Retete cu Tofu

Omletă de tofu cu ciuperci (rețetă vegană)

Căutai o variantă vegană la omleta clasică? Ei bine, ai găsit-o! Omleta de tofu cu ciuperci este o rețetă simplă, rapidă și extrem de gustoasă, perfectă pentru un mic dejun sau o cină ușoară.

Paste cu tofu. Rețetă sănătoasă în doar 20 de minute

Descoperă cea mai bună rețetă de paste cu tofu! Gata în doar 20 de minute, este ideală pentru vegetarieni, vegani sau oricine caută o masă rapidă și sănătoasă.

Tofu: Beneficii, nutriție și rețete delicioase

Află totul despre tofu. Descoperă beneficiile acestui aliment, cum să îl gătești corect și rețete creative pentru a-l include în dieta ta zilnică.

Pate fals (de post)

Atunci când te gândești la pateu, primul lucru care își vine în minte este pateul clasic, de ficat. Dar acesta nu poate fi consumat în perioada postului, așa că trebuie să găsim alternative pentru toate gusturile.  Pateurile vegetale sunt o alegere nemaipomenită dacă le preparați acasă și nu optați pentru cele din comerț. O astfel de rețetă de pate ”fals”, adică de post, vă propunem și noi astăzi. 

Supă Miso cu tofu și varză chinezească

Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun, în cantități mici. Rețeta originală se face cu un anumit tip de alge și nu lipsește brânza tofu. Astăzi vă propunem o rețetă de miso mai altfel, adaptată, care conține și ghimbir, morcov și varză în loc de alge. Este o sursă excelentă de vitamine și un boost pentru sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. 

Omletă fără ouă - micul dejun perfect, de post

Sună ciudat, dar puteți face omletă fără ouă, de care să vă bucurați în perioada postului. Dacă vă este dor de o omletă cu legume la micul dejun, dar țineți post, această rețetă vă va scoate din încurcătură. Probabil vă întrebați cu ce veți înlocui ouăle din omletă. Răspunsul e simplu: cu tofu. Iar combinația cu legume vă asigură un mic dejun delicios, consistent și plin de vitamine și fibre. 

Tofu cu legume, in sos de arahide

O garnitura delicioasa sau un fel principal, usor si fara carne. 

Tofu în sos dulce-acrișor

Această rețetă de tofu în sos dulce-acrișor este inspirată din bucătăria asiatică și combină textura plăcută a tofu-ului prăjit cu un sos vibrant, dulce-acrișor, care îți va încânta papilele gustative. Ușor de preparat și gata în mai puțin de 30 de minute, acest fel de mâncare este perfect pentru o cină rapidă în timpul săptămânii sau pentru a impresiona musafirii cu o rețetă vegetariană/vegană delicioasă.

Tort cu visine de post

Pentru o forma de 18cmBlat cacao: 110g faina20g cacao1/2 lingurita bicarbonat1/4 lingurita sare50g zahar brun (sau zahar)120ml apa rece1 lingura otet50ml uleiesenta de vanilieCrema:600g tofu40g fructoza (sau 60g zahar)200ml zeama de la compotul de visine1 lingurita zeama de lamaie2 pliculete gelatina vegetala (10g)un praf de sare2 linguri uleiesenta de vanilie1 borcan mare cu compot de visine (fara samburi)

Salata de brocoli cu tofu

500 gr brocoli 250 gr tofu ghimbir ( 1 lingurita) 1 catel de usturoi o jumate de ceapa mare 2 rosii maricele 50 ml ketchup de casa sau bulion 50 ml ulei masline sau floarea soarelui. sare piper Extra: 50 gr seminte dovleac