Tocanita de iepure cu mamaliguta
Tocanita de iepure cu mamaliguta retete: cum gatesti tocanita de iepure cu mamaliguta si cele mai gustoase retete de tocanita de iepure, ciorba de iepure cu tarhon, iepure intreg la cuptor, iepure la crock pot, tocanita cu ficat de porc, tocanita de rata cu cartofi, tocanita de ciuperci cu pui, tocanita de ghebe cu ou, tocanita cu chiftele, tocanita de rata.Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta
oCarne de iepure (un iepure intreg) oCiupercute oMorcovi oCeapa oArdei gras oFoaie de dafin oCimbru oVin rosu vartos oMalai oSmantana
Tocanita de iepure cu ciuperci
-500 gr carne de iepure -2 cepe(potrivite) -200 gr ciuperci -sare -piper -boabe mustar -maioran -vin alb -50 gr unt -apa
Tocanita de iepure-n cuptor
- 1 iepure taiat bucati - 3-4 morcovi - 1 radacina telina - 4 catei de usturoi - 1 ceapa - o legatura patrunjel - ulei de masline - 1 pahar sos de rosii - 1 pahar vin alb - cateva cuisoare - 2-3 foi dafin - sare de mare - piper
Tocanita de iepure cu arpagic la slow cooker Crock Pot
pentru marinat carnea: cateva linguri de ulei de masline rozmarin sare de mare piper boabe enibahar rozmarin dafin 1 lingura otet balsamico 1/2 lingurita turmeric Pentru tocanita la Crock Pot o bucata de iepure spate sira o mana de arpagic 2 ardei bianca de marime medie 1/2 ardei gras rosu taiat bucati 200 gr ciuperci feliate 200 ml suc de rosii 2 rosii mari o mana de pastai galbene 1 morcov 1 doza de bere neagra sare piper 1/2 lingurita harissa rozmarin
Tocanita de iepure vanat
1 kg carne de iepure, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 morcov, 3-4 linguri ulei, 3 linguri suc de rosii, cateva masline negre, sare, piper, cimbru verde, boia dulce. Pentru marinata: 500 ml vin alb sec, 200 ml apa, 3-4 catei de usturoi, 1 ceapa, boabe de piper, 1 foaie de dafin.
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure
Asadar ingrediente: tagliattelle de spanac 3 linguri ulei de masline pulpe de la un iepure de casa 1 morcov 1 lingurita ienibahar sfaramat usor 1 lingurita rozmarin 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita fenicul 250 ml vin rosu 2-3 linguri pasta tomate 300 ml supa de pui 1 lingura mustar sare si piper
Ochiuri cu mamaliguta
oua proaspete (2 de persoana) ulei pentru prajit cascaval mamaliguta
Iepure la tava
un iepure masline 200g, usturoi, sare, piper, dafin, 2 morcovi 2 cepe, un pahar de vin rosu, 2 linguri de bulion.
Iepure cu masline
un iepure sau doar pulpe de iepure (de camp) 1-2cepe 1 telina 1-2 morcovi 1 pastarnac,ardei(facultativ),suc de rosii sau pasta de bulion 300-400g masline nesarate,1 pahar vin alb,3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sau masline,foi de dafin sare sau deliKat piper,2-3felii de lamaie.
Pulpe de iepure cu sos aromat - Coniglio in galera
carne de iepure - 4 pulpe de iepure, salvie - multa salvie, pentru ca trebuie sa se simta, 3 catei de usturoi, ulei extravirgin de masline, otet, sare, piper, Am pus cam 175 ml de ulei si o idee mai mult de otet.
Peste cu mamaliguta
Aceleasi ca la reteta "Peste prajit"si "Mamaliguta rapida"-vezi retetele!
