avea un preparat plin de vitamine.

Rețeta de tortellini cu pastă de avocado

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 grame de tortellini de orice fel
  • 2 avocado mari
  • 50 de grame de frunze de baby spanac
  • 360 ml de lapte, plus mai mult la nevoie
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • 1/8 linguriță de piper Cayenne sau mai multe după gust
  • parmezan ras pentru servire
  • piper negru măcinat pentru servire

Mod de preparare

Într-un blender sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, faceți un piure de avocado, apoi adăugați și spanacul, laptele, sucul de lămâie și usturoiul până se omogenizează complet.

Se toarnă amestecul într-o cratiță și se încălzește la foc mediu-mic. Adăugați sare, piper și Cayenne. Gustați și adăugați condimente după gust.

Între timp, încălziți apă cu sare într-o oală mare și gătiți Tortellini conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, scurgeți bine pastele de apă.

Când sosul de avocado este cald, se pun pastele scurse și se amestecă. Se servesc cu piper negru măcinat și parmezan ras. Poftă bună!