Preparate din pui
Preparate din pui retete: cum gatesti preparate din pui si cele mai gustoase retete de preparate din pulpe de pui, preparate din peste, preparate din somon, preparate din porc, preparate din curcan, preparate din bojoc de porc, mancare din piept de pui, frigarui din piept de pui, mancare din pulpe de pui, parjoale din piept de pui.Crackersi cu susan din faina de migdale
215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.
Prajitura cu ricotta, nucă și miere
2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara
Mere umplute
mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.
Biscuiti din branza Cheddar cu chimen
350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare
Cornuri din aluat dospit la rece
1 ou500 grame faina1 plic de drojdie granulata 1 pahar de iaurt200 grame de unt sau margarina1 lingurita sare1 lingurita zahar
Pulpe de pui cu ardei in Philips Multicooker
600 grame pulpe de pui 1 ceapa 1 catel usturoi 1 lingura ulei masline 1 ardei gras taiat cubulete 2 linguri pasta de rosii 2 linguri pasta de ardei capia (in loc de boia -pasta de rosii si ardei sunt preparate de mine) 200 ml smantana 1 lingurita faina sare piper macinat dupa gust 1 legatura patrunjel verde.
Iaurt preparat in casa
2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.
Tocăniță Nicoise din pulpe de pui
O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete.
Foietaj cu piept de pui si spanac
2 linguri unt pentru uns foile de placinta (eu am folosit ulei), 1 ceapa taiata, 3 cepe verzi maruntite, 500 g piept de pui dezosat, fiert si taiat, 1 pachet spanac (284g) - eu am folosit 2 pachete, pentru ca scade la fiert, 2 oua, 6 foi de placinta (eu am pus vreo 9), 250 g ricotta (sau urda dulce), marar si patrunjel tocate fin,sare si piper (eu nu folosesc piper).
Pui cu masline , in stil italian
Carne de pui 6 linguri ulei de masline 5-6 cepe mici 3 catei usturoi 250 ml supa pui 250 ml vin alb citeva sardine din conserva 1 lamaie 70 g masline fara samburi patrunjel verde sare piper boia
Rulouri de pui
Ingrediente 7 bucati de file din piept de pui cascaval Gogosari murati oua faina pesmet piper, Legume congelate,ananas pentru decor
Tajine marocana de pui cu legume
Tajine sau tagine (in berbera) este un fel de mancare marocan intitulat astfel dupa denumirea vasului in care se prepara mancarea. In Cipru un vas similar se numeste tawas. Oala tajine este confectionata din argila arsa si este formata din doua parti : unitatea de baza care este plata circulara si are laturile joase si un con mare inalt sub forma de cupola care are rolul de ...capac ! Capacul are rolul de a face posibila intoarcerea condensului in vasul de baza unde se pune carnea de pasare sau peste miel etc legumele si /sau fructele destinate gatirii. Preparatul final este foarte gustos si bine aromat datorita tuturor condimentelor specifice care se adauga. Tajine tunisiana este deosebita de cea marocana seamana mai mult cu frittata italiana. Tajine marocana combina foarte des carnea de miel sau pui prepelite porumbei peste sau vita cu masline pere mere gutui caise stafide prune uscate nuci seminte de pin migdale lamai confit miere smochine rodie curmale etc. Cu o paleta foarte bogata de legume sau cu boabe : de naut linte fasole verde si boabe mazare si altele. Este aromatizata cu un amestec de condimente si arome ca : scortisoara usturoi ghimbir sofran turmeric chimen boia de ardei piper curcuma etc. Se serveste cu o garnitura de cous cous(cuscus) de exemplu. Tajine si cous cous sunt considerate ca fiind preparate traditionale berbere ce au evoulat de-a lungul timpului. Se prepara in diverse combinatii in toate colturile lumii. Paleta de ingrediente fiind atat de bogata si variata fiecare poate da frau liber imaginatiei pentru a putea prepara o : tajine ! Totul este sa nu se inlocuiasca aromele si condimentele asa cum procedeaza anumite persoane ce spun ca gatesc preparate din bucataria asiatica si inlocuiesc de exemplu sosul dulce-acrisor cu sosul bechamel sau branza tofu cu telemea de oaie! Ingrediente : 2 piepti de pui 2 cepe 2 fire praz 1 ardei gras rosu 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 capatana usturoi ghimbir praf 1/2 radacina ghimbir un praf de curcuma un praf sofran piper alb concentrat de pasare sau vita 1 lamaie confit (murata).
Ficat de pui la cuptor
sunca din Padurea Neagra ficat de pui rosii cascaval sare folie de aluminiu
Prajitura simpla
2 oua, o cana de zahar, o cana de lapte, jumatate de cana de ulei, un varf de cutit de bicarbonat de amoniu, putin otet, un pliculet de zahar praf cu aroma de vanilie, dulceata sau cirese ori visine din compot, faina cat cuprinde (astfel incat consistenta sa fie una potrivita - nici prea subtire, nici prea groasa).