Iepure Inabusit Cu Ceapa
Spate,pulpe de iepure 3-4 cepe, pahar vin,sare 1-2 foi de dafin
Iepure si carnati la cuptor cu sos
un iepure 4-6 carnati 2 cepe 2 morcovi ulei, sare, piper pasta de tomate
Iepure cu sos de muștar (Lapin a la moutarde)
Există o mulțime de modalități de a găti carnea de iepure, dar această rețetă de inspirație franțuzească, este de departe una dintre cele mai gustoase. Gătită corect, carnea de iepure este fragedă, aromată și suculentă. Lapin a la moutarde este o rețetă extrem de populară în Franța, de aceea există și multe versiuni ale ei, mai simple sau mai complexe. Astăzi v-o prezentăm pe cea mai simplă, cu minimum de ingrediente, făcută celebră de bucătarul Richard Olney în cartea sa. Pornind de la această rețetă de bază, puteți improviza și adăuga și alte ingrediente pe parcurs: condimente, vin, verdețuri, usturoi, smântână pentru gătit etc. Dar vă garantăm că rețeta este delicioasă și așa, în cea mai simplă formă a ei. Este important să folosiți carne fragedă de iepure și muștar original de Dijon. Preparatul nu va avea același gust dacă folosiți un muștar obișnuit.
Friptura de Iepure la Cuptor
un iepure marinat (reteta o gasiti pe site www.reteta-video.ro) 10 catei de usturoi curatati si spalati 50 gr. de unt 50 ml de apa
tocanita de rosi cu mamaliguta
2 cepe mai mari 2 cuti de rosi (eu am gasit rosi la conserva dinacelea mici) un ardei galben sare piper mamaliga: un pahar de malai o ligurita de sare si 4 pahare de apa
Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga
In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.
Friptura de iepure
&bull 1 iepure &bull 4-5 cepe mici &bull 3-4 morcovi &bull 20 boabe de piper &bull 2-3 foi de dafin &bull cimbru &bull 1 pahar de vin &bull pasta de bulion &bull ulei &bull sare
Iepure in dafi si cartofi la cuptor
4 pulpe de iepure sare si piper proaspat macinat 50 ml vin alb demi-dulce ulei de masline un praf de nucsoara amestec Tex-mex il gasiti pe afaf.ro o mana zdravana de frunze de dafin * pulpele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan doar ca fara piele si putin crestate... pentru garnitura: cartofi curatati si taiati felii grosute sare dupa gust putin ulei
Iepure Cu Rosii Si Rozmarin
2 linguri ulei de masline 2 pulpe de iepure 100g bacon 3 catei de usturoi 2 cepe rosii 2 fire de rozmarin 300ml vin rosu 400g rosii in bulion 100ml supa de pui 1 lingura de unt
Chiftele de iepure in crusta de pesmet si susan
* 800 g carne de iepure* 2 oua* 1 morcov* 1 cartof* patrunjel verde* tarhon uscat* susan* pesmet* sare de mare* piper
Pulpe de iepure cu bere
pulpe de iepure (^in cazul meu pulpele de la un iepure de casa crescut de mama soacra) ceapa verde - 2-3 fire ardei gras rosu - 1 buc ardei gras verde - 2 buc ciuperci champignon - vreo 10 buc praz - 1-2 buc morcov - 2 buc rosii cherry - vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici) ulei de masline frunze dafin, boabe de piper boabe de enibahar strivite cimbru sare un pahar mare de bere - adica 330-350 ml
Tocanita din carne de porc cu mamaliguta
6oo g carne porc 1 ceapa 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 rosie usturoi patrunjel verde 1 lingura pasta de ardei 2 linguri ulei faina de malai sare piper
M^ancare rece de iepure cu masline
1 1/2 kg ceapa carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuras daca se poate numi asa) 200 ml ulei 300 gr masline 4-5 linguri sanatoase de bulion sare piper dafin delikat
Friptura de iepure cu morcov
500 gr carne iepure 1 capatana usturoi 1 morcov mare 30 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita piper 1 lingurita piper alb coriandru 150 ml vin alb 50 gr pasta tomate sare
Mancare cu iepure si masline
1 1/2 kg ceapa carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuras, daca se poate numi asa) 200 ml ulei 300 gr masline 4-5 linguri sanatoase de bulion sare, piper, dafin, delikat
Mamaliguta cu pipote la cuptor
1 caserola ficat de porc1 caserola pipote si ranza de pui1 legatura ceapa verdemararpatrunjel1 morcovsarepipermamaligutacascaval2 oua
Friptură de iepure cu smântână și usturoi
Friptura de iepure cu smântână și usturoi este un fel de mâncare tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său bun și aroma puternică. Carnea de iepure este fragedă și are puține grăsimi, iar sosul de smântână și usturoi o completează perfect. Rezultatul este un preparat simplu și delicios, pe care oricine îl poate savura.Această rețetă este ideală pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a răsfăța familia cu o masă delicioasă.
