O porție de tortellini în sos de roșii delicios și cremos este o cină rapidă și ușoară, perfectă pentru o seară aglomerată! Masa este gata în doar 15 minute!
Tortellini sunt niște paste italiene, umplute cu brânză sau carne. Rețeta este originară din regiunea Emilia-Romagna din Italia, fiind asociată în special cu Bologna.
Nu este nimic mai bun decât să pregătești masa în doar 15 minute. Așa că acești tortellini delicioși cu brânză sunt preparați într-un sos de roșii, cu spanac și asezonat cu condimente.
În timp ce tortellini se fierb, puteți face sosul, apoi amestecați și masa este gata! Mai simplu de atât nu se poate!
De ce să încercați această rețetă
- Masa este gata în 15-20 de minute.
- Are o combinație delicioasă de arome de brânză și spanac, roșii și smântână.
- Nu există nimic mai bun decât o farfurie cu paste, brânză și sos cremos.
Tortellini pot fi gătiți ca și pastele normale, într-o oală cu apă clocotită. În funcție de marcă, timpul de gătire poate fi ușor diferit, așa că citiți întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. Ale noastre au avut nevoie de doar 3 minute.
Rețeta de tortellini cu sos de roșii și smântână
Ingrediente
- 450 de grame de tortellini
- 360 ml de lapte
- 120 ml de smântână de gătit
- 400 grame de conservă roșii tăiate
- 60 grame de baby spanac
- 45 de grame de parmezan, proaspăt ras
- 2 linguri de unt nesărat
- 3 linguri de făină integrală
- 1 linguriță de praf de usturoi
- 1 linguriță de praf de ceapă
- 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu
Mod de preparare
Într-o oală mare, fierbeți apă și gătiți tortellini conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi se scurg și se pun deoparte.
Încălziți o tigaie mare la foc mediu. Adăugați 2 linguri de unt, 3 linguri de făină integrală, 1 linguriță de praf de usturoi, 1 linguriță de praf de ceapă și 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu. Se amestecă timp de aproximativ 30 de secunde.
Adăugați apoi laptele și smântâna. Se amestecă și se gătește sosul până când începe să fiarbă.
Adăugați conserva de roșii, amestecați și gătiți timp de aproximativ 5 minute până când sosul dă în fiert. Gustați și asezonați cu sare și piper.
Adăugați spanacul și gătiți timp de câteva minute până când spanacul se înmoaie. Se adaugă parmezan ras.
Se adaugă tortellini fierți și se amestecă.
Sfaturi utile pentru cei mai buni tortellini cu sos de roșii
- Întreaga masă se prepară foarte repede, așa că este important să aveți toate ingredientele pregătite.
- Citiți întotdeauna instrucțiunile de gătit pentru tortellini. În funcție de marcă, pot avea un timp de gătire ușor diferit. Dacă îi fierbeți prea mult, vor fi prea moi și se vor sfărâma.
- Nu săriți peste condimente și fulgii de ardei roșu pentru că adaugă multă savoare preparatului.
- Noi folosim roșii din conservă, dar puteți folosi și sos de roșii sau roșii tăiate cubulețe.
- Dacă vă rămân resturi, transferați-le într-un recipient etanș și păstrați-le la frigider până la 2 zile. Se pot reîncălzi în cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Puteți adăuga 1-2 linguri de apă în timpul reîncălzirii pentru a subția sosul.