Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase. 

Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură. 

Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300 g orez prefiert
  • 1 lingură ulei
  • 2 căței de usturoi
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • o mână salată iceberg sau varză chinezească
  • 2 ouă
  • 1 lingură sos de soia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți orezul la fiert în apă cu sare. Lăsați orezul până când este fiert trei sferturi.

Tocați morcovul, ceapa verde, usturoiul și salata mărunt. Puneți ulei într-o tigaie sau wok pe foc. Adăugați usturoiul și sotați un minut. Puneți ceapa, morcovul și mai lăsați 3-4 minute, până când și acestea s-au călit.

Puneți orezul scurs de apă și salata tăiată fâșii. Amestecați și dați totul într-o parte a tigăii. Adăugați ouăle bătute și amestecați cu o spatulă pentru a le mărunți atunci când încep să se coaguleze.

Când ouăle s-au gătit, amestecați-le cu orezul, asezonați cu sare și piper și turnați sosul de soia. Opriți focul și serviți.

Poftă bună!