Sote de pipote si inimi
Sote de pipote si inimi retete: cum gatesti sote de pipote si inimi si cele mai gustoase retete de salata de pipote cu ceapa, ciulama de ciuperci cu pipote, supe si ciorbe de post, salata de morcov si telina, ciorbe si supe de post, salata de telina si morcov, supa de scoici si creveti, retete de ciorbe si supe, produse de panificatie si patiserie, ciorba de pui cu usturoi si tarhon.Inimi și pipote sote. Rețetă tradițională, simplă și savuroasă
Rețetă tradițională românească de inimi și pipote sote, simplă, rapidă și gustoasă. Descoperă un preparat delicios și hrănitor, perfect pentru orice ocazie.
Pilaf cu pipote si inimi
1 cutie de pipote si inimi 1 ceapa potrivita 4 ciuperci potrivite 2 cani de orez sare piper ulei
Pipote si inimi picante
300 g pipote si inimi de pui3 rosii2 cepefrunze de telina1 capatana mare de usturoi1 ramurica rozmarin1 ardei iutefoi de dafin, piper
Ciulama din pipote și inimi de pui
Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie.
Pilaf cu pipote si inimi de curcan
o cana de orez 2-3 cani supa de carne un morcov o ceapa sare,piper macinat si cimbru 400-500 g pipote si inimi curcan patrunjel verde tocat 4-5 linguri ulei de masline sau dupa gust
Legume cu pipote si inimi
500 g pipote si inimi de pui 400 g legume congelate din comert( care cuprinde mazare,fasole verde conopida morcovi) 2 morcovi 2 cepe 1 ardel 6 catei de usturoi ulei sare piper boia
Tocăniță de pipote și inimi
Tocănița de pipote și inimi este un preparat tradițional românesc, sățios și plin de savoare. Un fel principal perfect pentru mesele în familie sau când vrei să te bucuri de o mâncare caldă și reconfortantă.
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat
- un pui mai mare de 1.5kg pe care il alegem astfel incat sa aiba pielea neperforata - 1 sau 2 linguri de ulei - aprox 300g pipote si inimi - aprox 300g ficat de pui - 2 oua fierte - 2 oua crude - o ceapa - 2 catei de usturoi - patrunjel - 2 sau 3 felii de paine inmuiate in lapte - sare piper
Spaghete cu pipote de pui
500g pipote de pui (puteti adauga si inimi) 400g spaghete O ceapa O jumatate ardei gras verde O jumatate ardei gras rosu 2 catei usturoi O mana patrunjel O lingura bulion 2 linguri ulei masline Boia Cimbru Piper sare
Drob de pui cu pipote și ficăței
Drobul de pui cu pipote și ficăței este un preparat bogat în proteine și nutrienți esențiali, ceea ce îl face o opțiune sănătoasă și echilibrată pentru orice masă.
Rulada din organe de pasare
1 kg amestec organe de pui (pipote inimi ficat) 3 cepe 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura marar proaspat 5 oua 1 lingura pesmet alb sare si piper dupa gust
Drob de pui - cea mai simplă rețetă
Drob de pui - o rețetă simplă, delicioasă, se face ușor și este potrivită pentru masa de Paște, dar și în altă perioadă a anului, oricând aveți poftă de drob.
Ficat de porc cu salvie si vin rosu
o cescuta ulei de masline 700 gr ficat de porc (sau pui cu pipote si inimi) 4-5 catei de unsturoi cateva frunze de salvie jumatate pahar de vin rosu 3 linguri bulion sare piper
Drob de pui în crustă de aluat
Drob de pui în crustă de aluat - un aperitiv original, atipic și gustos, undeva la granița dintre drob și plăcintă cu carne tocată.
