Preparate din pui

Preparate din pui retete: cum gatesti preparate din pui si cele mai gustoase retete de preparate din pulpe de pui, preparate din peste, preparate din somon, preparate din porc, preparate din curcan, preparate din bojoc de porc, mancare din piept de pui, frigarui din piept de pui, mancare din pulpe de pui, parjoale din piept de pui.

Crackersi cu susan din faina de migdale

215g faina de migdale (facuta din migdale decojite),1 ou batut bine,55g susan,1 lingura ulei,sare.

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Mere umplute

mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.

Biscuiti din branza Cheddar cu chimen

350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare

Cornuri din aluat dospit la rece

1 ou500 grame faina1 plic de drojdie granulata 1 pahar de iaurt200 grame de unt sau margarina1 lingurita sare1 lingurita zahar

Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume

150-200 g de piept de pui 7 felii de bacon 1 foaie de Nori(alga) 3-4 felii de sunca de curcan 50 g de sfecla 3 felii de branza topita wasabi ardei rosu si ardei verde(cate doua fasii din fiecare) 100 g de spanac 100 g de orez 100 g de morcov 30 g de parmezan 3 capere 1 sticks din spanac piper rosu boabe pentru d'ecor 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica cognac, sare piper usturoi ardei rosu

Pulpe de pui cu ardei in Philips Multicooker

600 grame pulpe de pui 1 ceapa 1 catel usturoi 1 lingura ulei masline 1 ardei gras taiat cubulete 2 linguri pasta de rosii 2 linguri pasta de ardei capia (in loc de boia -pasta de rosii si ardei sunt preparate de mine) 200 ml smantana 1 lingurita faina sare piper macinat dupa gust 1 legatura patrunjel verde.

Piept de pui cu legume de primavara

3 bucati piept de pui, 1 zucchini feliat, 2 jumatati de ardei gras(rosu si galben), 3 morcoviori - feliati subtire, 3 cepe verzi - felii groase de 1 cm, 200 g mazare pastai, 3-4 linguri ulei de masline, sare de mare,piper,chili (din risnita), rozmarin,oregano uscate (din risnita), otet balsamic dupa gust

Spirale din mozarella

250 gr de faina10 gr drojdie100 ml de lapte caldut25 gr unt moale1 lingurita sare1 lingurita zahar125 gr de mozarellaPentru umplutura 50 gr concentrat de rosii(bulion)-origano si parmezan.

Placinta cu visine, cu capac din aluat

200 gr unt,200 gr zahar pudra,250 gr faina,60 gr amidon,5-6 oua,600 gr visine,1 praf de copt,100 ml lapte,30 gr unt,1 lingura zeama de lamaie

Hamburgheri de casa din piept de pui

100 gr piept pui tocat, 1 ou, 1 lingurita condiment chiftele alex, 1 lingurita vegeta, 1 lingurita pasta rosii, verdeata (marar si patrunjel) 2 catei usturoi, si am facut un sos separat din: 3 catei usturoi, 2 linguri ulei, 1 foaie dafin, suc de rosii,

Rulouri de pui cu branza de capra si wedges din cartoi dulci

- 125g branza de capra - 6 pulpe de pui dezosate - 2 ardei kapia copti (eu am avut din aceia la borcan) - 12 frunze de busuioc - 2 catei de usturoi - sare si piper - 12 scobitori - 2 cartofi dulci (se mai numensc Yam sau sweet potatoes in limba engleza)

Moristi

150 g branza de vaci, eu am pus crema de branza 6 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ou 1 varf sare 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 1 pliculet praf de copt 300 g faina Pentru umplutura: 9 jumatati de piersici din compot 1/2 pachet budinca de vanilie 175 ml lapte 40 g zahar

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Snitel natur din piept de pui cu legume sotate

1 piept de pui 1 rosie 2 ardei grasi galben/rosu 2 morcovi 1 ceapa 100 g dovlecel 150 g ciuperci 4-5 catei de usturoi cateva fire de patrunjel condimente pentru carnea de pui 5 linguri ulei de masline sare piper paprika

Kotlovina

Ingrediente:500 gr carne porc (de preferat gusa sau parte din cap)300 gr carnati300 gr cotlet de porc6 cepe3 ardei500 gr rosiivegetaboia de ardei dulcepipersare1 capatana usturoi1 pahar vin alb1 lg ulei500 gr cartofifoi dafin

