Drob de pui în crustă de aluat - un aperitiv original, atipic și gustos, undeva la granița dintre drob și plăcintă cu carne tocată.

Drob de pui în crustă de aluat

Drobul nu lipsește de pe masa de Paște. Există atâtea feluri de a-l prepara și savura, potrivite pentru orice gusturi. Puteți să-l faceți din carne de pui în loc de organe de miel, din ciuperci sau chiar din pește.

La fel de bine, îl puteți îmbrăca în aluat foietaj și transforma într-un aperitiv original, atipic și gustos, undeva la granița dintre drob și plăcintă cu carne tocată. 

Pentru această rețetă am folosit organe de pui, dar la fel de bine puteți proceda și cu drobul de miel, pe care să-l îmbrăcați în aluat înainte de a-l da la cuptor. 

De asemenea, puteți folosi aluat foietaj din comerț sau îl puteți prepara voi, foarte ușor.

Rețeta de drob de pui în crustă de aluat

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g pipote și inimi de pui
  • 1 ceapă
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă crude
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • apă rece

Mod de preparare

Puneți organele de pui la fiert în apă cu sare. Luați spuma pe măsură ce se formează. Lăsați să fiarbă aproximativ 45 de minute - o oră sau până când sunt bine fierte. Scurgeți apa și lăsați să se răcească.

Tocați ceapa și ceapa verde și căliți-le în ulei, cu puțină sare. Între timp, dați organele de pui prin mașina de tocat sau prin robotul de bucătărie pentru a o mărunți.

Amestecați carnea tocată, cu ceapa călită, verdețurile tocate mărunt, ouăle crude, condimentați cu sare și piper și amestecați bine.

Pentru aluat, amestecați untul rece cu făina, se adaugă oul și sarea și se amestecă. Se toarnă apa rece până când obțineți un aluat consistent și nelipicios.

Întindeți foaia de aluat pe o suprafață tapetată cu făină. Aluatul trebuie să fie subțire și să aibă suprafața cam de două ori și jumătate mai mare decât tava în care coaceți drobul.

Puneți aluatul în tavă și turnați compoziția de drob peste. Nivelați și aduceți marginile de aluat una peste alta, astfel încât să ”sigilați” drobul. Ungeți cu ou bătut, faceți câteva înțepături cu o furculită și dați la cuptor, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute.

Tăiați și serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!