Mancare din peste
Mancare din peste retete: cum gatesti mancare din peste si cele mai gustoase retete de preparate din peste, mancare peste, mancare din varza kale, mancare din pulpe de pui, mancare din piept de pui, mancare din cartofi si carne, mancare de post din cartofi, cea mai picanta mancare din bucuresti, peste impanat, peste la cuptor.Mancare de peste
1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare
Rulada de peste cu foaie de clatite
o foaie de clatita,pasta din unt cu verdeata, condimente, felii subtiri din filé de peste marinat - somon sau din conserva, felii de lamaie si masline.
Caracatita din crenvusti
un crenvusti un cutit ascutit apa ptr fiert sau ulei ptr prajit
Platou din fructe de mare si peste
200 g. file de peste (Lup de mare/ Biban de mare) amestec din fructe de mare (Midii Creveti curatati si scoici verzi) sos de rosii rosii cherry chilli masline kalamata busuioc coriandru lime
Peste (stavrizi) la borcan - o delicatesă din Marea Neagră
Peștele la borcan este o modalitate excelentă de a conserva surplusul de pește proaspăt, transformându-l într-o delicatesă ce poate fi savurată oricând. În acest articol, avem rețeta pentru stavrizii la borcan, o specialitate din Marea Neagră apreciată pentru savoarea sa unică.
crochete din peste (fara miros de peste)
250g fileu de peste(de preferat morun ,sau peste oceanic) 1 lamaie 6 cartofi mari 4 oua 1 legatura de patrunjel sare dupa gust 500 ml ulei o cratita nu prea larga dar inalta
Somon Cu Praz Si Varza Chinezeasca
500 g somon, 2-3 fire praz, un sfert de varza chinezeasca (zisa si varza de Napa), Sos din: 250 ml frisca nebatuta, neindulcita (eu am pus cam 100 ml frisca si restul lapte), 2 lg otet, 1 lg mustar Dijon, 5 lg ketchup de calitate buna 1-2 lg curry (praf) sare, piper.
Somon Cu Soba Noodles
1 lingurita pasta de wasabi 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura sos soia 1 lingura ulei cu ardei iute (eu am pus ulei obisnuit si o lingurita de sos de chili thailandez) 1 lingura sake 2 fileuri de peste
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Pentru o portie:2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus,50 g dovlecel,50 g morcov,100 g cartof,2 linguri ulei de masline,2 linguri zeama de lamaie,sare,piper, rozmarin uscat din rasnita
Rulouri din peste
file de peste pangasius aprox 1kg condimente pt peste sare piper boia 3 oua faina alba pesmet cateva felii de sunca de pui cateva felii de cascaval cateva felii de gogosarii copti
Plachie de calcan si biban de mare
750g peste (eu am avut calcan si biban de mare) 2 legaturi ceapa verde 1 rosie mare suc de rosii sau rosii pasate 1 legatura patrunjel
Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)
1,4 kg Crap (sau alt peste) fara cap3 cepe100ml ulei Arpis100ml pasta de tomate2g boia de ardei100ml vin alb3g usturoi2g piper macinat4 foi de dafin500g rosii proaspete50g patrunjel verdesare
Vacuta din branza topita
1 felie de franzela 1 felie de salam uscat german 2 triunghiuri de branza topita 1 maslina verde 1 maslina neagra
Somon in scoici din aluat frantuzesc
scoici din aluat frantuzesc 1 praz tocat 1/2 ardei gras, 1 lingura de unt 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust 4oo ml lapte mazare (fiarta in prealabil), creveti curatati, bucati de somon afumat
Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi
2-3 cartofi2 cepe2 conserve de peste (ton) in apa1-2 lingurite mustar1 lingurita zeama de lamaie2 linguri apa foarte receUlei, sare, piper
Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețetă simplă din 3 ingrediente
Descoperă cum să faci mâncare de ștevie cu usturoi folosind doar 3 ingrediente. O rețetă rapidă și delicioasă, perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz sănătos.
Măncare de măzare cu pui - Rețeta tradițională românească
Mâncare de mazăre cu pui, o rețetă tradițională românească, simplă și delicioasă. Ingrediente, mod de preparare și trucuri pentru o mâncare perfectă.
Penne cu masline si peste
2 bucati potrivite de peste (macrou, hering)300 g paste60 ml ulei100 g masline (eu am folosit din acelea maro)1 ceapa albaI ceapa rosiePasta de tomate sau o cutie cu rosii in bullionCativa catei de usturoiCimbruMenta proaspata tocatabusuiocCondimente pentru paste1 pahar vin alb sau supa de carneParmezan ras
Salata Tiganeasca Din Hering Merinat
250 gr hering marinat 400 gr ketcup dulce 2 castraveti in otet marar sare, piper dupa gust
Aperitiv din stiuca marinata
cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare
Pasta delicioasa de peste
2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica
Ton gratinat
25gr unt, 25gr faina, 300ml lapte, 50gr cascaval ras, 200gr ton in ulei, 325gr porumb din doza, sare, piper, 2 rosii, 70gr paine prajita sfaramata.
