Drob de pui - o rețetă simplă, delicioasă, se face ușor și este potrivită pentru masa de Paște, dar și în altă perioadă a anului, oricând aveți poftă de drob.

Drob de pui - rețeta simplă

Mai e puțin până la Paște, iar drobul este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare. Dacă rețeta originală se face din organe de miel, trebuie să știți că puteți face drob și din organe de pui, curcan sau vită.

Drobul de pui este perfect pentru cei care nu agreează gustul și mirosul cărnii de miel. În plus, este o variantă mai slabă și mai ușor de digerat. În acest fel, se reduce numărul de calorii și este ușurată digestia. 

Rețeta de drob de pui pe care v-o propunem astăzi este simplă, delicioasă, se face ușor și este potrivită pentru masa de Paște, dar și în altă perioadă a anului, oricând aveți poftă de drob.

Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui
  • 750 g pipote și inimi de pui
  • 3 cepe
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă crude
  • 4 ouă fierte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți organele de pui la fiert în apă cu sare. Luați spuma pe măsură ce se formează. Lăsați să fiarbă aproximativ 45 de minute - o oră sau până când sunt bine fierte. Scurgeți apa și lăsați să se răcească.

Tocați ceapa și ceapa verde și căliți-le în ulei, cu puțină sare. Între timp, dați organele de pui prin mașina de tocat sau prin robotul de bucătărie pentru a o mărunți.

Amestecați carnea tocată, cu ceapa călită, verdețurile tocate mărunt, ouăle crude, condimentați cu sare și piper și amestecați bine. Puneți compoziția în două tăvi de chec, tapetate cu hârtie de copt și nivelați. Puneți două ouă fierte în fiecare tavă și împingeți-le în compoziție.

Dați în cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute, sau până când drobul s-a rumenit deasupra.