Iaurt preparat in casa

2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Pui cu masline , in stil italian

Carne de pui 6 linguri ulei de masline 5-6 cepe mici 3 catei usturoi 250 ml supa pui 250 ml vin alb citeva sardine din conserva 1 lamaie 70 g masline fara samburi patrunjel verde sare piper boia

Rulouri de pui

Ingrediente 7 bucati de file din piept de pui cascaval Gogosari murati oua faina pesmet piper, Legume congelate,ananas pentru decor

Placinta Culinar

Aluat:500g faina100 g iaurt de fructe100g 50g zahar1 galbenus1 plic drojdie (7g)1 lingurita extract de sareumplutura:400g branza vaci2 linguri zaharcoaja de lamaiezahar vanilat1 ou2 linguri coaja pepene verde din ata (sau stafide)2 linguri grispt uns:un albus1 lingura de

Ficat de pui la cuptor

sunca din Padurea Neagra ficat de pui rosii cascaval sare folie de aluminiu

Tajine marocana de pui cu legume

Tajine sau tagine (in berbera) este un fel de mancare marocan intitulat astfel dupa denumirea vasului in care se prepara mancarea. In Cipru un vas similar se numeste tawas. Oala tajine este confectionata din argila arsa si este formata din doua parti : unitatea de baza care este plata circulara si are laturile joase si un con mare inalt sub forma de cupola care are rolul de ...capac ! Capacul are rolul de a face posibila intoarcerea condensului in vasul de baza unde se pune carnea de pasare sau peste miel etc legumele si /sau fructele destinate gatirii. Preparatul final este foarte gustos si bine aromat datorita tuturor condimentelor specifice care se adauga. Tajine tunisiana este deosebita de cea marocana seamana mai mult cu frittata italiana. Tajine marocana combina foarte des carnea de miel sau pui prepelite porumbei peste sau vita cu masline pere mere gutui caise stafide prune uscate nuci seminte de pin migdale lamai confit miere smochine rodie curmale etc. Cu o paleta foarte bogata de legume sau cu boabe : de naut linte fasole verde si boabe mazare si altele. Este aromatizata cu un amestec de condimente si arome ca : scortisoara usturoi ghimbir sofran turmeric chimen boia de ardei piper curcuma etc. Se serveste cu o garnitura de cous cous(cuscus) de exemplu. Tajine si cous cous sunt considerate ca fiind preparate traditionale berbere ce au evoulat de-a lungul timpului. Se prepara in diverse combinatii in toate colturile lumii. Paleta de ingrediente fiind atat de bogata si variata fiecare poate da frau liber imaginatiei pentru a putea prepara o : tajine ! Totul este sa nu se inlocuiasca aromele si condimentele asa cum procedeaza anumite persoane ce spun ca gatesc preparate din bucataria asiatica si inlocuiesc de exemplu sosul dulce-acrisor cu sosul bechamel sau branza tofu cu telemea de oaie! Ingrediente : 2 piepti de pui 2 cepe 2 fire praz 1 ardei gras rosu 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 capatana usturoi ghimbir praf 1/2 radacina ghimbir un praf de curcuma un praf sofran piper alb concentrat de pasare sau vita 1 lamaie confit (murata).

Foietaj cu piept de pui si spanac

2 linguri unt pentru uns foile de placinta (eu am folosit ulei), 1 ceapa taiata, 3 cepe verzi maruntite, 500 g piept de pui dezosat, fiert si taiat, 1 pachet spanac (284g) - eu am folosit 2 pachete, pentru ca scade la fiert, 2 oua, 6 foi de placinta (eu am pus vreo 9), 250 g ricotta (sau urda dulce), marar si patrunjel tocate fin,sare si piper (eu nu folosesc piper).

Rulada din piept de pui

feliute de bacon piept de pui cascaval feliat sau ras.

