Mazare cu galuste

Mazare cu galuste retete: cum gatesti mazare cu galuste si cele mai gustoase retete de galuste cu pasat, supa de curcan cu galuste, mazare cu aripioare, mazare cu coasta, mazare cu friganele, mazare cu afumatura, mazare cu salam, supa de galuste, mazare uscata cu carne, mazare cu coaste de porc.

Mancarica De Mazare Cu Galuste

400g mazare proaspata sau congelata 3 morcovi 3 cepe 2 pulpe de pui 1 legatura marar 1 conserva de rosii in bulion maruntite ulei sare piper,patrunjel iar pentru galuste: 2 oua 2 linguri ulei de masline sare faina

Mancare de mazare cu galuste

1 borcan de mazare boabe 1ceapa 1 morcov 2oua 4 linguri de faina sare pasta de rosii sau bulion smantana.

Supa de mazare cu galuste

750 g mazare verde conservata1 morcov1/2 telina mica1 ceapa mica1 cub Knorr legumesare3 linguri de ulei1 legatura patrunjel verdeoptional lamaieIngrediente pentru galustele de gris:1 ou maregris de grau2 linguri de apaputina sare

Supa de pui cu galuste de gris

Reteta originala se facea cu pui de columbi (porumbei) si cu mazare verde din productia proprie...deci foarte proaspata...fapt pentru care zeama avea un gust dulce..placut...dar nici variatiunea mea nu are un gust mai putin dulce...Sper sa o incercati ...sunt sigura ca amatorii de supe si ciorbe o s-o mai doreasca sa o soarba cat mai des.... Aveti nevoie de:(cantitatile zarzavaturile le adaptati in functie de gustul fiecaruia) pentru SUPA -2 morcovi potriviti -telina (radacina) -pastarnac -patrunjel...si radacina.... si frunze -1 ceapa -mazare boabe....cca 150g -carne de pui (eu am pus ciocanele..in numar de 5 buc.) -o lingurita de sare -cateva boabe de piper negru Cantitatile de zarzavat difera in functie de gustul fiecaruia...aceasta fiind o reteta in care poti sa te joci cu cantitatile fara sa risti gustul produsului final. pentru GALUSTE - 2 oua - gris

Tocanita cu galuste

carnita de pui ulei 3-4 cepe 1 mar 1-2 rosii sau bulion frunze de dafin sare piper seminte de chimen boia de ardei marar pentru galuste 2 oua 1 pahar de apa faina si sare

Supa de curcan cu Galuste

1kg carne de curcan(eu am folosit jumatate de aripa ,cam de 600g )2 morcovi un ardei 3 tije de telina,o ceapa . Galuste cu gris: 100-120g gris(depinde de marimea oului),2 oua,50g unt ,patrunjel verde,sare si piper la final in farfurie.

Galuste cu pulpe de pui

6 pulpe de pui 2 morcovi 1 ceapa 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde sare. boia.piper delikat,ulei Pentru galuste: 2 oua 10 linguri faina putina apa

Supă cu găluște - secretul pentru găluște pufoase

Aromată, gustoasă și parfumată cu pătrunjel proaspăt, supa cu găluște ne aduce aminte de mâncărurile pe care ni le făceau mama sau bunica, în copilărie.

Supă cu găluște de post

O supă sau o ciorbă caldă este o alegere nemaipomenită pentru un prânz delicios și sănătos. Există o mulțime de idei de supe și ciorbe pe care le puteți prepara inclusiv în perioada postului, iar astăzi vă prezentăm o astfel de rețetă. Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou. 

Ciorba de pui cu galuste imperiale

1 pui (eu am avut de casa)2 cepe2 morcovi1 ardeipasta de rosii sau bulion Galuste imperiale:50 g cascaval50 g faina50 g gris50 g unt3 ouasare, piper

Mazare cu carnaciori

500 gr mazare (2 cutii de mazare deja fiarta) 1 ardel 1 ceapa 1 morcov 3 carnati suc de rosii patrunjel sare piper

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte ușor, nu conține carne și este o idee nemaipomenită de prânz delicios și sănătos, mai ales pentru mesele copiilor.

Mazare cu prosciutto cotto si mozarrella

100g prosciuto cotto;1kg mazare inghetata sau mazare verde;250g mozarrellavin alb (1 paharel)sare, piper

Risotto cu mazare si mar verde

Pt. 4 persoane: 300 g orez 2 mere verzi 300 g de mazare congeleta sau 1 cutie mazare conserva 1 ceapa 1 cub de supa de legume 1/5 pahr vin alb,30g unt,2 linguri parmezan sare piper.

