Îți place supa de roșii? E ușor de făcut și mereu gustoasă. Azi îți arăt cum să faci o supă de roșii cu găluște pufoase!

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este o ciorbă ușoară și hrănitoare. este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte ușor, nu conține carne și este o idee nemaipomenită de prânz delicios și sănătos, mai ales pentru mesele copiilor.

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 400 grame suc de roșii
  • sare si piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • ulei

Pentru găluște

  • 2 ouă
  • griș
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Începe prin a toca mărunt ceapa și a da morcovul pe răzătoare. Pune-le într-o oală cu câteva linguri de ulei și călește-le până devin moi.

După ce legumele s-au înmuiat, adaugă roșiile curățate de coajă și pasate. Adaugă sare, piper, cimbru și foi de dafin pentru aromă. Pune și bucata de țelină curățată, întreagă, deoarece o vei scoate la final.

Lasă totul să fiarbă timp de 20-30 de minute. Apoi, adaugă sucul de roșii. Ideal este să folosești sos de roșii preparat în casă, dar și cel din comerț este o opțiune bună.

În timp ce supa fierbe, bate albușurile de ou cu un praf de sare până fac spumă. Adaugă gălbenușurile și amestecă ușor. Încorporează grișul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Compoziția pentru găluște trebuie să fie moale, dar nu foarte fermă.

Când supa este aproape gata, scoate bucata de țelină și începe să adaugi găluștele în supă. Folosește o lingură pentru a pune din compoziția de găluște direct în oală. Menține focul la o intensitate medie. După ce ai adăugat găluștele, pune o ceașcă de apă rece în supă și lasă totul să fiarbă până când găluștele devin moi și pufoase.

La final, servește supa de roșii cu găluște presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.

Sfaturi extra

Dacă compoziția pentru găluște este prea fermă, adaugă puțină apă pentru a o înmuia.

Dacă nu îți place țelina, o poți înlocui cu rădăcină de pătrunjel pentru un gust mai subtil.

Nu fierbe găluștele prea mult, se întăresc.

Poți adăuga și alte legume, cum ar fi ardei sau păstârnac.