Sună ciudat, dar puteți face omletă fără ouă, de care să vă bucurați în perioada postului. Dacă vă este dor de o omletă cu legume la micul dejun, dar țineți post, această rețetă vă va scoate din încurcătură.
Probabil vă întrebați cu ce veți înlocui ouăle din omletă. Răspunsul e simplu: cu tofu. Iar combinația cu legume vă asigură un mic dejun delicios, consistent și plin de vitamine și fibre.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250 g tofu
- 50 g făină
- 50 ml lapte de soia/ migdale/ cocos
- sare
- piper
- Pentru umplut:
- 1/2 ardei gras
- o mână de ciuperci
- 1/2 ceapă roșie
- o roșie tăiată cubulețe
- 1/2 dovlecel
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Puneți toate ingredientele pentru omletă într-un blender sau robot de bucătărie și mixați până când obțineți o pastă omogenă.
Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Când s-a încins, turnați amestecul de omletă și lăsați la foc mic pentru 5 minute. Transferați omleta într-o tavă și dați la cuptor pentru 20-25 de minute.
Cât timp se coace omleta, preparați umplutura de legume. Tocați mărunt ceapa, roșia decojită, ardeiul cubulețe și ciupercile felii. Căliți totul în puțin ulei, cu sare și piper, amestecând din când în când.
Când omleta este gata, scoateți din cuptor și puneți pe o farfurie, adăugați amestecul de legume pe jumătate din suprafață și împăturiți omleta. Serviți cu pâine proaspătă și roșii.
Poftă bună!