Pateu din ficat de pasare cu branza
1 lingura mare de untUn catel de usturoi, maruntitO lingura mare de ceapa maruntita2 linguri sos de rosiiO treime de pachet de crema de branzaChilli (optional)Sare si piper dupa gust115g ficat de pui, taiat marunt
File de peste cu citrice
4 fileuri de Pangasius sau cod (sau orice peste va place),sare si piper,ulei de masline pentru ungerea fileului,rozmarin,si marinata facuta din:coaja si zeama de la o lamaie mica ,coaja de la o portocala,3 lingurite de mustar de masa,o lingura miere,3 catei de usturoi zdrobiti,o lingura ulei de masline.
Supa delicioasa de peste
1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare
Am gustat cea mai PICANTĂ mâncare indiană din București. Ai curaj să o încerci și tu?
Există un fel de mâncare despre care se spune că este cel mai iute care se găsește în București. Am vrut să ne convingem, așa că l-am încercat.
Mini-tarte cu peste
Aluat de tarta: -1 galbenus -250 gr faina -125 gr unt -2-3 linguri de apa -un praf de sare Umplutura: -1 conserva de ton -1 rosie -100 gr porumb din conserva -2 linguri ulei de masline -zeama de lamaie -3 fire de ceapa verde -sare
Peste delicios la cuptor
1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.
Tort diplomat delicios cu fructe din compot
Ingrediente pentru tort diametru 28cm: 5 galbenusuri 200g zahar pudra 500ml lapte 400ml frisca 20g gelatina maruntita (2 plicuri) esenta vanilie fructe din compot (eu am pregatit cu o zi inainte compot din 2 piersici, 1 para si 1 mar) coaja de portocala confiata (pregatita cu o zi inainte) 400g piscoturi
Rulouri cu hering si legume
10 fileuri hering, 300 g ciuperci ,2 morcovi ,1 lingura boabe porumb din conserva ,1 lamaie,50 ml ulei măsline, sare - piper 100 ml vin alb, verdeață
Salata festiva de peste
200g creveti pane congelati 1 conserva ton bucati in ulei 150g boabe de porumb din conserva 1 gogosar mare murat 2-3 castraveciori acri 2 fire ceapa verde Sare Piper Pt d'ecor: Cips-uri sarate Icre rosii
Burger din carne de vita
Pentru chiftele:500 g carne de vita tocata2 oua1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu1 ceapa tocata marunt3 catei de usturoi pisatisare, piper2 lingurite amestec de: marar, oregano, cimbru, boia de ardei (eu am pus dulce)chifle cu susancascaval feliisalata verde si/sau felii de rosii
File de peste cu garnitura de orez
3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.
Puisori din oua
10 oua, 100 gr pate, jumatate de ardei rosu, 50 gr unt, 150 gr branza, sare, piper Pentru sos: 200 ml smantana grasa, 100 gr maioneza, sare piper, suc de lamaie Pentru decor: boabe de piper, castraveti murati, gogosari murati
Mâncare de mazăre cu aripioare de pui
Rețetă mâncare de mazăre. Aripioare de pui cu mazăre. Rețetă rapidă mazăre, Cum fac mâncare de mazăre?
Peste cu ciuperci la cuptor
1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust
Papiote de peste
file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat
Ton cu portocale
- un peste de peste un kg - o portocala mare sau doua de marime potrivita - usturoi - busuioc - salvie - coriandru (boabe) - piper (boabe) - patrunjel verde - menta verde Pentru sos - o conserva de rosii ^in bulion - unul sau doi ardei kapia copti (eventual tot din conserva) - un ardei iute (verde sau uscat) - usturoi - patrunjel verde
Chiftele de peste
300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce
Supa Pho De Pui
Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.
Mini-rulade cu somon afumat
Pentru potetlomper (un fel de turtite din cartofi): - 1 kg cartofi - 1 lingurita de sare - ca. 2-3 dl (120-180g) faina albapt umplut: somon afumat
Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti
- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.
Salata de creveti si taietei cu susan si usturoi (mancare japoneza)
250g taietei din faina integrala(daca nu aveti se poate si cu spaghete) 300g fasole verde 2 linguri de ulei 500g creveti decorticati 2 linguri ghimbir proaspat,razuit 60ml sos de susan cu usturoi 15ml sos de soia sucul de la o lamaie verde
File de peste
Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.
Gratar de peste cu cartofi
peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.
Salata de cartofi cu peste afumat
8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.
Mancare de mazare cu afumatura
jumatate de kilogram de mazare sau congelata si prefiartaun carnat afumat, crud si uscat bine. doi catei de usturoi doua cani de rosii zdrobite (din conserva, s-a cam dus vremea rosiilor coapte din piete)ceapapatrunjel