Loboda cu lapte
Loboda cu lapte retete: cum gatesti loboda cu lapte si cele mai gustoase retete de lapte cu frecatei, frecatei cu lapte, melcisori cu lapte, grau fiert cu lapte, placinta cu lapte batut, orez cu lapte simplu, paste cu lapte si scortisoara, budinca gris cu lapte si zahar ars, supa thailandeza cu creveti si lapte de cocos, clatite de post cu lapte de soia.Loboda cu lapte
2 kg loboda 1 L lapte 2 cepe 3 linguri faina sare piper suc de rosii o legatura patrunjel ulei
Salata de loboda cruda
cateva legaturi de loboda cruda (in special varfuri de loboda), zeama de lamaie sau otet, ulei de masline, sare
Zama de loboda rosie cu orez
1/2 kg loboda rosie 100 ml ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 5 linguri de orez otet sare leustean verde.
Zama de loboda rosie cu paparaie
2 maini de loboda rosie 2 linguri de orez 3 morcovi 1 ceapa mica 1 bucata telina 1 legatura leustean 2 oua 2 liguri de gris 3 linguri ulei sare otet.
Ciorba de loboda
3 legaturi de loboda5 cartofi1 legatura stevie2 bucatele de praz1 legatura ceapa verde2 morcovi1 ardei rosuborssarepiperulei1 lingura pasta de tomateleusteanpatrunjel verde
Salata cu loboda si kiwi
2 legaturi loboda1 salata verde3 kiwi2 rosii3 castraveti1 legatura de ceapa5 ridichii1 legatura patrunjelsare,piper,otet,ulei de masline
Placinta cu urda si loboda rosie
Aluat: 500 g faina 250-300 ml apa calduta/lapte (eu am folosit jumatate apa jumatate lapte) drojdie proaspata o bucata cam cat o nuca 3-4 linguri ulei 1 lingura zahar 1 lingurita sare Umplutura: 500 g loboda rosie 200 g urda 1 ceapa 3 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde o mana buna de marar si patrunjel verde 2 linguri smantana 2 oua plus unul pentru uns.
Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie
300 g piept de pasare 1 lingura de orez sare 1 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1 lingurita vegeta un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete) 1 ceapa mica frunze de loboda rosie 1 bucata carnat afumat 1 cana bulion crengute de marar si cimbru proaspete.
Ciorba de loboda si legume fel de fel
10 legaturi de loboda sau chiar mai mult pentru ca scade dupa ce o oparim, un dovlecel mai mare, un cartof, un morcov, 2 legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, 2 felii de telina, un ardei gras rosu, 2 linguri de orez, 2 lamai, 50 ml ulei, sare, piper, verdeata (patrunjel, leustean)
Ciorba de loboda
7-8 legaturi de loboda rosie, proaspata 1 legatura de stevie obtional 2 morcovi potriviti 2 cartofi 1 telina mica (radacina si cateva frunze) 1 pastarnac 1 legatura leustean verde 1 legatura patrunjel 1 ceapa uscata obtional 1 legatura ceapa verde 2 fire de usturoi verde 1 dovlecel 1 l bors 4 galbenusuri 2 oua Delikat Putin ulei pentru calit Smantana din belsug (250-400)
Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului
Loboda, cel mai bun înlocuitor verde al spanacului
Bors Manastiresc cu ciuperci
bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.
Bors cu verdeturi
Pentru 5-6 portii: 500 g spanac, 2 legaturi loboda, 1 legatura usturoi verde, 1 salata verde, 1 morcov, 1 radacina patranjel,1 pastarnac, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 1/2 l bors, sare, ulei.
Ciorba de loboda dreasa cu ou
2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.
Bors de ied cu verdeturi
morcovi (cu tot cu cozi),telina, pastarnac,salata verde,loboda,leustean,bors,ceapa verde,sare, piper,niste ardei grasicativa cartofi noi,cateva coaste de ied
Salata de cartofi cu somon
600gr cartofi fierti, sare, 2 cepe, 150ml supa de pui, 2 linguri otet, 50gr kapern, piper, putin zahar, o legatuta busuioc, 1 legatura loboda mica, 1 lingura ulei, 250gr somon.
Pasta de oua cu cascaval
4-5 oua 30 g cascaval 1/2 ceapa 1/2 lamaie 2-3 linguri unt (margarina) cateva frunzulite de spanac loboda patrunjel marar pentru decor 1 rosie si 1 castravete cornichon pentru decor 1 lingura ulei de masline sare piper alb
Rosii umplute cu maioneza si orez
7-8 rosii potrivite 200 gr de orez 200 gr de maioneza 1 legatura leustean 10-12 frunze de loboda 100 gr de ceapa sare/ piper/unt /boia
Somon cu salata
800 ml vin alb sec,200gr somon proaspat fara piele,200gr somon afumat felii,1 lingura ulei de masline,2 linguri coniac,sare,piper alb,150gr Creme Fraiche.Pentru salata:1 legatura mica loboda tanara,200gr castraveti,250gr fenicul,1 lamaie verde,sare,piper,3 linguri ulei.