Pulpe de iepure ^in sos de rosii si masline
2 pulpe anterioare de iepure cca 250 gr bucata 2 catei de usturoi 3-4 crengute de rozmarin O ceasca de masline negre 1 frunza dafin 400 ml passata de rosii 1 paharel de vin alb 2 linguri ulei de masline Sare piper
Iepure la cuptor
un iepure, 400 ml vin alb sec, 200 gr bulion, 2 cepe, 2 morcovi, o telina mica, un ardel gras rosu, 6 catei de usturoi, 200 gr orez, 100 gr masline, 2 foi de dafin, 4 linguri ulei de masline, Sare, piper, oregano, rozmarin, patrunjel verde tocat
Iepure la tava cu orez
1 iepure3 linguri ulei masline1 crenguta de rozmarin1 catel de usturoi1 cana de vin alb1 cana de apasare1 ardei chillicondimente dupa gust1 cana de orez cu bob lung
Iepure cu ciuperci si smantana
1 iepure (al meu a avut 1,4 kg),400 g de ciuperci (din conserva),400 g de smantana,80 g unt,2 linguri ulei extravergin de masline,1 pahar vin alb sec,1 cub de concentrat de ciuperci patrunjel,sare,piper,
Iepure Cu Mustar
Acest preparat este o alternativa la friptura traditionala care poate satisface si cele mai pretentioase gusturi. Perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Urzici cu ochiuri si mamaliguta prajita
2 kg urzici proaspete. 3 oua. 500 gr malai. 1 ceapa rosie. 2 linguri de ulei de masline extravirgin. 1 lingura de unt(pentru mamaliguta). sare, fara sare(plafar),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat.
Iepure toscan cu rozmarin
Ingrediente: 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multa carne) 1 fir de rozmarin verde 1 capatana usturoi 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 1/2 pahar de vin alb sec sare piper Garnitura: ciuperci la tigaie cu ceapa ardei si patrunjel
Iepure intreg la cuptor
1 iepure de crescatorie 2 linguri otet de vin rosu 2 linguri ulei masline 2 linguri sos de soia 3 linguri vin rosu sec 1 lgt curry 1 lgt boia 1 lg mustar coriandru oregano boabe de piper cimbru foi de dafin usturoi 1/2 kg ciuperci 3-4 cartofi slaninuta afumata
Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune
(2 portii) 1 buc. Iepure 8-10 felii Bacon 6 buc. Prune proaspete 60 ml Cherry 1 varf de cutit Ghimbir macinat 3 crengute Cimbru proaspat 3 linguri Ulei de masline 2 buc. Salota 60 mlFresh de lamaie Sare si piper alb dupa gust
Iepure in bere bruna
Pentru 4 portii:  Un iepure  O lamâie O ramurica de rozmarin  O ramurica de cimbru  5 frunze de salvie  5 catei de usturoi  8 boabe de coriandru  25 grame de unt  O lingura de ulei de masline  Sare  Piper rosu si negru  330 ml de bere bruna
Friptura de porc sau "Pomana porcului",cu mamaliguta
Pentru 4 portii: -1 kg carne de porc mai grasa(se folosesc resturi de carne ramase,la taierea porcului,in urma fasonarii bucatilor de slanina,suncilor,etc). -4-5 catei de usturoi. -2-3 linguri de ulei. -1 lingurita de boia de ardei dulce.Piper.Sare.Pentru mamaliguta: -500g faina de malai.Sare.
