Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie. 

Ciulama din pipote și inimi de pui
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 kg inimi și pipote de pui, amestecate
  • 400 ml smântână
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel

Mod de preparare

Pentru început, spălați organele de pui și puneți-le la fiert în apă cu sare. Lăsați să fiarbă 10 minute după ce dau în clocot, cât să iasă acea spumă din ele și să nu fie eliminată în ciulama.

Între timp, tocați mărunt ceapa și puneți-o la călit în câteva linguri de ulei. Când ceapa a devenit translucidă, adăugați pipotele și inimile de pui scurse de apă și câteva polonice din apa în care au fiert.

Asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă la foc potrivit. Mai completați cu apă, dacă mai este nevoie, cât să le acopere. Când pipotele și inimile sunt fierte, amestecați făina cu smântâna și un polonic din zeama din vas. Turnați amestecul peste pipote și inimi și lăsați pe foc până când ciulamaua s-a îngroșat.

Opriți focul și adăugați verdețurile tocate mărunt. Serviți ciulamaua cu mămăligă caldă.

Poftă bună!