Carne de vitel cu mangold
Ingrediente:- frunze de mangold,- ceapa verde,- patrunjel,- loboda- carne de vitel, de preferinta muschi.- bulion de rosii dupa gust
Varza acra la cuptor
1 varza acra nu prea mare 60-70 g telina 1 ceapa 2-3 morcovi 3-4 rosii 300 ml bulion 1 lingura ketchup 50 ml ulei cateva fire marar patrunjel 5-10 frunze de spanac sau loboda 2-3 lingurite paprika sare piper optional concentrat ciuperci sau costita
Pasta de oua cu peste si cartofi
5 oua 2 conserve de peste in ulei (de 125 g) 4-5 cartofi noi mai micuti 1-2 morcovi 1 ceapa 1 lingurita mustar 2 linguri otet (balsamic) 1 lamaie 20 ml ulei de masline 1-2 bucati arpagic (ceapa verde) cateva fire de marar patrunjel spanac loboda pentru decor sare piper
Pilaf de primavara
- carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara!)- ceapa verde- morcov- loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana)- orez- spanac proaspat- sare si 2 felii de lamaie
Rulouri de piept de pui cu dovlecel
Pieptul dezosat de la 2 pui 1-2 dovlecei 1 morcov 50 g telina 2 rosii 1 ceapa cativa catei de usturoi 50 g cascaval cateva fire de marar si patrunjel 1 lingura ketchup 2 linguri de otet 100 g spanac sau/si loboda 2 oua 2-3 linguri ulei de masline sare piper condimente pentru pui
Friptura de curcan cu vin la tava
1 pulpa superioara de curcan (1,2-1,5 kg) 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 peperoni nu prea iute 1 capatana de usturoi 2 pahare de vin rosu 1 crenguta de cimbru 1 rosie 1 dovlecel mic cateva fire de patrunjel cateva frunze de spanac sau loboda sare piper cimbru paprika 2 cuburi/lingurite concentrat de pui
Pastrav cu portocale si sos picant
2-3 pastravi medii 1 portocala (sau 1 lamaie) 1-2 ardei iuti (rosu sau verde) 1-2 rosii 1 ardei rosu kapia 3-4 catei de usturoi cateva frunze loboda rosie spanac cateva fire de marar si patrunjel 1 pahar vin alb 50 ml bulion 3 linguri otet sare piper condimente pentru peste 1-2 foi de dafin
Pui in bere
2 pulpe de pui mari taiate la mijloc 2 aripi taiate cu o bucata de la piept 500 ml bere (am folosit fara alcool) 1 buchet de verdeata: patrunjel cateva fire de loboda rosie si spanac 2 cepe 500 g ciuperci (in conserva) 50 ml smantana proaspata 1 lingura de unt sare piper cimbru condimente pentru pui
Pui pane cu morcov ras si garnitura
1 pui fiert portionat 1 morcov ras 4 linguri faina 4 linguri pesmet 3 oua condimente: sare piper paprika chili usturoi granulat condimente pentru friptura 100 ml ulei pentru garnitura: 2 morcovi 1 cartof 1 ceapa cateva frunze de spanac sau loboda cateva frunze de patrunjel pentru garnisit 2-3 linguri ulei
Sarmalute cu verdeturi
1 kg loboda 6 cepe verzi 1 legatura de patrunjel 1 legatura marar 1 ou 260 g orez 3 lg cu varf gris de grau 1 lg pasta de tomate 3 lg ulei 1 lgt sare 1/4 lgt piper ........ apa frunze de vita de vie sau de stevie Pentru oparit frunzele de stevie/vita de vie: 500 ml apa + 100 ml bors + 2-3 linguri otet
Rulouri de antricot cu ciuperci
Pentru 4 persoane: 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc) 400 g bureti de roua (pleurotus) 1 ceapa 1 ardei gras rosu 200 ml smantana proaspata 150 g frunze de spanac sau loboda 1 legatura marar si patrunjel 5 linguri faina 4 linguri ulei de masline 200 ml ulei pentru prajit sare piper paprika 1 cub concentrat ciuperci
Sarmalute de manzat in frunze diferite
450 carne de manzat (tocata) 50-60 frunze de: tei hrean spanac loboda vita de vie stevie gulie si varza dulce 2-3 linguri orez 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche) cateva ciuperci (optional) marar patrunjel 1 rosie 300 ml bulion sau bors 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu 100 ml smantana 3-4 lingurite faina sare piper paprika 4-5 foi de dafin 20 ml ulei 1 cub concentrat costita afumata 150 g cabanos si/sau carnat afumat 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)