Iepure la cuptor si garnitura de toamna
1 kg carne de iepure200 ml vin rosu100 ml ulei1 morcov mareo ceapausturoifrunze de patrunjel verdefoi de dafindoua linguri de miereboabe de piper100 g slanina afumata200 g prune100 g mere100 g afine
Iepure cu masline si sos de rosii
Reteta proprie 1 iepure 1 ceapa rosie 2 capia rosii 1 capia galben 4 catei de usturoi 1 g de rosii coapte si pasate marar si patrunjel 1 morcov 1 bol de malsine alamata pasta de tomate foi de dafin piper 1 lgt curry 1 lgt boia 1 lgt turmeric
Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta
Buretii de roua- Marasmius oreades-au palarie subtire de forma conica apoi ^intinsa si cresc in grupuri numeroase pe pajisti si pasuni insorite cu iarba scurta. 500 g ciuperci 3 buc ceapa verde 1 ardei gras 1 rosie ulei 2 buc usturoi verde sare piper patrunjel verde tocat smantana(optional)
Friptura de iepure cu legume
1 iepure, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 3-4 cepe mai mici, 2 ardei kapia sau gogosari, 2 ardei iuti, 6-7 catei de usturoi, 1/2 pahar vin alb, 3-4 rosii mici sau de tip cherry. Pentru uns carnea: rozmarin, putina salvie, cimbru, boia, piper, sare, 100 ml ulei de masline, 1/2 de lamaie stoarsa.
Iepure de camp cu verdeturi si masline
- 1/2 iepure de camp - 2 fire de praz - 2 legaturi de leurda - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 ceapa uscata - 4-5 catei de usturoi - 500 ml vin alb - apa - dafin sare piper cimbru maghiran - otet - 500 g masline negre si verzi - 2 lamai.
Iepure la cuptor si garnitura
un iepure, un pahar de vin, 2-3 linguri de ulei, morcov, patrunjel, ceapa rondele, patrunjel verde, foi de dafin, boabe de piper, slanina afumata si usturoi, una doua linguri de miere, cateva prune despicate, rondele de mar curata de samburi, un ardei rosu fasii, cateva afine - pot sa fie proaspete sau de pe afinata.
Iepure de vanat la cuptor cu arpagic si masline
Un iepure de vanat,400 g arpagic,300 g masline,500 ml vin,sare,piper,cimbru,foi de dafin,un pahar cu vin rosu. Marinata 100 ml otet,2 l vin rosu,50 ml ulei10 boabe coriandru,10 boabe piper, boabe ienibahar,6 cuisoare,4 foi de dafin,o ceapa,o telina potrivita,un morcov, crenguta cimbru,o capatana de usturoi pisat sau tocat marunt,sare. Galuste 500 g cartofi,250 g faina,un ou,100 g ceapa,50 g untura,sare,piper dupa gust,cascaval ras
Iepure cu prune
un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar
Pappardelle cu ragu de iepure
3 linguri ulei de masline pulpe de la un iepure de casa 2 catei de usturoi 1 morcov 75 gr kaiser 1 lingurita ienibahar sfarimat usor 1 lingurita rozmarin 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita fenicul 250 ml vin rosu 2-3 linguri pasta tomate 300 ml supa de pui 1 lingura mustar sare si piper 300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa
1 kg carne de iepure de casa 1 varza (aprox. 1,5 kg) 200 gr. tagliatelle de casa 175 ml.ulei (50 pt. friptura 100 pt. varza 25 pt. tagliatelle) 200 ml sampanie demisec o legatura de patrunjel sare piper o jumatate ardei rosu un morcov 2 cepe