Mazare cu pipote la cuptor
* 1 cutie de mazare, * 1/2 kg de pipote, * 1 ardei, * 1 cana apa * morcov, * pastarnac, * ceapa, * sare, * cimbru * piper alb * marar
Tocanita de pipote cu vin
-4 cepe potrivite -2 rosii -2 linguri pasta de tomate -1 pahar vin alb sec -1 kg pipote -sare,piper -1 lingura boia dulce -verdeata -50 nl ulei
Tarta de ficatei si pipote
500 g ficatei de pui500 g pipote2 morcovi2 ardei rosiisarepiper100 ml vin rosu50 g ulei2 cepe1 capatana usturoi
Tocaniță de pipote cu ceapă
Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi
Mamaliguta cu pipote la cuptor
1 caserola ficat de porc1 caserola pipote si ranza de pui1 legatura ceapa verdemararpatrunjel1 morcovsarepipermamaligutacascaval2 oua
Tocanita de pipote cu ciuperci
300 g pipote 250 g ciuperci (preferabil proaspete) 1 ceapa mai mare 2-3 linguri pasta de rosii 1 lingurita pasta ardei iute sare, piper patrunjel tocat
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan
200g ficatei de curcan 150g inimi de curcan un ardei galben rosii cherry arpagic 250g ciuperci tepuse de frigarui
Tocanita din pipote de pui
500 gr pipote de pui,spalate si curatate 1 ceapa,taiata in cuburi 2-3 cartofi,curatati si lasati intregi sau taiati bucati mari 1 lingura paprika,boia de ardei 1 lingura pasta de tomate apa sare piper Optional:frunza de dafin
Pipote cu maioneza
Este un aperitv rece. -1kg de pipote de pui/curcan. -1 morcov mare. -1 cartof potrivit. -1/4 radacina de telina. -4-5 catei de usturoi. - Citeva frunze de patrunjel verde. -Sare si piper dupa gust. Pentru maioneza: -1 galbenus de ou fiert tare. -1 galbenus de ou crud. -2-3 lingurite de mustar. -300ml ulei de floarea soarelui.
Friptura de pui cu sos de vin
As putea spune ca este o tochitura dar avand in vedere ca tochitura prin definitie este o mancare gatita doar cu carne de porc organe de porc si carnati m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin. -bucatele de pui: aripioare copanele bucati de piept gaturi bucati de spate inimi pipote -2 cepe -50 ml ulei - 200 g jambon de porc afumat -1 capatana de usturoi -50 ml suc de rosii -1 pahar cu vin alb -500 ml apa sau zeama de supa -condimente: sare piper boia de ardei cimbru foi de dafin piper boabe.
Piept de pui cu sote de ghebe
Pentru marinarea pieptului de pui: 4 felii piept de pui 1 lingurita mustar 2 linguri ulei 2-3 linguri vin sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce un varf de lingurita oregano uscat 1 catel de usturoi Sote de ghebe: 1 ceapa mica 300 gr ghebe 2 linguri ulei sare piper 3 linguri smantana 2-3 crengute marar verde
Tagliatelle cu pipote de pui si vin de Porto
3 linguri ulei de masline1 ceapa rosie1 ceapa alba 1 ardei rosu gras 2 catei de usturoi 2 fire bogate de patrunjel 500 gr pipote de pui 175 gr paste uscate sare, piper negru 1 lingura ulei 50 ml vin de Porto 25 gr unt Servit: frunze da patrunjel tocate piper negru proaspat rasnit
sote de ficat
1kg ficatei,sare,piper,2-3 catei usturoi, cepe potrivite,50g vin alb,ulei,50g apa.
Rulouri din piept de pui cu ciuperci
Va ofer un preparat care nu este tocmai "de vara" dar ii putem pune alaturi ca si garnitura un sote din orice legume doriti. Eu prefer un sote de fasole verde cu ceapa si marar. Voi puteti sa ii alaturati ceea ce va place. Iata ingredientele: - un piept de pui pregatit ca pentru snitele - o cutie de ciuperci din conserva sau 500 g ciuperci crude - 2 cepe potrivite ca marime - 2 oua - un morcov mic fiert taiat fasii - marar patrunjel - sare piper
Pui umplut
Un pui mare 1 cana orez ficatei 1/2 kg pipote 300g piper cimbru sare cartofi ulei
Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă
Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.
Orez African picant
orez cu bob lung 1-2 c~atei de usturoi tocati ulei sare Pentru sot'e: 1 ceap~a mic~a stafide galbene caju Badjak sau piri piri sos de soia
Sote de legume de vara
- 1 ardei rosu- 1 ceapa mare- cateva buchetele de brocoli- 2 morcovi- 200 g ciuperci aiate bucatele- 1 dovlecel mic- 500 g cartofi- 300 ml ulei masline- sare si piper
Sote de mazare cu menta
1/2 kg mazare, 200 g boabe de fasole verde,40 g unt; frunze de menta, parmezan,marar, sare
Sot'e de spanac cu usturoi
1,5 kg spanac verde la legatura 1 ceapa alba bulion de rosii ( 1-2 linguri) ulei de masline 1 ardei gras rosu 2-3 catei de usturoi sare piper cimbru
Sote de morcovi
300-400 g morcovi (carote) 1-2 lingurite zahar 20 ml ulei 1-2 lingurite faina optional 1 cub (1 lingurita) concentrat ciuperci 1 lingurita unt optional 1 lingura smantana cateva fire marar patrunjel sare piper 1/4 ardei rosu (pentru decor)
Pui sote cu varză de Bruxelles
Dacă vrei o masă ușoară și rapidă, această rețetă de pui sote cu varză de Bruxelles și ceapă e perfectă. E genul de mâncare pe care o poți face într-o zi aglomerată, fără să faci compromisuri în privința calității sau a gustului.
Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute
Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.
Rulouri cu creveti
(8 buc): 200 g creveti curatati si prefierti Zeama de la o lamaie mica 2 linguri maioneza 1 lingura mustar O lingura unt 50ml vin alb 4 linguri marar tocat O ceapa rosie tocata marunt 2 tije inimi de telina verde (celery) taiate marunt 8 mini chifle cu susan
Mousse De Ciocolata Alba Si Neagra
O combinatie perfecta, de ciocolata alba si ciocolata cu lapte intr-un desert cremos, usor, care arata uimitor!
Sote de pui cu sos de vin
2 pulpe de pui50 g unt100 ml vin alb100 ml apacimbru, patrunjel verdesare, vegeta, piper1 foaie de dafin2 morcovi
Salata verde cu mere si napi
ingrediente pentru 3 persoane:3 inimi de salata verde, taiate transversal,2 napi, feliati fin,2 mere verzi, taiate felii,sucul de la o portocala,1 lingurita de miere,1 lingura ulei de rapita,sare, piper, dupa gust.
Rulouri de curcan cu bacon si menta
Piept de curcan feliat (snitele) piper negru sare groas~a p~atrunjel sec usturoi granulat vin ulei de m~asline 1 l~am^aie felii de bacon sau sonc afumat ment~a proasp~at~a at~a de buc~at~arie Pt. garnitur~a: *Cartofii pr~ajiti *Sot'e de fasole verde cu morcovi si usturoi
Pui Sote Cu Sos Cremos De Arpagic
O friptura de pui cu un sos cremos, care se poate servi cu sparanghel, conopida sau piure de cartofi.
Legume sote cu pulpe si ardei copt
ptr 2 portii 2 morcovi, vegeta gust gaina, 1 ceapa rosie, 2 rosii, fasole pastai (am folosit la cutie ,nu am gasit in piata ), 2 ardei gras, 2 pulpe, ulei masline, ulei floarea soarelui, sare, piper, busuoic verde ptr ornament (sau se poate inlocui cu orice), otet
Conopidă la tigaie / sote. Rețetă și trucuri utile
O rețetă delicioasă de conopidă trasă la tigaie (sote) delicioasă și foarte ușor de făcut.
Liseine (specific arab)
-2 kg liseine -750 g orez normal (cca 5 pahare) -500 g carne de miel taiata patratele de cca 0,5 / 0,5 cm -condimente: piper ienibahar cardamom curcum (turmeric) se pun dupa gust. Curcumul se pune in general pt. culoare e galben -cca 3 lingurite de sare -6-7 linguri de ulei de masline -1 kg de pipote -8-10 catei de usturoi -1 kg de piupote -8-10 catei de usturoi
Saramura de peste cu fructe de mare
Saramura de peste:1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 ardei iute, 2 linguri pasta de rosii, file de cod, sare, piper, busuioc, patrunjel, ulei de masline.Creveti si Surimi:3-4 catei de usturoi, creveti, surimi, ulei de maslineCiuperci sote:ciuperci, unt, patrunjel, sare,piper
Ciuperci la tigaie (sote) cu usturoi. Sunt moi și fragede, ușor rumenite și cu o aromă bogată
Încercați această rețetă de ciuperci la tigaie și s-ar putea să nu mai gătiți niciodată ciupercile în alt mod. Ciupercile sotate în unt sunt moi și fragede, ușor rumenite.
Sote De Vitel(vita) Cu Legume
500 g pulpa de vitel sau vita 2 cepe sau 2 legaturi de ceapa verde 3-4 catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde 100 ml vin alb pentru sos alb sau vin rosu daca doriti sos rosu ulei de masline dupa gust cimbru,busuioc,sare,piper Puteti folosi fasole verde,mazare,boabe de porumb,morcov,telina,ardei gras rosu,verde sau galben dupa gust.Legumele pot fi proaspete sau congelate.