Ardei umplut la tava

-ulei de masline-4 fileuri de piept de pui taiate bucatele-200 g orez cu bob lung-1 patrunjel radacina-1 pastarnac-2 morcovi rasi-patrujel verde tocat-1 lingurita de cimbru uscat-1 l de supa de pui-250 g rosii tocat din conserva-1 cutie ciuperci din conserva-6 ardei rosii si galbeni grasi-1 ceapa-sare,piper-1 ceasca vin rosu

Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

500g carne tocata din piept de pui o ceapa de marime mijlocie 4-5 cartofi de marime mijlocie o vanata 2 lingurite de bulion de rosii un ou crud 100g branza de oi rasa (Feta) patrunjel verde tocat sare piper dupa gust

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

1 kg carne tocata din piept de pui. 1 cutie rosii tocate in bulion(Pomodore). 1 cutie Lasagna foi italienesti(italienesti sunt cele mai bune si se numesc'Agnesi lasagne'). 2 oua si cascaval cat va place. 3 linguri ulei extravirgin din masline. 2 linguri Pesto alla Genovese. 1 lingura menta uscata. 3 linguri Reflets de France(este un sos de bulion frantuzesc care se gaseste in Carrefour). 1 lingurita nucsoara rasa. 2 cepsoare rosii. Cascaval ras dupa pofta inimii. Sare piper si alte mirodenii.

Snitele Din Piept De Pui In Pesmet

2 bucati piept de pui dezosat 2 oua sare piper ulei faina pesmet.

Rulouri din piept de pui cu ciuperci

Va ofer un preparat care nu este tocmai "de vara" dar ii putem pune alaturi ca si garnitura un sote din orice legume doriti. Eu prefer un sote de fasole verde cu ceapa si marar. Voi puteti sa ii alaturati ceea ce va place. Iata ingredientele: - un piept de pui pregatit ca pentru snitele - o cutie de ciuperci din conserva sau 500 g ciuperci crude - 2 cepe potrivite ca marime - 2 oua - un morcov mic fiert taiat fasii - marar patrunjel - sare piper

Snitel din piept de pui, copt

Piept de pui 2 oua 3 linguri faina 3 linguri pesmet sare piper boia

Rulada din ficatei de pui si paine

500 g ficatei de pui 6 felii de paine 2 cepe 100 g costita de porc sare, enibahar cimbru 4 oua 100 ml supa de pui sau de legume 50 ml ulei o cutie cu pate de ficat

Curry de pui ca la mama lui acasa

Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India. * 500 g carne pui * 250 g ceapa (tocata marunt) * 2-3 rosii medii (taiate mic) * 2 cm ghimbir ras fin * 2 catei de usturoi ras fin * 1/2 lingurita chilli pudra * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra * 2 linguri iaurt * 1/2 lingurita piper negru pudra * sare dupa gust * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura) * o legatura de patrunjel frunzele taiate

Saramură din pulpe de pui

Cauți o saramură din pulpe de pui care să-ți aducă aminte de casa bunicii? Încearcă rețeta noastră autentică, cu ingrediente simple și gust divin.

Prajitura simpla

2 oua, o cana de zahar, o cana de lapte, jumatate de cana de ulei, un varf de cutit de bicarbonat de amoniu, putin otet, un pliculet de zahar praf cu aroma de vanilie, dulceata sau cirese ori visine din compot, faina cat cuprinde (astfel incat consistenta sa fie una potrivita - nici prea subtire, nici prea groasa).

Spaghete cu sos din carne de pui

1 ceapa 1 morcov 1 ardel 2 piepti de pui 1 pachet de spaghete sare piper ierburi suc de rosii

Stelute

Aluat frantuzesc, cremwursti, oua.

Salata cu hribi si carne de pui

o bucata de pui (pot fi 2 pui fara piept si fara pulpe) 1 morcov o telina o radacina pastarnac o ceapa 2 castraveti murati 300 g hribi 3 cepe 1 cescuta otet,condimente maioneza obtinuta din 1 ou crud doua oua fierte 100 ml ulei

Calzone

2 lingurite drojdie uscata (sau 10 gr drojdie proaspata) 200 ml apa calduta 2 lingurite miere 450 gr faina 1 lingurita sare 2 linguri ulei de masline 2 linguri seminte de susan In plus: un ou + o lingura de lapte Umplutura:orice doriti, numai sa nu fie zemoasa: diverse sosuri (de pizza, pesto-uri), carne, legume si branza din belsug.