Prajitura Cuburi de Lapte
Crema de lapte:1 litru lapte100 g amidon4 linguri zahar100 g ciocolata alba250 g unt la temperatura camerei.Glazura:200 g ciocolata cu lapte,5 linguri de lapte3 linguri zahar150 g margarina sau unt1 pachet foi pandispan
Pandispan alb cu sirop de lapte
7 oua,300 g zahar,zeama si coaja de la o lamaie,4 linguri de ulei,250 g fainao cana lapte100g lapte condensat
Supa de lapte
1/2 parte lapte 1/2 parte apa 2 linguri de faina lapte acru sau branza (dupa gust)
Griu cu lapte
250g arpacas 1l lapte 100g zahar scortisoara coaja de lamie
Lapte condensat
260 g apa clocotita 6 linguri unt topit 200 g lapte praf 360 g zahar
Prajitura tres leches
Aluat: 5 oua 250 g faina 250 g zahar tos 100 ml lapte 2 lg praf de copt 1/2 lg esenta de vanilie (unt pt tapetat tava) Sirop: 500 ml lapte 500 ml lapte evaporat 500 ml lapte condensat 1 lg esenta de vanilie
Lapte de migdale - beneficii și contraindicații. Este cel mai consumat lapte în timpul postului
Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de migdale, care a devenit foarte populară de-a lungul anilor.Are o aroma fină, așa că mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte tipuri de lapte vegetal. Poate fi folosit ca alternativă la laptele animal în cafea, alături de fulgi de ovăz sau în rețetele care necesită coacere.
Gris cu sos caramel
Pentru grisul cu lapte: 300 ml lapte 30 g gris zahar dupa gust un praf sare Pentru sosul caramel: 4-5 linguri zahar 1 cana lapte
Tort de biscuiti in lapte, cu budinca, fructe, nuci
500 g biscuiti (2-3 pachete petit beure ori normali) 1-2 budinci crema la alegere 500 ml lapte (sau apa suc) pentru o budinca si 50 ml. lapte pt biscuiti fructe nuci alune dupa preferinta
Pască dietetică, cu aluat
Pască dietetică cu aluat din făină integrală - o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru sărbătorile de Paște. Încearcă această rețetă simplă și sănătoasă pentru a te bucura de tradiționala pască într-un mod mai sănătos.
Ice caffe latte
1 cana cafea preparata fara zahar 150-200 ml lapte 1 lingurita zahar 30 gr ciocolata amaruie 2-3 linguri lapte
Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte
Pentru 2 foi:8 oua234g zahar206g faina28g cacaoPentru crema:200ml frisca lichida1 cutie lapte condensat100ml lapte6g gelatina (cantitatea necesara pentru 250ml lichid)50g miereesenta de vanilieCiocolata neagra pentru glazura
Dovleac fiert in lapte - desert
Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat de coaja si taiat cubulete.Cantitatile se pot mari dupa necesitate...
Ciocolata Calda
900ml lapte 150g ciocolata 70% cacao 65g ciocolata cu lapte 150ml smantana lichida sare
Crostini Miez de Lapte
1 paine subtire( bagheta) 70 ml ulei de masline 2-3 catei de usturoi 20 buc mozzarela mini 70 g prosciutto crudo 10 rosii cherry 2 cutiute Miez de Lapte Natur 1 cutie cu Miez de Lapte Natur cu boabe mici sare piper oregano patrunjel verde
Milch Schnitte
Pentru o foaie: tava mare 40x42cm 4 oua (233g), 117 g zahar, 103 g faina, 14 g cacaoCrema de lapte: 200 ml smantana (+1 plic intaritor frisca, sau fara), 175 g lapte condensat, 100 ml lapte, 6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid), 50 g miere=1 lg, esenta vanilie
Tort de rodii cu zah~ar brun
Blat: 6 ou~a 1 can~a zah~ar brun 2 + 1/2 c~ani f~ain~a 1 lingurit~a praf de copt 1/2 can~a ulei 1 can~a lapte 1 + 1/2 c~ani seminte de rodii Crem~a si decor: avem 2 optiuni: 1)Creme Pasteleiro ( budinc~a de cas~a) sau: 2)Budinc~a de lapte condensat: 1 cutie lapte condensat (aprox. 400 gr.) 2 cutii lapte* (aprox. 800 ml) 1 lingurit~a zah~ar vanilat 1 baton scortisoar~a 2 linguri maizena ( amidon de porumb)