Tocanita de ciuperci
Tocanita de ciuperci retete: cum gatesti tocanita de ciuperci si cele mai gustoase retete de tocanita de ciuperci cu pui, tocanita de ciuperci ardeleneasca, tocanita de ghebe, tocanita de pui, tocanita de porc, tocanita de plamani, tocanita de cartofi, tocanita de iepure, tocanita de post, tocanita de rata.Nokedli cu tocanita de ciuperci
Nokedli: 3 oua jumatate de kg de faina Putina apa dupa ochi sare piper Tocanita de ciuperci 1 Ardei rosu 2 linguri ulei 1 Ceapa 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame 3 linguri de ulei 1 lingura de faina 350 De grame de smintina 1 Catel de usturoi Sare piper patrunjel verde
Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.
Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine. 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi 500 gr ciuperci 2 cartofi 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi 500 gr rosii la cutie sare de mare piper boia dulce/iute
Tocăniță de ciuperci - de post
Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri. Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc. Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.
Tocanita de iepure cu ciuperci
-500 gr carne de iepure -2 cepe(potrivite) -200 gr ciuperci -sare -piper -boabe mustar -maioran -vin alb -50 gr unt -apa
Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna
2 puplpe 1/2 kg ciuperci de toamna (ghebe) supa de pui 1 ceapa 50 g unt 2 catei de usturoi 200 g smantana sare piper cimbru patrunjel marar
Tocanita de vita cu ciuperci la slow cooker
O reteta gatita la foc mic, pentru un plus de savoare.
Tocanita de pipote cu ciuperci
300 g pipote 250 g ciuperci (preferabil proaspete) 1 ceapa mai mare 2-3 linguri pasta de rosii 1 lingurita pasta ardei iute sare, piper patrunjel tocat
Tocăniță ardelenească cu ciuperci și smântână
Tocănița ardelenească cu ciuperci și smântână este o rețetă tradițională pe care o veți savura cu plăcere până la ultima înghițitură.
Tocanita de pipota cu ciuperci
-300 gr pipote -250 g ciuperci (preferabil proaspete) -1 ceapa mai mare -2-3 linguri pasta de rosii -1 lingurita pasta ardei iute -sare piper -patrunjel tocat
Tocanita de curcan cu ciuperci
800 g piept de curcan 800 g ciuperci 6 rosii sau cateva linguri de bulion concentrat 2 cepe cativa catei de usturoi patrunjel ulei de masline sare piper alb
Tocanita delicioasa de ciuperci
- 1 varf piper negru - 2 lingura bulion - 300 gr ciuperci - 1 buc. ceapa alba - 2 lingura patrunjel - 1 lingura rozmarin - 1 lingurita sare - 1 buc. ardei - 1 buc. rosie - 2 buc. catei de usturoi - 150 gr faina de porumb
Couscous cu tocanita de ficatei si inimi de pui si ciuperci
-5 cepe -350g ficatei si inimi -180g ciuperci in conserva -500ml apa -ulei pt prajit -2 lingurite de boia dulce -sare -piper -200g couscous -unt cat o nuca
Tocanita de naut cu ciuperci rosii si galuste bavareze
400 g naut Sun Food 300 g ciuperci taiate Sun Food 400 g rosii cuburi Sun Food 1 ceapa rosie 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 1/2 ardei gras frunze patrunjel verde sare piper -pentru galuste bavareze: 3 chifle de 1 zi 80 g pesmet 2 oua 70 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mica( 2 verzi) 1/3 gogosar patrunjel verde 200 ml lapte sare piper nucsoara Daca serviti tocanita fara galustele bavareze veti avea o mancare de post buna de tot gata in 15 minute !
Tocanita cu dovleac
- un sfert dovleac (~400 grame) - 2 bucati piept pui (sau 3 pulpe) dezosat - un borcan mic ciuperci - 4-5 rosii - 2 cepe medii - 2 ardei grasi - sare piper condimente dupa gust - patrunjel.
Tocanita cu vitel si ciuperci champignion
1 Kg pulpa de vitel. 1 Kg ciuperci champinion. 5 Cepe rosi potrivite. 5 Catei de usturoi. 3 Linguri de ulei extravirgin. 500 Ml supa de vita(cubulete). 250 Ml vin alb. 3 Boabe de enibahar. 1 Foaie de dafin. 1/2 Lingurita cimbru uscat. 2 Linguri de unt. 2 Linguri de faina. Sare piper roz proaspat macinat si ce condimente ne plac mai mult.
Tocăniță de năut cu ciuperci și roșii
Vrei să încerci o mâncare nouă, sățioasă și plină de savoare? Tocănița de năut cu ciuperci și roșii este alegerea ideală!Acest fel de mâncare este ideal pentru vegetarieni și vegani, dar și pentru cei care doresc să diversifice meniul zilnic.