Lasagna cu carne tocata din piept de pui.
1 kg carne tocata din piept de pui. 1 cutie rosii tocate in bulion(Pomodore). 1 cutie Lasagna foi italienesti(italienesti sunt cele mai bune si se numesc'Agnesi lasagne'). 2 oua si cascaval cat va place. 3 linguri ulei extravirgin din masline. 2 linguri Pesto alla Genovese. 1 lingura menta uscata. 3 linguri Reflets de France(este un sos de bulion frantuzesc care se gaseste in Carrefour). 1 lingurita nucsoara rasa. 2 cepsoare rosii. Cascaval ras dupa pofta inimii. Sare piper si alte mirodenii.
Rulouri din piept de pui cu ciuperci
Va ofer un preparat care nu este tocmai "de vara" dar ii putem pune alaturi ca si garnitura un sote din orice legume doriti. Eu prefer un sote de fasole verde cu ceapa si marar. Voi puteti sa ii alaturati ceea ce va place. Iata ingredientele: - un piept de pui pregatit ca pentru snitele - o cutie de ciuperci din conserva sau 500 g ciuperci crude - 2 cepe potrivite ca marime - 2 oua - un morcov mic fiert taiat fasii - marar patrunjel - sare piper
Saramură din pulpe de pui
Cauți o saramură din pulpe de pui care să-ți aducă aminte de casa bunicii? Încearcă rețeta noastră autentică, cu ingrediente simple și gust divin.
Salata cu hribi si carne de pui
o bucata de pui (pot fi 2 pui fara piept si fara pulpe) 1 morcov o telina o radacina pastarnac o ceapa 2 castraveti murati 300 g hribi 3 cepe 1 cescuta otet,condimente maioneza obtinuta din 1 ou crud doua oua fierte 100 ml ulei
Top 19 preparate tradiționale de Crăciun în lume. Japonezii nu se chinuie deloc
Descoperă cele mai îndrăgite preparate tradiționale de Crăciun din întreaga lume. Inspirație pentru un meniu festiv internațional unic.
Snitel din piept de pui si cascaval
un piept de pui 100 g cascaval 2 oua faina de grau sare,piper ulei pentru prajit
5 Preparate Care Te Scapa De Celulita!
Cand vine vorba de celulita, toate femeile ar vrea o reteta-minune care sa te scape de aspectul de portocala a pielii, peste noapte. Din pacate, n-am descoperit inca acest leac, da am aflat ca anumite preparate pot imbunatati semnificativ aspectul pielii.
Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan
Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.
Rulouri Di Piept De Pui Cu Ciuperci
300 gr ciuperci din conserva 2 piepti de pui o rosie 4 felii de cascaval sare piper unt si ulei
Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru
Ingrediente pentru marinatao ceasca de sos de soiao ceasca de mirin ( in dulce, preparat din orez. Il poti inlocui cu vin indulcit.)o lingura de ghimbir maruntit2 linguri de ulei de susan2 cesti de ceapa verde tocatao lingura de ardei usurat uscat (chili)2-3 catei de usturoi maruntiti2 cotlete de carne de mielsare si piperSosul (vinegreta) de coriandru si mentao lingura de miere1/2 de lingura de ghimbir maruntit1/4 ceasca coriandru, menta si patrunjel, toate tocateo ceasca de ulei de arahideo jumatate de ceasca de otet ( din vin de orez )1 galbenus de ouun strop de ulei de chili
Rulouri din piept de pui bacon
* 1 piept de pui * 1 pachet sunca de padure / bacon feliat * unt * 2 morcovi * 1/2 ceasca de vin alb demisec
Top 13 preparate ce aduc noroc la masa de Revelion
Întâmpină noul an cu noroc! Descoperă 13 preparate care aduc fericire și prosperitate la masa de Revelion.
Pui cu ciuperci si prune uscate
Miroase din cuptor a cald,gustos si aromat!:) Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui 250 g bacon 500 g ciuperci 200 g prune uscate 1 ceapa 3-4 cartofi 1 mar(optional) sare,
Maki sushi
Pentru otetul condimentat: 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok) 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala,dar cea de mare se dizolva mai usor,plus ca eu pe asta o folosesc de obicei) Pentru orez: 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti 3 cani apa rece 6 linguri de otet condimentat Pentru maki sushi: 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton,scurse de ulei seminte de susan Pentru servit: sos de soia,light wasabi felii de ghimbir preparate, gari
Salata californiana (California salad)
creveti "pitici" din conserva, racituri de pui sau curcan, anghinare din conserva, masline verzi, porumb boabe, rosii, foi de salata, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie
Bruschete din piept de pui
Mâncărurile simple și rapide sunt ideale mai ales în sezonul cald, când nu avem chef de stat prea mult lângă aragaz sau cuptor. Iar o bucată de pește sau de carne de pui ne scoate cel mai repede din încurcătură, atunci când avem de preparat o cină rapidă, ușoară și delicioasă în același timp.