Friptura din piept de pui umplut la cuptorul cu halogen

1 piept de pui mai maricel 150 g frunze de spanac 8 feliute de branza topita 1 morcov 2 linguri ulei (de masline) 1 lingurita condimente pentru pui 1 lingurita baza pentru mancaruri cateva fire de patrunjel verde sare piper cimbru boia

Sandwich din vinete cu piept de pui

1 vanata mare 2 rosii 4 catei de usturoi 1/2 piept de pui fiert 2 linguri ulei de masline Sare piper Frunze de busuioc

Snitel din piept de pui si cascaval

un piept de pui 100 g cascaval 2 oua faina de grau sare,piper ulei pentru prajit

Cuiburi cu branza si fructe

Ingrediente: 1 kg faina, 400ml lapte caldut, un cub drojdie, 200gr margarina sau unt moale o lingurita rasa sare, 6 linguri zahar, 2 oua.Pentru umplutura: 500gr Quark, 2 oua + 1 galbenus, 150gr zahar, 60gr margarina sau unt moale, 3 linguri budinca de vanilie, jumatati de caise si visine din compot,

Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan

Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.

Rulouri Di Piept De Pui Cu Ciuperci

300 gr ciuperci din conserva 2 piepti de pui o rosie 4 felii de cascaval sare piper unt si ulei

"Tli Tli" cu pui-" Tli Tli B'djedj"-reteta algeriana

"Tli tli" sau "langues d'oiseaux" sau"orzo" sunt niste paste preparate din faina de gris in forma bobului de orez .Sunt foarte populare in tarile mediteraneene,tarile Orientului Mijlociu si chiar in sudul Germaniei la prepararea diferitelor supe,pilafuri ,ardei umpluti,dovlecei umpluti sau chiar fierte simplu ca garnitura langa diferite mancaruri si sosuri.In unele regiuni sunt colorate si aromate cu diferite vegetale cum ar fi spanac,sfecla rosie,morcoviexista companii care produc paste orzo curcubeu pentru a oferii mancarurilor un aspect mai decorativ. "Ras el hanout"( capul magazinului sau cel mai fin condiment al magazinului) este un amestec de condimente specific Marocului .Fiecare magazin are reteta sa "secreta" astfel existand o mare varietate de combinatii in compozitia "ras el hanout". Principalele condimente din compozitia "ras el hanout" sunt:cardamom,cuisoare,scortisoara,ardei iuti,coriandru,chimin,nucsoara,curcumaunele retete includ si condimente mai putin cunoscute in Europa cum ar fi:chufa,semintele paradisului,muguri de trandafir,piperul calugarului,radacina de iris,fructe de padure,piper Cubeba,etc. Este un condiment folosit la diferite mancaruri de carne si pilafuri. Avem nevoie de: -1 pui intreg ( eu am pus 2 piepturi) -500 g paste"tli tli" -1 conserva de naut -2 linguri de margarina de palmier("samneh" sau "ghee") - 1/4 lingurita de piper proaspat macinat -1/2 lingurita scortisoara macinata -1 lingurita condiment "ras el hanout" -1 lingura pasta de rosii - 2 cepe de marime medie -2 catei de usturoi -sare dupa gust -4 oua fierte tari - 1 cub Maggi cu aroma de pui

Salata din piept de pui si farfalle

250 g paste farfalle1 dovlecel300g ruccolaCateva rosii cherry200g ciuperci proapsete sau de la conservaOtet balsamicUlei de maslineO lingurita busuiocSare, piper

Rulouri din piept de pui bacon

* 1 piept de pui * 1 pachet sunca de padure / bacon feliat * unt * 2 morcovi * 1/2 ceasca de vin alb demisec

Top 19 preparate tradiționale de Crăciun în lume. Japonezii nu se chinuie deloc

Descoperă cele mai îndrăgite preparate tradiționale de Crăciun din întreaga lume. Inspirație pentru un meniu festiv internațional unic.

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

1,5kg. pulpe de pui(sau curcan) jumatate de cana faina sare,piper 45ml. ulei de masline 2 cepe taiate in bucati mai mari 1 ardei gras verde sau rosu taiat bucati 6 catei de usturoi zdrobiti 2 lingurite de ierburi(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru) 500g ciuperci champinion taiate felii(proaspete sau din conserva) 1 conserva de rosii in suc propriu(800ml) 125ml. supa de pui

Rulouri din piept de pui cu ardei si mustar

aprox 300-400 piept de pui feliat (sau puteti lua o bucata mai mare de piept de pui si o feliati voi) 1 ardei rosu 1 ardei galben/verde sare si piper oregano uscat 4-5 lingurite sos de mustar cu marar (eu am cumparat de la Lidl dar se poate face si din 3 lingurite de mustar cu o lingura ulei de masline si un pic de marar uscat) 2 morcovi mari o ceapa mai mare sau doua mici 2-3 linguri ulei de masline pt uns tava