Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte ușor, nu conține carne și este o idee nemaipomenită de prânz delicios și sănătos, mai ales pentru mesele copiilor.

Supă de roșii cu găluște
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 400 g sos de roșii sau bulion
  • sare si piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • ulei

Pentru găluște:

  • 2 ouă
  • griș
  • pătrunjel pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de supă. Tocați ceapa mărunt și dați morcovul pe răzătoare. Puneți-le la călit într-o oală cu câteva linguri de ulei.

Când s-au călit, adăugați roșiile curățate de coajă și pasate, sare, piper, cimbru, foi de dafin și apă. Puneți și bucata de țelină curățată, întreagă, pentru că o veți scoate ulterior.

După ce au fiert timp de 20-30 de minute, adăugați și sucul de roșii. Este ideal să folosiți sos de roșii preparat în casă și conservat.

Între timp, vă puteți ocupa de găluște. Bateți albușurile cu un praf de sare. Când au făcut spumă, adăugați și gălbenușurile. Turnați grișul în ploaie, amestecând cu un tel. Compoziția pentru găluște nu trebuie să fie foarte fermă.

Când supa a fiert, scoateți bucata de țelină și puneți găluștele, adăugând cu o lingură din amestec. Focul trebuie să fie potrivit. După ce ați pus găluștele, adăugați o ceașcă de apă rece și continuați să fierbeți supa până când acestea au devenit moi și pufoase și s-au umflat.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!