Tocanita de iepure cu arpagic la slow cooker Crock Pot
pentru marinat carnea: cateva linguri de ulei de masline rozmarin sare de mare piper boabe enibahar rozmarin dafin 1 lingura otet balsamico 1/2 lingurita turmeric Pentru tocanita la Crock Pot o bucata de iepure spate sira o mana de arpagic 2 ardei bianca de marime medie 1/2 ardei gras rosu taiat bucati 200 gr ciuperci feliate 200 ml suc de rosii 2 rosii mari o mana de pastai galbene 1 morcov 1 doza de bere neagra sare piper 1/2 lingurita harissa rozmarin
Tocanita bihoreana
1kg carne de porcpiper, sarepaprika1 pahar vin alb2 linguri pasta de rosii250g creierulei pentru prajit500g ciuperci2 oua2 cepe1kg mazare1 legatura patrunjel verde
Tocanita de galbiori
500 gr galbiori, 2 catei de usturoi, 200 ml smantana, patrunjel, marar, 1 ceapa, sare, piper, 30 ml ulei, 200 ml lapte dulce
Tocanita cu spaghete
5-6 pulpe 200g de kaizer 500g ciuperci un ardei rosu o ceapa mare sau doua mai mici ,ulei pentru prajit o sticla de sos de rosii sare piper o cana cu vin si spaghete
Tocanita de pasare cu legume
o pasare(fara piept) Eu am avut o curca mai t^anara. legume de sezon ceapa verde cartofi c^ateva ciuperci ulei sau unsoare verdeata piper sare boia faina pentru sos
Tocăniță de ciuperci și soia - rețetă simplă de post
Această rețetă de tocăniță de ciuperci și soia este perfectă pentru zilele de post, dar este atât de delicioasă încât poți să o incluzi în meniul zilnic, indiferent de sezon.
Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.
1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit
Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga
In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.
Tocăniță de cartofi cu salată de sfeclă coaptă
Rețetă simplă de tocăniță de cartofi cu salată de sfeclă coaptă. O mâncare de post, ușor de făcut și plină de gust.
Tocanita de bureti de pom
800gr bureti de pom(e o specie de ciuperci care se fac in livezile de pomi fructiferi in luna aprilie si jumatatea luni mai) o legatura de ceapa verde o legatura de patrunjel 2 linguri de faina 100ml de lapte 100gr de smantana o lingurita boia dulce sare piper
Tocăniță de ciuperci cu cartofi. Rețeta de post, consistentă și delicioasă
Făcută cu ciuperci delicioase și cu cartofi gătiți într-un sos savuros, această rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi este ideală pentru zilele de post sau când nu vreți să mâncați carne.
Hribi cu smântână și usturoi - o tocăniță aromată și delicioasă
Tocănița de hribi cu smântână este alegerea ideală. Este o rețetă simplă, dar gustoasă, perfectă pentru o masă rapidă sau o cină consistentă.
Tocanita De Ceapa Cu Carne
Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare. Eu am folosit pentru aceasta tocanita 3 pulpe de pui. 1 kg de ceapa un ardei gras sau capia cateva felii de telina 6 rosii sare,piper,cimbru dupa gust o frunza de dafin cateva boabe de piper si coriandru bulion sau pasta de tomate dupa gust
Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta
Buretii de roua- Marasmius oreades-au palarie subtire de forma conica apoi ^intinsa si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite cu iarba scurta. 500 g ciuperci 3 buc ceapa verde 1 ardei gras 1 rosie ulei 2 buc usturoi verde sare piper patrunjel verde tocat smantana(optional)
Ciuperci la tava
Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust
Ciuperci pane umplute
20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet
Tocaniță de pipote cu ceapă
Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi
Iahnie de ciuperci
Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci
Ciuperci deshidratate pentru iarnă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație. Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute.
Budinca de ciuperci cu cascaval
Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper
Tocanita de vitel cu piure de cartofi
Pt tocanita trebuie: 800-1000 g carne de vitel 2 cepe 1 morcov 1 ardel 3 catei de usturoi ulei sare piper boia dulce un cub de vita de la Knorr patrunjel 2 linguri de faina apa Pt piure trebuie: 1000 g cartofi sare ulei lapte 3 catei de usturoi
Gulas de ciuperci
1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.
Tocăniță cu ficat și plămân de porc
Tocăniță de ficat și plămân de porc – rețetă tradițională românească cu ficat și plămân de porc, legume și sos de bulion.
Tortelloni cu ciuperci
2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.
Ciuperci coapte in aluat
ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei
Tocanita cu legume si chiftele
Pentru chiftelute 500 g carne de porc(eu am avut fleica) 3 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde sare piper mnacinat 1 ou 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 felii de paine ulei pentru prajit faina Pentru tocanita 3 fire de ceapa verde 1 fir usturoi verde 1/4 telina o mana mini-carote 1 ardei gras 3-4 felii bacon 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin ulei sare piper macinat
Ciuperci cu usturoi
1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.
Ciuperci umplute cu spanac
o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.
Orez cu mere, ciuperci si ierburi
Ingrediente pentru 4 persoane:360g orez integral1 legatura cimbru1 legatura maghiran1 legatura busuioc1 legatura patrunjel1 crenguta rozmarin1/2 lamaie150g ciuperci (alege ciuperci ce pot fi consumate crude)ulei de masline4 fire ceapa verde1/2 mar
Burgeri cu ciuperci
Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume.
Palmieri din foietaj cu ciuperci
Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri. Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros.
Chec de ciuperci si marar
3 cepe medii taiate cubulete (400 g) 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete 5 oua la temperatura camerei 5 linguri de faina (100-125 g) 5 linguri de smantana (100ml) 1 legatura mare de marar 3 linguri de ulei sare si piper