Tortellini cu șuncă și smântână, un preparat ce va deveni noua cină preferată a familiei dumneavoastră! Acest fel de mâncare este extrem de savuros și simplu de făcut.

Tortellini cu șuncă și smântână

Tortellini sunt niște paste italiene în formă de inel, umplute de obicei cu brânză sau carne.

Pregătit cu șuncă, smântână și tortellini umpluți cu brânză, aceast fel de mâncare este declarat câștigătorul incontestabil pentru prânz sau cină !

Și dacă doriți, puteți renunța la șuncă sau o puteți înlocui cu creveți fierți, pui sau chiar cu piept de curcan. Proteina nu este partea importantă, ci sosul și condimentele.

Rețeta de tortellini cu șuncă și smântână

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 pachet de Tortellini cu brânză

Pentru sos:

  • 2 linguri de unt sărat
  • 200 de grame de șuncă feliată, tăiată în bucăți mari
  • 480 ml de smântână grasă
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 45 de grame de parmezan

Mod de preparare

Puneți o tigaie mare la foc mediu și topiți untul. Adăugați șunca și căliți-o până devine ușor crocantă, aproximativ 5 minute.

Apoi, puneți smântâna și piperul în tigaie și gătiți aproximativ 5 minute sau până când începe să se îngroașe. Opriți focul și amestecați cu Parmezan, însă opriți puțin și pentru a presăra deasupra.

Între timp, puneți Tortellini în apă clocotită cu sare și gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După aceea, scurgeți excesul de apă și adăugați Tortellini în tigaie. Lăsați totul la foc mediu timp de 1 minut.

Serviți imediat cu Parmezan ras deasupra.