Placinta cu brinza ca in Ardeal
1 kg fainadrojdie proaspataapa calduta100 ml ulei
Rulouri din piept de pui
1piept de pui fara piele si dezosat 4 felii mozzarella 4 bucati carnaciori afumati 4 felii prosciutto crudo sare si piper dupa gust 2 oua 2 linguri faina 1 lingura apa rece ulei pentru prajit
Rulouri din piept de pui cu seminte
2 piepturi de pui 100 g cascaval 100 g sunca presata 2-3 lingui mustar 3 oua faina de grau ulei pentu prajit sare,piper susan,seminte de floarea soarelui ori de bostan
Degetele crocante din piept de pui
- 2 buc. piept de pui dezosat si fara pielita - 1 ceasca smantana sau iaurt natural - 1 pachet de biscuiti sarati sau neindulciti - ulei de masline - sare si piper
Salata de cruditati cu carne de pui
o salata mijlocie,o pulpa de pui fiarta, o rosie,un ardei gras mai mic,cascaval ras,sos de iaurt.
Melci cu scortisoara si glazura din branza
Pentru aluat: 2 ouă 10 gr. drojdie 60 gr. unt 200 ml lapte 100 gr. zahăr 1/2 linguriţă sare coajă portocale 550 gr făină Pentru umplutură: 2 linguri scorţişoară măcinată 100 gr unt 75 gr zahăr Pentru uns: 1 gălbenuş 2 linguri lapte Pentru glazură: 100 gr unt 100 gr brânză Almette 150 gr zahăr pudră
Pizza cu pui
2 baze de pizza un piept de pui 1/2 ardei rosu o ceapa mai micuta 2 felii de ananas din compot 2 linguri cu bulion condimente pt pizza 2,3 picaturi de sos picant mozzarela
Crochete cu pui și porumb
Încearcă această rețetă rapidă de crochete cu pui și porumb. Se prepară ușor, în mai puțin de 30 de minute, și sunt perfecte ca gustare sau aperitiv. Află cum să le faci crocante și delicioase!
Salată de pui cu mere și caju
O salată de pui este o idee excelentă dacă vă doriți o masă ușoară, dar consistentă, în același timp. Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una puțin atipică, dar foarte gustoasă, datorită combinației de arome și texturi: carne de pui, măr verde, caju și verdețuri. Salata de pui se face foarte repede și, dacă aveți la îndemână carne de pui fiartă sau pe grătar, rămasă de la masa precedentă, salata cu pui este o idee excelentă de a folosi bucățile de carne rămase, pentru o nouă masă. Salata de pui se face foarte repede, mai ales dacă aveți deja carnea pregătită. Tot ce trebuie să faceți este să mărunțiți restul ingredientelor și să le amestecați. Este o idee excelentă pentru o cină ușoară și poate fi servită simplă sau cu pâine prăjită.
Ostropel din aripioare de pui
Ostropelul din aripioare de pui este un fel de mâncare tradițional, delicios și care ne aduce aminte de copilărie, de gustul mâncării pe care o preparau bunicile noastre.
Salata de pui cu gogosari
piept de pui fiert si condimentat foarte putin, gogosari conservati in otet, putin ulei de masline gogonele conservate in otet.
Piept de pui cu legume la slow cooker Crock Pot
1/2 piept de pui aproximativ 200 g 1/2 ciuperci feliate din conserva 200 g legume congelate: morcov brocoli pastarnac sare rozmarin frunze dafin boabe de piper 2 linguri de ulei pentru preparat carnea de pui: 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita turmeric un strop de sare 1/4 lingurite ghimbir praf
Pui stir-fry
Avem nevoie de: un piept de pui 2 cepe potrivite 2 ardei(de prefereat de culori diferite) 1 morcov ciuperci(crude sau din conserva) 1 conserva cu porumb 1 cescuta de orez 2-3 linguri de ketchup picant 2-3 linguri ulei oregano,sare,piper
Sandvis cu pui
Pentru doua persoane: cateva frunze de salata verde (spalata si uscata cu un servet curat) sare sucul de la o jumatate de lamaie si coaja rasa de lamaie sare putin coriandru doua bucati de piept de pui (circa 125 de grame fiecare) fara pielita fara grasime putin ulei de masline (1 lingura) 2 felii de paine cu tarate din faina neagra de secara sau din faina integrala cateva felii de rosie ( 4 felii de rosie) si 1 catel de usturoi zdrobit.
Ciulama din pipote și inimi de pui
Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie.
Cozonac din piept de pui
Știi sentimentul acela când vrei să impresionezi musafirii cu ceva delicios, dar nu ai chef să petreci ore întregi în bucătărie? Ei bine, cozonacul din piept de pui este soluția perfectă!Simplu, rapid și foarte gustos, acest aperitiv este ideal pentru mesele festive sau chiar pentru o cină rapidă în timpul săptămânii.
Salata de piept de pui cu paste
400 g paste 1 piept de puio cutie de porumb dulceo cutie mica de mazare3-4 linguri de maioneza200 g de iaurt cremos