Tocanita cu galuste din faina

500 g carne de pasare(eu am avut de gasca) o ceapa mare o frunza de dafin 2 linguri cu pasta de tomate 1 lingura cu faina sare piper un praf de boia iute marar verde Pentru galuste 2 oua 2 linguri apa 5 linguri faina un praf de sare

Papricas de porc cu galuste

500 gr pulpa de porc 3 cepe 4 linguri pasta de gogosari cu rosii 3 catei de usturoi sare si piper dupa gust 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele 3-4 linguri ulei 1/4 lingurita boia de ardei iute Galuste: 2 oua 4 linguri si jumatate faina un varf de sare patrunjel verde

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște.  Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Piept de pui quatro formagi cu galuste

400g piept de pui 1 pachet knorr la fix pentru spaghete quatro formagi 2 cepe verzi mai mari 80ml smantana 20ml lapte maggi secretul gustului intensavor de legume piper ulei de masline patrunjel verde tocat pentru asezonare Pentru galuste: 2 oua faina cat cuprinde( insa sa rezulte o compozitie mai moale )

Mancare de mazare cu pui

Mazare proaspata sau 2 borcane de mazare conservata1 morcovCateva tomate2 cepe1 ardei gras rosuPui (aripi si pulpe)Pasta de tomate1 legatura de marar

Galuste din urda cu sos de rosii

Pentru galuste: 250 gr urda 2 oua 50 gr cascaval 5 linguri faina sare piper 1/2 lingurita busuioc uscat Pentru sosul de rosii: 1 cana suc de rosii de casa 1 lingura ulei sare piper 4 crengute marar verde 1/2 lingurita busuioc uscat 1 canita cu apa

Papricas cu galuste de faina

500-600 gr carne porc nu prea grasa 1 ceapa mare 1 ardei gras 3-4 linguri ulei floarea soarelui 2 linguri cu v^arf de boia de ardei dulce 1/2 lingurita boia de ardei iute sau chili 1/2 lingurita delikat 3 catei usturoi 2 cani apa 1 frunza dafin pentru galuste 2-3 oua aproximativ 140 gr faina sare

Mancare de mazare cu tocana de legume

1 borcan mazare (sau mazare proaspata am folosit eu...din gradina proprie) 1 borcan tocana de legume facuta in casa sare,piper 2 cepe 1 lingura ulei patrunjel tocat marunt 3 ling faina

Galuste de malai cu capsuni

Ingrediente pentru galuste: - 500 ml iaurt grecesc - 75 grame zahar brun - 150 grame faina de malai - 1/2 lingurita praf de scortisoara - 1/2 lingurita esenta de vanilie. Pentru umplutura avem nevoie de: - 1 lingurita de unt - 8-10 capsuni de marime medie. Pentru sos/ glazura folosim: - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari) - 1-2 linguri miere - 1 lingurita praf de ghimbir.

Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste

O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.

Supa de legume cu galuste condimentate

Ingrediente: - 2 morcovi- 1 radacina patrunjel- 1 gulie mai mica- 1 ceapa rosie- 50 ml ulei masline- 2-3 rondele ardei iute- frunze de telina- patrunjel- sare, piperPentru galuste:- 1 ceapa mica rosie- putin ulei de masline- un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar- 2 oua- 3 linguri faina grisata- 2-3 linguri gris- patrunjel- sare, piper

supa de pui cu galuste

400g pui,4 morcovi,1telina,2ardei gras,4cepe,gris,3oua,ulei,sare si delicat.

Limba cu mazare scazuta

700 g limba de porc 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare) 3 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 ardei grasi rosu/galben 1 peperoni nu prea iute 1 rosie mica 1 legatura patrunjel marar 1-2 linguri faina 3 linguri ulei 2 linguri otet 1-2 lingurite zahar 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui sare piper cimbru

Papricas din carne de porc cu galuste

Pentru 5 portii:carne de porc - 500 guntura/ulei - 100 g (ml)ceapa - 400 gpasta de tomate - 100 gboia de ardei dulce - 3 gpatrunjel verde - 1 legaturasare si piper dupa gustPentru galuste :ulei - 50 mlfaina - 150 goua - 1 bucatapatrunjel verde - 1 legaturasare si piper dupa gust

Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Galuste: 600 g cartofi fieri 300 g faina 2 oua 2 linguri ulei sare Umplutura: 300 g carne tocata curcan 100 g salam picant 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 1 ou patrunjel verde marar verde sare piper Sos : 300 g iaurt 50 g unt 1 lingura mustar 1 lingura amidon pasta Wasabi 3-4 cm ghimbir marar verde sare piper

Mancare de mazare cu praz

1 praz200 g mazare (eu am folosit congelata)3 linguri mustarputin uleisare dupa gust

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

2 prepelite (200g x 2 bucati), 6 cartofi potriviti, 200 g de mazare, 2 bucati de morcovi, 2 cepe, 1 pachet gelatina, Seminte de rodie, Boabe de mazare, Sare piper, Ulei,unt, 6 felii de bacon, 2 catei de usturoi, 2 frunze de busuioc, 20 g de cascaval, Germeni de praz, Supa de pui, Vin alb 75 ml Dressing dulce-acrisor,

Mazare cu cartofi noi

Pentru ca acum este sezonul mazarei proaspete m-am gandit sa fac o mancarica de mazare cu cartofi noi. -1 kg mazare pastai -1 ceapa uscata -3-4 fire ceapa verde -3 rosii -4 cartofi noi -3 linguri untura de pasare -cateva fire de marar -sare -piper -boia de ardei.

Mazare cu praz

o cutie 800 gr mazare 1 praz tocat marunt 1 conserva rosii decojite 2 catei usturoi piper,ienibahar,sos soia

Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Pentru friptura: 165g cotlet de porc fara os, 120g muschiulet de porc, Vin cimbru ulei, Foi de dafin boabe de piper, Optional: 1-2 carnati si 1 cartof, Pentru Cartofi la cuptor: Ulei, Sare piper rozmarin boia, Usturoi, Pentru piure de mazare: 200 g de mazare, 30g unt, Smantana pentru gatit sare piper. Decor :baby morcovi, chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Mancarica de mazare

O cutie mazare 1 ceapa un morcov o lingura sos de ardei o lingura pasta de tomate 3 linguri ulei

Mazare cu pipote la cuptor

* 1 cutie de mazare, * 1/2 kg de pipote, * 1 ardei, * 1 cana apa * morcov, * pastarnac, * ceapa, * sare, * cimbru * piper alb * marar

Mazare de post

Pentru 4 portii:1 kg mazare de conserva (eu am folosit Bonduelle) sau mazare proaspata, curatatajumatate de ceasca de ulei (50 ml)2 cepe mici1 morcov marejumatate de ceasca de suc de rosii (50 ml)1 legatura de marar (eu am avut congelat de asta vara)sare, piper si busuioc dupa gust1 varf de cutit de bicarbonat

Galuste de cartofi

cartofi faina ulei sare

Supa de mazare cu lapte

1 borcan mic de mazare verde,1 l lapte,3 catei de usturoi, sare, piper, vegeta, 50gr unt, 1 lingurita amidon, patrunjel

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

700 g carne de curcan 2 catei usturoi 1/2 gogosar 1 ceapa 1 lamaie 100 g unt 100 g faina 250 ml supa de carne 1 lingura capere 1 ceapa 1/2 lamaie patrunjel verde sare piper smantana( optional) - pentru piureul de mazare: 300 g mazare 50 g unt nucsoara sare piper

Sos delicios de mazare

ulei, 1 ceapa mare, 1 borcan mazare, 1 litru lapte, 1 lingura cu varf de faina, 2 – 3 linguri smantana, 1 manunchi de patrunjel, 1 manunchi marar.

Galuste cu prune monti

4 prune250 g faina de naut2 oua 2 bucati wasa

M^ancare de mazare verde

Mazare verde proaspata sau congelata 400 g Apa c^at acopera bine mazarea Sare jumatate lingurita (rasa) Faina 2 linguri rase Ulei 2/4 linguri Marar 1/2 legaturi

Mancarica de mazare cu pui

* 2 cepe * 1 ardei gras verde * 2 gogosari rosii * carne de pui * mazare * ulei * vegeta

Mazare cu carne la cuptor

2 cefe de porc 450 g mazare congelata 3 linguri de rosii in bulion o cescuta de apa sare marar o ceapa un morcov ulei pentru stropit mancarea

Mancare de mazare cu aripoare de pui

800 g aripioare de pui 900 g mazare congelata 1 ceapa 1 ardei suc rosii sare delikat de gaina marar verde

Ficat de pasare cu mazare

500g ficat de pasare 600g mazare congelata "Iglo" un morcov o ceapa doi ardei iuti ulei Sare si piper (dupa gust)

mazare cu creveti

500 gr creveti congelati(o punga) 1 kg de mazare congelata( o punga) 3 catei de usturoi o lingurita vegeta 4 linguri de ulei

Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola

Ingrediente pentru aluatul de clatite: 125 g faina alba 25 g unt topit un ou 70 ml apa minerala 30 ml lapte seminte de susan negru un praf de sare Ingrediente pentru piureul de mazare: 200 g mazare congelata 35 g unt 30 ml sm^ant^ana dulce un praf de sare putin piper rosu file de somon rucola

Sote de mazare cu menta

1/2 kg mazare, 200 g boabe de fasole verde,40 g unt; frunze de menta, parmezan,marar, sare